Logo de la Universitat de València Logo del portal

 • onu
 • Exposició fotogràfica imprescindibles

  01/02/18

  Exposició fotogràfica imprescindibles

  De l'1 al 13 de febrer de 2018 en la Sala de la Biblioteca dipositària de les Nacions Unides de València (ONUBIB) te lloc l'Exposició Fotogràfica: “IMPRESCINDIBLES PER A la PAU” d'ACNUR Espanya.
  Cada panell mostra, en una imatge, un aspecte necessari per a la participació de les dones en la construcció de la pau en les seues comunitats a Àfrica.
  Les imatges estan acompanyades amb textos, inclosos en el mateix panel, en basc i espanyol.
  ACNUR llança  la campanya “Imprescindibles per a la pau” per a sensibilitzar sobre el Gènere i la Construcció de la Pau en els conflictes africans.
  En la majoria de les societats del món, i també en les africanes, les dones estan en situació de desigualtat respecte dels homes. Les dones están relegades de molts espais de presa de decisions, on es construeix el seu present i el seu futur sense tenir en compte la seua opinió, les dones són les invisibles de l'invisible.
  Per a donar forma a una societat que visca en pau, és necessari que totes aquestes veus fetes callar se senten amb tanta força com les altres.
  El dret a participar i decidir sobre les seues pròpies vides comença en nàixer. Es construeix i perllonga durant tota la vida.Per açò, perquè una societat en pau resulte sostenible és necessari tractar tots els àmbits que afecten la vida de les persones.
   
   
 • Butlleti ONUBIB 4 2017

  20/12/17

  Butlleti ONUBIB 4 2017

  Benvolgut lector, té entre les seues mans l'últim nombre de l'any 2017. Aquest ha sigut un any ple de novetats i celebracions. Va començar amb el nomenament del nou Secretari General, D. António Guterres, que acaba el seu primer any de mandat llançant tot un programa de reforma de l'Organització. 
  Les Nacions Unides van complir el passat 24 d'octubre, dia internacional de Nacions Unides, 72 anys de funcionament. La seua grandària ha crescut, dels 51 Estats fundadors als 193 actuals des de 2011, amb l'entrada de Sudan del Sud. Però si la seua grandària ha crescut, la seua estructura i funcionament no ha variat molt. És cert que les característiques de les relacions internacionals en cadascuna de les etapes de la història d'aquests 72 anys, han marcat també el funcionament i la dinàmica de l'Organització. Però també ho és que la pròpia Organització ha de reformar-se per a treballar més eficaç i eficientment enfront dels enormes reptes que té per davant. Com ha dit el Secretari General: “Els assoliments aconseguits amb tant esforç per les Nacions Unides i els seus Estats Membres són precaris i estan sotmesos a grans riscos, en particular per la tendència cap a l'abandó del multilateralisme a l'hora de fer front als desafiaments del món actual en esferes com el canvi climàtic, el creixement de la població i els desplaçaments, l'augment de la desigualtat, la pobresa i les violacions dels drets humans, els conflictes cada vegada més arrelats i regionalizados, i l'amenaça creixent del terrorisme i l'extremisme violent. L'experiència ens ensenya que la incapacitat d'adaptar-se o d'actuar té un cost devastador en termes de sofriment humà i suposa una tràgica pèrdua d'oportunitats per al desenvolupament i el progrés social a tot el món. Estic convençut que el multilateralisme i l'acció col·lectiva eficaç dels 193 Estats Membres de les Nacions Unides segueixen sent la millor esperança del món.” I en aquest sentit, el Secretari General ha iniciat el camí per a un ambiciós pla de reformes, els primers passos de les quals referenciem en l'apartat 1.1 d'aquest Butlletí.
  A més, aquest trimestre, els qui elaborem aquest Butlletí ONUBIB, hem estat també de celebració: hem complit 50 anys del privilegi que ens va concedir Nacions Unides de ser Biblioteca Dipositària i ho hem celebrat, modestament, però amb gran orgull, tal com descrivim al final d'aquest Butlletí.
  Nosaltres som també conscients de la necessitat d'estar en revisió contínua del nostre treball per a poder també enfrontar, en una societat canviant, els reptes que afronta el compliment dels objectius que ens va encomanar Nacions Unides.
  Aquest Butlletí és una mostra d'aqueix intent continu d'adaptar-nos a les necessitats que se'ns reclamen. Per açò, al costat de fer-los a tots partícips de la nostra alegria per aquests 50 anys de servei, volem també demanar-los que seguisquen ajudant-nos en la nostra reflexió contínua, fent-nos arribar les seues crítiques, suggeriments o propostes perquè estiguem a l'altura del que la societat i les Nacions Unides reclamen de nosaltres.
  Permeten-nos acabar desitjant-los a tots els nostres lectors i usuaris un any 2018 ple de felicitat, en el qual entre tots ajudem a complir els objectius de pau, desenvolupament, respecte dels drets humans i cooperació que són l'essència de l'Organització.

 • Dia dels drets humans (10 desembre)

  05/12/17

  Dia dels drets humans (10 desembre)

  La Declaració Universal dels Drets Humans comença el seu 70º aniversari.
  "Defensem l'equitat, la justícia i la dignitat humana"

  El Dia dels Drets Humans se celebra cada 10 de desembre, coincidint amb la data en què l'Assemblea General va adoptar la Declaració Universal de Drets Humans, en 1948.

