Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

La Universitat i la seua spin-off Epidisease podran reforçar a Sanitat amb l'anàlisi de fins a 1.200 mostres per al diagnòstic de COVID-19

  • 22 de maig de 2020
Spin-off Epidisease

L'Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) ha capacitat el servei de diagnòstic de COVID-19 per PCR posat en marxa per la Universitat de València i l'empresa biotecnològica Epidisease. El laboratori, que té capacitat per a analitzar 1.200 mostres virals diàries, podrà donar servei a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en l'anàlisi de mostres procedents dels hospitals valencians.

La capacitat de les comunitats autònomes per a la realització de proves diagnòstiques de COVID-19 mitjançant la tècnica RT-PCR (‘Reacció en Cadena de la Polimerasa’, per les seues sigles en anglés), és un dels principals factors per a garantir l'avanç en la desescalada cap a la nova normalitat projectada pel govern. La realització de proves PCR és essencial perquè els contagis romanguen en l'àmbit local minimitzant l'efecte d'un possible repunt. Es tracta d'evitar que les cadenes de transmissió residuals es convertisquen en una segona ona greu.

Aquests tests presenten una sensibilitat del 99% i detecten la presència de coronavirus en individus amb infecció activa. Es tracta, ara per ara, de la prova més fiable per a detectar a persones asimptomàtiques o a aquelles que es troben en els dies previs a l'aparició de símptomes, així com per a confirmar la infecció del virus SARS-CoV-2.

Llista d'enllaços: