Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Tecnologies Web, Computació en el Núvol i Aplicacions Mòbils Logo del portal

Professorat de la UV

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
BONET ESTEBAN, ENRIQUE VICENTE

BONET ESTEBAN, ENRIQUE VICENTE

PDI-Titular d'Escola Universitaria

(9635) 43554

enrique.bonet@uv.es

CERVERON LLEO, VICENTE

CERVERON LLEO, VICENTE

PDI-Titular d'Universitat
Coordinador/a Curs

Departament d'Informàtica - Despacho 2.3.8 Escola Tècnica Superior d'Enginyeria ETSE-UV Avda. de la Universitat s/n 46100 Burjassot (València)

(9635) 43949

vicente.cerveron@uv.es

Biografia
 

Professor Titular d'Universitat en Ciències de la Computació al Departament d'Informàtica de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria ETSE-UV de la Universitat de València 

Llicenciat en Física en l'especialitat d'Electricitat, Electrònica i Informàtica amb premi extraordinari i primer Doctor Enginyer en Informàtica per la Universitat de València.

Ha sigut Director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València ETSE-UV en el període 2009-2015 i va ser Vicerector de Tecnologies de la Informació i de la Comunicació de la Universitat de València en 2002- 2006.

Ha participat en publicacions en llibres, articles en revistes especialitzades i documents cientificotècnics de projectes d'investigació espanyols i europeus i ha presentat ponències en desenes de congressos científics del seu camp. Les seues línies de treball actuals són les bases de dades i la ciència de dades, els sistemes de gestió de l'aprenentatge i els sistemes informàtics per a la gestió de processos i de la qualitat.

Imparteix docència entre altres en assignatures de bases de dades en els estudis de Grau en Enginyeria Informàtica i en el Grau en Ciència de Dades i en diversos màsters universitaris com el Màster en Planificació i Gestió de Processos Empresarials. És també professor en el programa Nau Gran de la Universitat de València, sent coordinador de l'itinerari de Ciència i Tecnologia d'aquest programa.

CLAVER IBORRA, JOSE MANUEL

CLAVER IBORRA, JOSE MANUEL

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Delegat/Delegada Rector/A
Per a la Universitat Digital

E.T.S.E., Despatx 1.3.16 Avd. de la Universitat, 46100-Burjassot

(9635) 43738

619525970

jose.claver@uv.es

Biografia
 

Catedrátic d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors en el Departament d'Informàtica de la Escola Tècnica Superior d'Inginyeria ETSE-UV de la Universitat de València.Llicenciat en Física (especialitat d'Electricitat, Electrònica i Informàtica) per la Universitat de València i Doctor en Informàtica (Programa de Computació Paral·lela i Distribuida) per la Universitat Politècnica de València. Delegat de la Rectora per a la Universitat Digital. Recerca en computació en el núvol i codificació de video, i anteriorment en computació paral·lela i distribuïda (mètodes numèrics, codificació i transcodificación de vídeo HD, bioinformática, ...), computació reconfigurable (aplicacions multimèdia i el prototipat d'encaminadors d'alta velocitat i qualitat de servei), i protocols de xarxa en aplicacions de temps real i sistemes tele-operats. És membre Sènior de la IEEE.

COMA TATAY, INMACULADA

COMA TATAY, INMACULADA

PDI-Titular d'Universitat
Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets

INSTITUTO DE ROBOTICA Ed. de Investigación Poligono de la coma s/n Paterna (Valencia)- 46980 Despacho 0.6.9. 963543580

(9635) 43580

inmaculada.coma@uv.es

Biografia
 

Llicenciada en C. Físiques (especialitat d'Electricitat, Electrònica i Informàtica) i Doctora en Enginyeria Informàtica per la Universitat de València.

Recerca en simulació de conducció, realitat virtual, realitat augmentada.