  Per a celebrar el que serà el 70 aniversari el pròxim any, llancem hui una campanya amb la qual volem destacar la transcendència d'aquest document històric, que va proclamar els drets inalienables inherents a tots els éssers humans, sense importar la seua raça, color, religió, sexe, idioma, opinions polítiques o d'una altra índole, origen nacional o social, propietats, lloc de naixement ni cap altra condició.
  La Declaració, l'esborrany de la qual van redactar representants de diferents contextos jurídics i culturals de tot el món, exposa valors universals i un ideal comú per a tots els pobles i nacions. A més, estableix que totes les persones tenen la mateixa dignitat i el mateix valor.
  Gràcies a aquest document —que amb les seues versions en 500 idiomes s'ha convertit en el més traduït del món— i el compromís dels Estats amb els seus principis, la dignitat de milions de persones s'ha vist enfortida, i s'han assegut les bases d'un món més just. Encara que encara quede camí per recórrer perquè les promeses que tanca es complisquen plenament, el fet que haja perdurat en el temps és prova inequívoca de la universalitat imperible dels seus valors eterns sobre l'equitat, la justícia i la dignitat humana.
  La Declaració ens enforteix a tots i els principis que arreplega són tan rellevants en l'actualitat com el van ser en 1948. Hem de lluitar pels nostres propis drets i pels del proïsme. Podemos passar a l'acció en les nostres vides diàries per a defensar aquells drets que ens protegeixen i així fomentar la unió de tots els éssers humans.

  #LuchaPorLosDDHH

  •La Declaració Universal dels Drets Humans ens enforteix a tots.
  •Els drets humans ens concerneixen a tots nosaltres cada dia.
  •La condició humana que compartim té les seues arrels en aquests valors universals.
  •L'equitat, la justícia i la llibertat eviten la violència i vetlen per la pau.
  •Cada vegada que abandonem els drets humans, correm un gran risc.
  •Hem de lluitar pels nostres drets i pels del proïsme.

 • 50 Aniversari ONUBIB

  21/11/17

  50 Aniversari ONUBIB

  Benvolguts usuaris:

  La Biblioteca Dipositària de les Nacions Unides-Universitat de València (ONUBIB) celebra el 50 Aniversari, amb un acte acadèmic en la Facultat de Dret presidit pel Vicerector de Cultura de la Universitat de València Antonio Ariño acompanyat per la Degana de la Facultat M. Elena Olmos, Jorge Cardona, Blanca Llópis i Jesús Olavarria, on s'han recordat al costat de la seua bibliotecària Chelo Pons molts fets històrics de la biblioteca i de la Facultat. També s'ha projectat un video amb la participació on-line dels Bibliotecaris Responsables de la Biblioteca Dag Hammarskjöld de l'ONU, des de Nova York: https://youtu.be/9gez9qu2muq.

  Mes tard s'ha llegit un certificat de reconeixement a la Biblioteca Dipositària de les Nacions Unides (ONUBIB), rebut de la Biblioteca Dag Hammarskjöld de les Nacions Unides. Y a continuació, en la Biblioteca ONUBIB, s'ha inaugurat una exposició biliográfica.

 • La Biblioteca respon

  02/11/17

  La Biblioteca respon

  La Bibliotec@ Respon és el servei de referència virtual de les biblioteques de la UV per atendre, orientar i resoldre els dubtes sobre els serveis, els recursos i les activitats de les biblioteques.

  Normativa del servei La Bibliotec@ respon
  Consulta les preguntes freqüents abans d'enviar el formulari, perquè potser la teua pregunta ja s'ha contestat.

  Fes la consulta:

  +Formulari per a membres de la comunitat universitària (estudiants, PDI i PAS)

  +Formulari per a altres usuaris

  AVÍS: Les respostes t'arribaran del remitent AskALibrarian@oclc.org

  Pots veure i gestionar les teues consultes des del teu compte d'usuari de La Bibliotec@ respon
  La contrasenya d'accés la rebràs en el correu de confirmació de la primera consulta. Si no la recordes, pots tornar a demanar la contrasenya.

  Vols formular una queixa, suggeriment o felicitació?

  Els suggeriments, les queixes i les felicitacions relacionades amb el Servei de Biblioteques i Documentació s’han de fer a través de la Bústia de Suggeriments, Quiexes i Felicitacions (SQF)

   

 • Dia de les Nacions Unides (24 d'octubre)

  23/10/17

  Dia de les Nacions Unides (24 d'octubre)

  Dia de les Nacions Unides (24 d'octubre)

  72 Anys lluitant per la PAU

  El Dia de l'ONU marca l'aniversari de l'entrada en vigor en 1945 de la Carta de les Nacions Unides. Amb la ratificació d'aquest document fundacional de la majoria dels seus signataris, inclosos els cinc membres permanents del Consell de Seguretat, les Nacions Unides va entrar oficialment en vigor.
  El 24 d'octubre s'ha celebrat com a Dia de les Nacions Unides des de 1948. En 1971, l'Assemblea General de Nacions Unides recomana que el dia s'observe pels Estats membres com un dia festiu.

  ONU Vídeos. El canal de vídeos més internacional del planeta
  https://videos.un.org/es/

  Dia de les Nacions Unides
  https://videos.un.org/es/tag/dia-de-las-naciones-unidas/

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies