Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

Conclou amb un gran èxit de participació el programa de formació en primers auxilis de AEMES

  • 11 d’octubre de 2018
Image de la noticia

El Programa de Formació Bàsica en Primers Auxilis organitzat per l'Associació d'Estudiants de Medicina en Urgències i Emergències (AEMES) en la Facultat va concloure el dijous 4 d'octubre amb un gran èxit de participació: 320 alumnes de primer curse participants i 80 estudiants de cursos superiors que van ser preparats com a formadors.

“Des de AEMES ens alegrem d'haver pogut contribuir un any més a la conscienciació, divulgació i aprenentatge de primers auxilis amb l'èxit de participació que ha tingut aquest programa i la implicació dels estudiants, tant formadors com a alumnes”, destaca aquesta associació en un comunicat.

Per a facilitar l'aprenentatge i que hi haguera una millor experiència en la part pràctica, es va dividir als alumnes en grups reduïts als quals es va impartir cada dia un mòdul del temari, que incloïa continguts com a ferides i cremades, què fer en cas d'obstrucció de la via aèria per cos estrany (OVACE), vendajes i RCP, entre uns altres.

L'objectiu d'aquest curs de dues setmanes de durada, igual que en la passada edició, ha sigut formar als 320 alumnes i alumnes de primer de Medicina i altres titulacions de grau de Ciències de la Salut perquè sàpien reconèixer una emergència mèdica i actuar davant ella.

Per a impartir el curs, es va preparar a 80 formadors, que eren alumnes de segon i cursos superiors. Els participants de primer rebran un certificat d'assistència i els formadors, un certificat de reconeixement pel seu treball i 2 crèdits ECTS.

Al llarg d'aquest curs acadèmic, AEMES continuarà organitzant activitats com a tallers de vendajes, la setmana de les sutures o simulacions de RCP avançada, entre unes altres. A més, celebrarà la Trobada Nacional de Trauma i la Trobada Interna d'Excarceració al costat del Consorci Provincial de Bombers. 

Més informació i futures activitats en www.aemesvalencia.es

Imatges: