BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

 • San Vicent Martir

  21/01/22

  La Biblioteca Històrica romandrà tancada dissabte 22 de gener

  La Biblioteca Històrica romandrà tancada dissabte 22 de gener.
  Disculpeu les molèsties.

  Recordeu que podeu contactar amb nosaltres mitjançant el servei La Biblioteca Respon https://cutt.ly/TYuzMo3

 • III Jornadas de Gestión del Patrimonio Bibliográfico

  17/01/22

  III Jornades de Gestió del Patrimoni Bibliogràfic

  Les Jornades de Gestió del Patrimoni Bibliogràfic celebren la seua tercera edició del 26 al 27 de maig de 2022 a València, organitzades pel Grupo de Trabajo de Patrimonio Bibliográfico de REBIUN i la Universitat de València. 


  Van nàixer amb la vocació de servir de fòrum per a la presentació i el debat entre especialistes de diferents institucions sobre els diversos aspectes de la gestió de les col·leccions patrimonials i especials en biblioteques.


  Estan dirigides a professionals de l'àmbit de biblioteques, arxius, restauració, documentació, investigació, mercat editorial i a totes les persones que estiguen interessades en la gestió del patrimoni bibliogràfic.


  Més informació sobre l'esdeveniment en la web de les jornades:

  https://esdeveniments.uv.es/go/jgpb
   

 • Bon nadal horari

  27/12/21

  Horaris Nadal

  La Biblioteca Històrica romandrà oberta en horari de 8.30 a 14.30, del 27 al 30 de desembre, i tancarà del 31 de desembre al 9 de gener.
  Així mateix, trobareu la informació sobre l’horari de Nadal de la resta de biblioteques i arxius en aquest enllaç..

 • Cartell exposició

  23/12/21

  Exposició en preparació: Dels cronistes al carboni 14: un viatge per l'arqueologia valenciana a través dels llibres

  El 3 de desembre de 1921 el professor Luis Gonzalvo París va proposar al claustre de la Facultat de Filosofia i Lletres la creació d'un Laboratori d'Arqueologia, amb la finalitat de constituir un lloc de trobada i treball, així como potenciar l'arqueologia valenciana.

   

  Entre els actes organitzats per a commemorar els 100 anys de la fundació d’aquest Laboratori, s’està preparant l’exposició Dels cronistes al carboni 14: un viatge per l’arqueologia valenciana a través dels llibres, comissariada per Ferran Arasa,  Emili Aura i Consuelo Mata.

   

  En aquesta mostra es recull una destacada selecció d'obres en la qual es poden veure des dels primers esments a monedes, inscripcions i monuments antics, fins als inicis de l'arqueologia científica al País Valencià. Així, a través de l'important fons bibliogràfic que custòdia la Universitat de València, es proposa un interessant viatge per l’arqueologia valenciana.

   

  L'exposició s'inaugurarà el dia 3 de febrer a la Sala Duc de Calàbria de la Biblioteca Històrica i es podrà visitar fins a l'1 de maig de 2022.

 • Tancament

  03/12/21

  La Biblioteca Històrica romandrà tancada dissabte 4

  La Biblioteca Històrica romandrà tancada dissabte 4.
  Dimarts 7 obrirem.
  Disculpeu les molèsties.

  Recordeu que podeu contactar amb nosaltres mitjançant el servei La Biblioteca Respon https://cutt.ly/TYuzMo3

 • Matèria de Bretanya

  15/11/21

  La Biblioteca Històrica de la Universitat de València homenatja Carmelina Sánchez-Cutillas amb la lectura continuada de Matèria de Bretanya

  Per tercer any consecutiu i amb motiu del Dia del Llibre Valencià, la Biblioteca Històrica vol celebrar aquest dia amb una lectura continuada a la sala Duc de Calàbria de la Universitat de València. Aquest any sera una jornada de reconeixement de la figura de Carmelina Sánchez-Cutillas. Entre les activitats programades es realitzarà una lectura continuada de la seua obra Matèria de Bretanya (Premi Andròmina en 1975). També es podrà visitar l’exposició itinerant Carmelina Sánchez-Cutillas: Des de les fronteres del silenci, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i contemplar les peces que conformen l’«Univers Carmelina», una petita mostra d’obres de fons antic de la Biblioteca Històrica.

  Totes les activitats tindran lloc, el pròxim 17 de novembre de 2021 a la sala Duc de Calàbria de la Biblioteca Històrica (Centre Cultural La Nau), des de les 10.30 fins a les 20.00 h. Durant la jornada, es podrà gaudir d’algunes peces musicals interpretades pels membres de l’Orquestra de la Universitat de València.