DOMINGO ESTEVE, JUAN DE MATA

DOMINGO ESTEVE, JUAN DE MATA

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Cap de Seccio-Servei
Cap d'Iniciatives Responsable de la Col.leccio Museografica Permanent de Tecn. de la Inform i la Com

Dpto. de Informática, Escuela de Ingenierías Avda. de la Universidad, s/n. 46100-Burjasot (SPAIN)

(9635) 43572

juan.domingo@uv.es

FELICI CASTELL, SANTIAGO

FELICI CASTELL, SANTIAGO

PDI-Titular d'Universitat
Coordinador/a Curs
Secretari/a de Departament

Santiago Felici Universitat de Valencia ETSE (Dpto Informatica) Av La Universitat s/n 46100 Burjassot- Valencia

(9635) 43563

santiago.felici@uv.es

Biografia
 

Hola, sóc Santiago Felici-Castell, vaig néixer a Algemesí (València). Vaig completar els estudis de màster i el grau de doctor en Enginyeria de Telecomunicació a la Universitat Politècnica de València el 1993 i 1998 respectivament. Actualment sóc professor titular a la Universitat de València a l'ETSE a l'àrea d'enginyeria telemàtica. El meu treball se centra en xarxes de computadors, especialment en xarxes de sensors sense fil (Internet de les Coses), xarxes multimèdia i xarxes definides per programari sobre aspectes de sincronització i qualitat de servei, on he publicat més de 43 articles en conferències internacionals (2 d'ells amb premi a millor article) i més de 38 a revistes internacionals (28 d'elles de gran impacte, a Journal Citation Report (JCR) d'alt impacte, Q1, Q2, amb mes de 800 cites). Soc revisor de varies revistes de gran impacte i membre de la commisió de varies conferencies internacionals. He participat a 13 projectes competitius nacionals, 3 europeus, 1 xarxa d'excel·lència europea i una altra nacional. D'aquests projectes he estat investigador principal (IP) en 5 projectes de recerca (ELAS, Varem I i II, Urbauramon, Eco4Ruppa). Mantinc col·laboració amb diferents centres internacionals: de l'etapa predoctoral Cern (CH), USC (USA) i de l'etapa postdoctoral a UA (IT, DETI, Aveiro City Lab), UWS (Beyond 5G Hub, UK), UCE (Millenium P., UK), UCY(DECS, CY), UNAB (CO), UFS (BR) i UCA (DEI-LED, PY) i centres nacionals UPCatalonia (SP), UPV, UMúrcia (SP).
He dirigit 2 tesis doctorals (i una tercera prevista per al 2023). També he estat director de més de 20 tesis de màster i 37 projectes final de carrera i/o projectes final de grau. He col·laborat amb l'empresa privada i publica mitjançant 10 contractes de recerca i desenvolupament. Sóc intructor certificat de Cisco Systems i coordinador de la Networking Academy de la Universitat de València. He participat en diversos Projectes d'Innovació Docent i he estat director dels màsters 'Advanced Sciences of Modern Telecomunications' i 'Encaminament, commutació, resolució de problemes i optimització de dades' així com coordinador de curs al grau de Telemàtica, Erasmus, de Projectes Final de Grau i Pràctiques Externes. He format part de la comissió de doctorat del Programa Programa Tecnologies de la Informació, comunicacions i computació fins a desembre del 2020, sóc avaluador de l'AQU Agència Catalana de la Qualitat, de l'Agència Andalusa i MINECO.

GARCIA COSTA, DANIEL

GARCIA COSTA, DANIEL

PDI-Associat/Da Universitari/A
PIT-Tecnic/a Sup Uv

Escuela Técnica Superior de Ingeniería Despacho 1.2.23

daniel.garcia@uv.es

GARCIA PINEDA, MIGUEL

GARCIA PINEDA, MIGUEL

PDI-Titular d'Universitat
Responsables de Gestio Academica
Responsables de Gestio Academica
Coordinador/a Titulacio de Grau

Dept. d'Informàtica. ETSE. Universitat de València. Av. de la Universitat, s/n. 46100 - Burjassot. València. SPAIN.

