UVculturaPatrimoni CulturalUniversitat de València Logo del portal

L'Observatori de Patrimoni Cultural-Aldea Global (ObserverUV-Intangible Culture) va sorgir com a part del projecte "El Patrimoni Immaterial a l'era dels desplaçaments humans i els "mestissatges" culturals: les seues claus en els processos de Desenvolupament Humà Sostenible i en el foment del Diàleg Cultural Inclusiu per a la Pau i la Seguretat". Aquest projecte va ser impulsat i sol·licitat des de la Comissió de Sostenibilitat de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València a través de la convocatòria d'ajuts 2020-21 per implementar accions d'educació per al desenvolupament, ciutadania global i sensibilització, promogudes anualment per la Càtedra UNESCO d'Estudis sobre Desenvolupament i Vicerectorat de Cooperació, Sostenibilitat i Vida Saludable de la Universitat de València.

Actualment, està integrat per més de 70 institucions de diferents països d'Àfrica, Amèrica, Àsia, Oceania-Pacífic, el Pròxim Orient i Europa, que conformen els seus diferents comités. El perfil d'aquestes institucions és molt divers, des de les universitats al sector periodístic, passant per instituts de recerca, instituts cervants, ONG, Associacions, Fundacions, escoles d'ensenyaments artístics o entitats com l'ICCOM, entre d'altres.

ObserverUV-Intangible Culture està recolzat des del seu origen pels Vicerectorats de Cultura i Societat, Cooperació, Sostenibilitat i Vida Saludable, i Internacionalització i Multilingüisme de la Universitat de València. Les accions que promou es fan en coordinació amb tota la xarxa internacional, i en estreta col·laboració amb el Laboratori d'Epistemologies del Sud-Consell Llatinoamericà de Ciències Socials (CLACSO).

 

Logo Observatori Universitari Internacional Cultura Immaterial