UVculturaPatrimoni CulturalUniversitat de València Logo del portal

Objectiu general.

Estudiar i visibilitzar els efectes del canvi climàtic, els conflictes armats, les crisis humanitàries i les migracions humanes sobre la cultura immaterial, i en especial les bones pràctiques que converteixen els "mestissatges culturals" resultants en un escenari de diàleg cultural, favorable per impulsar al territori la inclusió, la cohesió social i el benestar comunitari.

Objectius específics.

1. Crear una xarxa d'experts internacional al voltant de l'impacte que el canvi climàtic, els conflictes armats i les crisis humanitàries tenen sobre les migracions i la cultura immaterial.

2. Promoure accions de sensibilització, educació per al desenvolupament i ciutadania global al voltant de l'equació escalfament global, conflictes armats, crisis humanitàries, migracions i cultura immaterial, que estaran enfocades a la comunitat universitària i la societat en general.

3. Impulsar accions de sensibilització, educació per al desenvolupament i ciutadania global sobre l'impacte favorable que exerceix la cultura immaterial i la seua preservació sobre la identitat cultural, la cohesió social, el benestar comunitari i el desenvolupament humà, adreçades a la comunitat universitària i la societat en general.

4. Crear l'Arxiu de Memòria Oral i Audiovisual sobre Cultura Immaterial i Llogaret Global, un repositori digital que contribuïsca a la conservació i la difusió d'aquest llegat cultural i les seues transformacions en diferents parts del món.

5. Retroalimentar, enriquir i potenciar línies de recerca actives a la nostra universitat i altres institucions que estiguen relacionades amb alguna de les nombroses arestes vinculants al tema d'interés d'ObserverUV-Intangible Culture: la cultura immaterial i la seua relació estreta amb el desenvolupament humà.