(9635) 44488

miguel.garcia-pineda@uv.es

Biografia
 

Miguel García-Pineda és Eng. de Telecomunicació i Màster en Tecnologies, Sistemes i Xarxes de Comunicacions per la Universitat Politècnica de València (UPV). La seva tesi doctoral va ser realitzada a la UPV i en la Université de Haute-Alsace (UHA). Al març de 2013 va defensar la seua tesi obtenint el títol de doctor en telecomunicacions per la UPV i el títol de doctor en informàtica per la UHA. La seua tesi va obtenir menció internacional i qualificació cum laude, així com el premi extraordinari de tesi de la UPV. Durant la seua etapa doctoral va realitzar 2 estades en el grup GRTC - IUT Colmar, UHA de 3 i 4 mesos respectivament, una vegada defensada la tesi va efectuar 2 estances postdoctoral de 3 mesos en el Department of Informatics, Universitat de Beira Interior a Portugal, una de elles mitjançant l'ajuda José Castillejo al 2016.

El 2013 es va incorporar al Departament d'Informàtica de la Universitat de València (UV) com a professor on realitza les seves tasques docents i investigadors en l'àrea de l'Enginyeria Telemàtica. Com a investigador, M. García ha focalitzat els seus esforços en dos camps. D'una banda, les xarxes de sensors, IOT i les comunicacions sense fils i per una altra la distribució de contingut multimèdia sobre xarxes IP. Arran del treball desenvolupat com a investigador els seus resultats han sigut publicats en revistes internacionals, capítols de llibres i en congressos internacionals.

Ha participat com a investigador a temps complet i/o parcial en 10 projectes competitius d'R+D+i. Destacant la seva presència en 3 projectes nacionals i 4 d'àmbit regional. A causa d'aquests resultats M. García ha obtingut les acreditacions d'AD, CD i TU per l'ANECA.

M. García és instructor CISCO de l'Acadèmia Cisco - Universitat de València. A més, és membre del grup "Research Group in Collaborative, Cooperative and Competitive Teaching metodologies" on ha participat en diversos projectes d'innovació docent. Finalment, M. García ha estat membre del comitè d'organització de diversos congressos internacionals, és editor associat de diverses revistes internacionals i participa com a revisor en diverses revistes indexades i és membre del comitè de programa de diversos congressos internacionals.

GIL PASCUAL, MIRIAM

GIL PASCUAL, MIRIAM

PDI-Ajudant Doctor/A
Coordinador/a Curs
Responsables de Gestio Academica
Coordinador/a Titulacio de Grau

Despacho 1.2.34 Dept. d'Informàtica. ETSE. Universitat de València. Av. de la Universitat, s/n. 46100 - Burjassot. València. SPAIN.

44274

miriam.gil@uv.es

Biografia
 

Ingeniera Informática y Doctora por la Universitat Politècnica de València en 2013. Sus temas de investigación se centran en el desarrollo software dirigido por modelos, el modelado de la interacción hombre-máquina, los sistemas auto-adaptativos y la integración del humano con los sistemas autónomos. Ha participado en más de 15 proyectos de investigación entre convocatorias nacionales y europeas. También es miembro del Centro de Investigación en Métodos de Producción de Software de la Universitat Politècnica de València.

