Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

La Facultat de Medicina i Odontologia de la UV, elegida seu de les Jornades Formatives del CEEM

  • 9 d’abril de 2019
Jornades CEEM

El Consejo Estatal de Estudiantes de Medicina (CEEM) ha elegit la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València com a seu de les seues pròximes Jornades Formatives 0.0, que reuniran vora 100 estudiants dels primers cursos de medicina de tot l’Estat Espanyol el pròxim mes de febrer amb l’objectiu que aprenguen què és la representació estudiantil i coneguen el CEEM.

El CEEM ha pres aquesta decisió en les seues vuitanta-cinquenes Jornades Estatals (JEEM) celebrades a Còrdoba del 3 al 6 d’abril. Es van presentar dues candidatures per acollir les Jornades Formatives, de la Universidad Autónoma de Madrid (UAM) i la Universitat de València (UV). Finalment, l’assemblea va decidir-se per aquesta última proposta de seu per 26 vots front als 5 obtinguts per la UAM.

Pilar Juan, Jorge Llau i Jesús Andicoberry, estudiants de la Facultat i membres de la Delegació d’Alumnes de Medicina (DAM), han assistit a les JEEM en representació de tots els seus companys i han debatut sobre temes tan crucials per a l’estudiantat com són l’accés a medicina o l’examen MIR. 

Des de la DAM es va treballar en una candidatura que té la igualtat, la sostenibilitat i l’alimentació saludable com a línes estratègiques. Per això té, per exemple, la determinació d’eliminar els ultraprocessats del menjar oferit durant les jornades així com abastir-se dels productes de proximitat de l’Horta de València.

El comitè organitzador està conformat per Marta López (presidència), Jesús Andicoberry (vicepresidència), Aleida Mellado (secretaria), Carlos Sánchez-Migallón i Jorge Llau (tresoreria), Javier Muñoz i Sara Alcàcer (comissió de dinamització), Pilar Juan (comissió de voluntaris) i Pablo Huguet (comissió de logística). 

La Delegació d’Alumnes de Medicina vol “agrair tot el suport mostrat pel Deganat de la Facultat de Medicina i Odontologia i el Rectorat de la nostra Universitat.”