BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

 • Revisiones sistemáticas en CC. de la Salud

  13/12/23

  Nova biblioguia: "Revisiones sistemáticas en CC. de la Salud"

  La Biblioteca de CC. de la Salut acaba de publicar la biblioguia: Revisiones sistemáticas en CC. de la Salud.

  Les revisions sistemàtiques són un tipus d'investigació científica que recopila, sintetitza i avalua de manera crítica tota l'evidència disponible sobre un tema d'investigació.

  És un tipus d'investigació molt valorat en CC. de la Salut, ja que es basa en una metodologia molt rigorosa i sistematitzada destinada a minimitzar els biaixos i obtindre resultats de major precisió.

  En aquesta biblioguía es descriu detalladament aquesta metodologia en totes les seues etapes, des dels passos previs a l'abordatge d'una revisió, fins a la presentació i difusió dels resultats.

  En ella també es recull informació sobre materials, eines i software d'ajuda per a la seua realització, entre els quals destaca l'assistent de revisions sistemàtiques: JBI Sumari, al qual la universitat té subscripció.

  Per a qualsevol dubte o comentari, podeu contactar amb nosaltres a través de la Biblioteca Respon.

 • Cor solidari

  04/12/23

  Iniciatives solidàries a la biblioteca

  Us informem de dues iniciatives solidàries a les quals podeu contribuir en la nostra biblioteca:

   

  Per una banda, el Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València fa una Campanya de recollida d'aliments en col·laboració amb el Banc d'Aliments de València, des de l'1 al 22 de desembre de 2023.

  S'ha establert un punt de recollida a la nostra biblioteca, a més d'altres a les biblioteques d'Humanitats, Psicologia, Socials, Educació, Ciències i Ontinyent, on podeu donar aliments (pasta, oli, arròs, llaunes, llet...) i bolquers.

   

  Per altra banda, a la nostra biblioteca hem plantat un arbre de Nadal decorat amb fotos de gossos i gats recollits per l'associació Fauna y Flora S.O.S que esperen ser adoptats o apadrinats. També teniu al costat de l'arbre una guardiola per si voleu contribuir amb un donatiu a les despeses d'aquesta associació.

   

  Gràcies de bestreta per la vostra solidaritat.

 • rellotge

  23/11/23

  Horari especial de Nadal i període d'exàmens

  Amb motiu dels festius de la Constitució, la Immaculada i el dia del campus, la biblioteca estarà tancada els dies 6, 7 i 8 de desembre.

   

  Per altra banda, l'horari de Nadal serà el següent:

  • 24, 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener: TANCADA.
  • Del 27 al 29 de desembre i del 2 al 5 de gener: 8:15 a 14:30 h.

   

  Hi haurà obertura especial per a l'estudi els caps de setmana:

  • 2, 3, 9, 10, 16, 17, 23 i 30 de desembre i 7, 13, 14, 20 i 21 de gener: 9 a 21 h.
  • 31 de desembre: 9 a 14 h.

   

  Teniu més informació a la nostra secció d'horaris i també podeu consultar en el següent enllaç els horaris especials de la resta de biblioteques de la UV.

   

  Recordeu que durant el període d'exàmens es demanarà el carnet de la UV per a accedir a les biblioteques i que els caps de setmana i festius l'accés és per la porta de la capella.

 • Cursos Aprèn

  11/11/23

  Oberta la matrícula per a la segona edició dels cursos Aprèn

  Ja està obert el termini per a matricular-se a la segona edició dels cursos Aprèn (AprènCD o AprènTFG), des d'ara mateix fins al 26 de gener.

   

  Per si no els coneixes, els cursos Aprèn són cursos en línia que tenen com a objectiu desenvolupar les competències digitals dels alumnes de la Universitat de València, formant-los en les habilitats digitals bàsiques per a l'estudi i la realització dels treballs de classe (curs AprènCD) i en les habilitats digitals avançades necessàries per a elaborar el treball de fi de grau (curs AprènTFG).

   

  A més, els cursos poden convalidar-se per 1,5 crèdits acadèmics cadascú en diferents titulacions de grau, com per eixemple a les de Fisioteràpia, Infermeria, Medicina, Odontologia o Podologia.

  Pots consultar tota la informació sobre els cursos, matrícula, preu o titulacions que reconeixen els crèdits en la biblioguia dels cursos Aprèn.

 • lupa

  18/10/23

  Article a la Revista Española de Documentación Científica

  Acaba de publicar-se a la Revista Española de Documentación Científica un article dels nostres companys Manuel Álvarez-Vizcaíno i Beatriz Climent sobre l'eina per a identificar i analitzar revistes depredadores, desenvolupada per la nostra biblioteca.

   

  L'article, "Herramienta para la identificación y análisis de revistas depredadoras en ciencias biomédicas", ha sigut publicat al número 4 del volum 46 (DOI: https://doi.org/10.3989/redc.2023.4.1445) i descriu tant les eines proporcionades als investigadors per la biblioteca com els criteris i procediment utilitzats per establir quines revistes es consideren com a depredadores.

   

  Per a accedir a l'article en el repositori RODERIC podeu fer-ho mitjançant el seu registre al catàleg Trobes.

 • Logo Web of Science

  13/10/23

  Sessió presencial de Web of Science

  Des del FECYT s'han organitzat sessions formatives presencials del recurs Web of Science. En la Universitat de València la sessió es celebrarà el pròxim 24 d'octubre, al Campus de Tarongers, de 13:30 a 15:30. Aulari Nord, Aula 402.

   

  Aquesta sessió està oberta a qualsevol membre de la nostra comunitat universitària. La inscripció es realitza a través de la pàgina web del FECYT, i amb eixes dades es generarà la llista d'assistència i els certificats corresponents. Per a inscriure-vos podeu fer-ho a:

  https://www.recursoscientificos.fecyt.es/servicios/formacion/presencial