GIMENO SANCHO, JESUS

GIMENO SANCHO, JESUS

PDI-Ajudant Doctor/A
Coordinador/a Curs

IRTIC Despacho 0.6.6 C\ Catedrático Jose Beltrán, 2 Paterna CP:46.980 Valencia

(9635) 43582

jesus.gimeno@uv.es

Biografia
 

El Dr. Jesús Gimeno Sancho és professor d'Informàtica Gràfica en el Departament d'Informàtica de la Universitat de València (Espanya) i investigador principal de l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (*IRTIC). Es va llicenciar en Informàtica (2008) i es va diplomar en Telecomunicacions (2009) per la Universitat de València. El seu treball fi de carrera va ser premiat amb el "Premi al millor projecte fi de carrera de l'any" pel *Rotary Club, pel desenvolupament d'un sistema de captura de moviment de cos complet dins del sistema de realitat virtual CAVE, perquè un usuari puga veure el seu reflex virtual en un espill virtual. Durant la seua etapa predoctoral, va rebre una beca d'investigació de 4 anys del govern espanyol, per a investigar l'aplicació de la realitat augmentada com a eina de prova per a prototips d'exoesquelets. Va obtindre el seu doctorat en Ciències de la Computació per la Universitat de València (2016), amb una tesi titulada "Contribucions a l'autoria de continguts de realitat augmentada per als sectors de l'educació, la indústria i la construcció". El Dr. Gimeno ha realitzat estades d'investigació en dos notables centres d'investigació en els camps de la *RA-*VR, el Grup de Realitat Augmentada de la Bauhaus Universitat (*Weimar, Alemanya, 2008) i en el Centre *VRAC de la Iowa *State *University (Estimes *IO, els EUA, 2010).
Els seus interessos d'investigació inclouen principalment la realitat augmentada i la realitat virtual, però també la captura de moviment, la simulació en temps real, les interfícies d'usuari avançades i les aplicacions per a dispositius mòbils. Ha desenvolupat la seua carrera com a docent en la universitat, però també com a investigador en un gran nombre de projectes relacionats amb la seua àrea d'investigació. És autor de més de 40 publicacions científiques entre conferències internacionals, revistes d'alt impacte i capítols de llibres. En aquestes publicacions es tracten temes relacionats amb la realitat virtual i augmentada, com per exemple: la creació de continguts, els sistemes col·laboratius, el desenvolupament de nous sistemes de seguiment i interfícies d'usuari, etc. El seu article "*An *occlusion-*aware *AR *authoring *tool *for *assembly *and *repair *tasks", va ser guardonat amb el premi a la millor ponència en la *International *Conference *on *Computer *Graphics *Theory *and *Applications (*GRAPP / *VISIGRAPP, 2012). En aquest treball es demostra com millorar el procés de creació de continguts de realitat augmentada utilitzant un sensor de profunditat, com a resultat el nombre d'errors disminueix mentre augmenta la precisió de la posició de la informació virtual. El Dr. Gimeno també ha col·laborat en més de 60 projectes des de 2006, amb finançament tant de l'administració espanyola o europea com d'empreses privades. Durant el desenvolupament d'aquests projectes, principalment relacionats amb la *RV i la *RA, ha col·laborat amb diferents centres d'investigació d'Europa i els Estats Units, però també amb importants empreses internacionals. Entre altres projectes, en les primeres etapes de la realitat augmentada, 2007-2010, va dissenyar prototips de realitat augmentada per a l'empresa Orange. Va col·laborar amb Dragatges (Grup ACS) i *Leica *Geosystems (Grup *Hexagon), desenvolupant noves eines amb realitat augmentada i virtual per a millorar el procés de gestió de la construcció (2010-2016). De 2014 a 2017 va col·laborar amb l'empresa FORD per a millorar els processos industrials mitjançant l'aplicació de la realitat augmentada. En els últims anys, s'han realitzat diverses col·laboracions amb hospitals, relacionades amb el tema de la cirurgia robòtica i l'aplicació de la realitat virtual i augmentada en la fase preoperatòria.

GONZALBO GOMEZ, JOSEP ANGEL

GONZALBO GOMEZ, JOSEP ANGEL

PDI-Associat/Da Universitari/A
(Nivel de) Cap de Seccio-Servei
PAS-E.T.S. Informacio
(Nivel de) Cap de Seccio-Servei

Unitat Web i Màrqueting C. Dr. Moliner, 50 46100 Burjassot. València Spain

(9635) 43160

josep.gonzalbo@uv.es

Biografia
 

Llicenciat en Psicologia, especialitat Psicologia Clínica  i Diplomat en Magisteri i en Filosofia. 

Postgrau en Analítica Web amb acreditació de Google Analytics.

Professor adjunt de la Universitat de València durant 1986

Des de 1987 és funcionari de la Universitat de València.

Des de 1987 a 2004 treballa com a tècnic d'informació i ocupació en el Servei d'Informació de la Universitat de València com a responsable de l'oficina al Campus de Burjassot.

En 1992 dissenya i publica la web del Servei d'Informació de la Universitat de València, una de les 20 primeres pàgines web a Espanya. Des de 2004 fins a abril de 2011 realitza funcions de webmaster del web principal de la Universitat de València.

Des de maig de 2011 és Director de la Unitat Web i Màrqueting de la Universitat de València i Director de la Unitat Responsable d'Accessibilitat Web i Aplicacions Mòbils (URA) de la UV. Responsable del gestor de continguts web corporatiu UV que gestiona més de 600 portals corporatius i procura suport a més de 2.000 editors web.

Ha dirigit el desenvolupament d'aplicacions pròpies de la UV com Newsletter, Xatbot, Xat in Live, Wayfinding UV, TiquetingUV i OCT entre moltes altres aplicacions més i projectes corporatius UV.

Delegat del Rector per a les Estratègies de Web i Màrqueting Institucional de la UV l'any 2017.
En 2018 i 2019 Delegat de la Rectora per a Comunicació Online de la UV.

Tutor acreditat d'estudiants de pràctiques externes de la UV amb més de 55.000 hores tutelades en uns 20 títols oficials i propis

Com a professor associat del Departament d'Informàtica, Àrea de Coneixement de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial, actualment imparteix les assignatures d'Arquitectura d'Informació en el Web i el TFG del Grau en Informació i Documentació;  i l'assignatura d'Anàlisi de Dades Web i Socials del Màster Universitari en Tecnologies Web, Computació en el Núvol i Aplicacions Mòbils.

Premi "Humanisme Digital 2022" pel projecte XatUV en els XXV Premis Universitat-Societat del Consell Social de la Universitat de València

GRIMALDO MORENO, FRANCISCO

GRIMALDO MORENO, FRANCISCO

PDI-Titular d'Universitat
Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Despatx 1.2.13 Av. de la Universitat, s/n 46100 Burjassot

(9635) 44487

669842990

francisco.grimaldo@uv.es

Biografia
 

Subdirector de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE-UV), professor del Departament d'Informàtica (Premi Excel·lència Docent del Consell Social) de la Universitat de València i Investigador Associat del Laboratory for Agent Based Social Simulation (Institute of Cognitive Sciences and Technologies) del Consiglio Nazionale delle Ricerche en Itàlia. Francisco Grimaldo és Enginyer en Informàtica, Enginyer Tècnic en Telecomunicació i Doctor (Premi Extraordinari) per la Universitat de València. La seua investigació se centra en la simulació i modelatge basat en agents, l'aprenentatge màquina, l'enginyeria web, l'anàlisi i la visualització de dades. És Director de la Càtedra Capgemini-UV a la innovació en el desenvolupament del programari i Vice Chair de l'Acció COST PEERE: New Frontiers of Peer Review. També és membre de l'Associació Catalana d'Intel·ligència Artificial i de l'Asociació per a l'estudi dels Sistemes Complexos Socio-tecnològics.

GUTIERREZ AGUADO, JUAN

GUTIERREZ AGUADO, JUAN

PDI-Titular d'Universitat
Director/a Titulacio Master Oficial

Departamento de Informática (ETSE) Avda. de la Universitat, s/n 46100 Burjassot (Valencia) Bloque 2, piso 3 despacho 2.3.13

(9635) 43060

juan.gutierrez@uv.es

Biografia
 

Llicenciat Física (especialitat en Electricitat, Electrònica i Informàtica) i Doctor en Enginyeria Informàtica.

Director del Màster Oficial en Tecnologies Web, Computació en Núvol i Aplicacions Mòbils.

Recerca en Computació en el Núvol (seguiment, adaptació de la infraestructura, nous serveis i noves arquitectures per a la implantació de la infraestructura, etc.), i anteriorment a la aplicació de la de models de resposta de visió humana al Processament d'Imatge i Vídeo.

OLANDA RODRIGUEZ, RICARDO

OLANDA RODRIGUEZ, RICARDO

PDI-Contractat/Da Doctor/A
Coordinador/a Curs
PANACH NAVARRETE, JOSE IGNACIO

PANACH NAVARRETE, JOSE IGNACIO

PDI-Titular d'Universitat
Responsables de Gestio Academica
Responsables de Gestio Academica
Coordinador/a Titulacio de Grau

Av. De la Universidad S/N, 46100, Burjassot (Valencia)

(9635) 43741

j.ignacio.panach@uv.es

Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

PEÑA ORTIZ, RAUL

PEÑA ORTIZ, RAUL

PDI-Ajudant Doctor/A

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria. Bloque 2, Piso 3, Despacho 2.3.15. Avda. de la Universitat, s/n. 46100, Burjassot(Valencia), España

raul.penya@uv.es

Biografia
 

Raúl Peña-Ortiz obtuvo sus títulos en Ingeniería Informática, Máster en Arquitectura y Tecnología de los Sistemas Informáticos y Doctorado en Informática por la Universitat Politècnica de València (UPV) en 2000, 2005 y 2013, respectivamente.

Su experiencia profesional abarca más de 20 años en ingeniería y calidad del software, especialmente en la aplicación de conocimiento científico para resolver problemas industriales relacionados con las aplicaciones web, sus arquitecturas, despliegues ideales y evaluación de sus prestaciones. A lo largo de los años ha participado en más de 60 proyectos y contratos de I+D+i nacionales y europeos, de los cuales ha dirigido alrededor de 25, publicando 8 artículos en revistas indexadas en el JCR y participando en 15 conferencias relevantes a nivel nacional e internacional. Además, su carrera docente se ha desarrollado principalmente en varios grados y másteres de la Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València Estudi-General (UV), donde ha supervisado 6 Trabajos Finales de Grado  y 8 Trabajos Finales de Máster, participando en 2 proyectos de innovación docente.

Actualmente, se desempeña como Profesor Ayudante Doctor, con acreditación a Profesor Contratado Doctor, en el Departament d'Informàtica de la UV, donde lleva a cabo su actividad docente e investigadora en el área de Ciencias de la Computación e Inteligencia Artificial. Su investigación se desarrolla en el Grupo de Investigación de Sistemas Inteligentes y Altas Prestaciones (HiPIS) y se enfocada en el diseño y evaluación de arquitecturas distribuidas desplegadas en la nube o la niebla, mientras imparte docencia en el Grado de Ingeniería Multimedia, el Grado de Ingeniería Telemática y en el Máster oficial en Tecnologías Web, Computación en la Nube y Aplicaciones Móviles. Además, forma parte del banco de expertos del Ministerio de Ciencia e Innovación para la evaluación de proyectos de I+D+i y del Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital para la evaluación de Proyectos Importantes de Interés Común Europeo (IPCEI) de Infraestructuras y Servicios en la Nube en el marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia.

Anteriormente, trabajó en varias universidades, centros de investigación y compañías de software. Fue investigador senior en la UPV y en el Instituto Tecnológico de Informática; docente e investigador en la Universidad Técnica de Ambato y profesor asociado en la UV durante más de 7 años; ingeniero informático en el Grupo de Investigación DICAT y en el Servicio de RRHH PAS, UV; e investigador invitado en Coventry University, Trinity College Dublin, Universitat Jaume I y Universiteit Antwerpen. Por otro lado, desarrolló su carrera en la industria como jefe de proyectos y arquitecto software del Departamento de Innovación en iSOCO.

ROMERO GOMEZ, VERONICA

ROMERO GOMEZ, VERONICA

PDI-Ajudant Doctor/A
Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]