Logo de la Universitat de València Logo del portal

 • onu
 • ODS en Acció

  17/05/19

  ODS en Acció

  La Biblioteca depositària de l'ONU (ONUBIB) col·labora en la difusió d'Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) . En aquesta ocasió es tracta de la realització d'aquesta ACCION / DIFUSIÓ de l'APP, titulada “ODS en Acció”. Complint amb el següent lema “Aquesta biblioteca dóna suport a els ODS”, les biblioteques i centres de documentació podem fer un gran paper en l'implementació dels ODS. La IFLA així ho considera “Les biblioteques i la implementació de l'Agenda 2030 de l'ONU”

  Las Nacions Unides ha llançat oficialment l'aplicació mòbil en espanyol dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)."ODS en Acció".

  L'app "ODS en Acció" s'ha desenvolupat per a ressaltar la llista de tasques pendents que té el món per a posar fi a la pobresa, reduir les desigualtats i fer front al canvi climàtic.
  Característiques de l'aplicació ODS en Acció:
  -L'aplicació ofereix informació detallada sobre cadascun dels 17 Objectius, incloses les metes, vídeos explicatius, dades i xifres fonamentals, i suggeriments sobre com pot vosté contribuir al fet que s'adopten mesures.
  -L'informa de les últimes notícies relacionades amb el desenvolupament sostenible a tot el món. També li permet veure com la innovació està ajudant a aconseguir els objectius, interactuar amb ciutadans de tot el món i conéixer les últimes notícies.
  -Li permet triar els objectius que són importants per a vosté i rebre notificacions sobre aqueixos objectius.
  -Li dóna accés a la iniciativa The World’s Largest Lesson (La lliçó més gran del món), que explica cadascun dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.
  -Troba les accions i esdeveniments de la seua zona als quals vosté pot sumar-se per a donar suport a els Objectius.
  -Li permet crear accions planificades en la seua zona, així com convidar a uns altres a sumar-se a elles.
  L'APP està disponible per a plataformes Android i iOS i es troba sota el nom "SDGs in Action". Pot descarregar des d'ací l'app de forma gratuïta per a iOS i android (https://sdgsinaction.com/es.html).

 • Dia de l'idioma espanyol (23 d'abril)

  23/04/19

  Dia de l'idioma espanyol (23 d'abril)

  "La humanitat entrarà en el tercer mil·lenni sota l'imperi de les paraules [...] La llengua espanyola ha de preparar-se per a un ofici gran en aqueix avenir sense fronteres. És un dret històric. No per la seua prepotència econòmica, com altres llengües fins hui, sinó per la seua vitalitat, la seua dinàmica creativa, la seua vasta experiència cultural, la seua rapidesa i la seua força d'expansió...". —Gabriel García Márquez.
  Les Nacions Unides propugnen el multilingüisme com a mitjà per a promoure, protegir i preservar la diversitat d'idiomes i cultures a tot el món. Així mateix, la promoció del multilingüisme està estretament vinculada al respecte de la diversitat cultural i el foment del diàleg intercultural.
  D'igual manera, el multilingüisme assegura una participació més àmplia i efectiva de tots en el treball de l'Organització, així com una major eficàcia i eficiencia.el àrab, el xinés, l'espanyol, el francés, l'anglés i el rus són els sis idiomes oficials de les Nacions Unides.
  El 23 d'abril se celebra el "Dia de la llengua espanyola" en les Nacions Unides per a conscienciar al personal de l'Organització, i al món en general, sobre la història, la cultura i l'ús de l'espanyol com a idioma oficial.
  Consultar recursos en:
  https://www.un.org/es/events/spanishlanguageday/resources.shtml

 • Butlleti ONUBIB 1 2019

  29/03/19

  Butlleti ONUBIB 1 2019

  Estimat lector, té a les seues mans el Butlletí ONUBIB corresponent al primer trimestre de 2019. 
  Com podrà observar al final del Butlletí, l'any 2019 ha sigut declarat Any Internacional, entre altres, de la Moderació. I l'Assemblea General de Nacions Unides ha proclamat que aquesta fi ha de ser aconseguit mitjançant el diàleg, la tolerància, l'enteniment i la cooperació. 
  El lector trobarà en aquest Butlletí algunes de les activitats i punts d'informació de les Nacions Unides en tots aquests àmbits. La nostra xicoteta contribució a tan alta meta és difondre aqueixa activitat amb puntualitat i posar el nostre treball al servei de tots aquells que vulguen contribuir a aqueixa necessària moderació.
  Amb això seguim en el camí d'intentar realitzar un Butlletí que siga el més útil possible per a tots els seus lectors que, trimestre a trimestre, van en augment.
  Com sempre, acabem demanant-los que continuen ajudant-nos en la nostra reflexió contínua, fent-nos arribar les seues crítiques, suggeriments o propostes perquè estiguem a l'altura del que la societat i les Nacions Unides reclamen de nosaltres.

 • Exposició Refugi y los ODS

  25/03/19

  Exposició Refugi y los ODS

  A la Biblioteca dipositària de les Nacions Unides (ONUBIB) – Universitat de València, es realitza la següent activitat en col·laboració amb el Comité Espanyol d'ACNUR-Comunitat Valenciana.

  Exposició: EL REFUGI I ELS ODS
  Dies: del 25 de març a l'1 d'abril.
  Campaña: Sensibilització

  L'exposició consta de deu panells, on se'ns indica com pot influir el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en la població refugiada i ens anima que posem aquests objectius en acció i contribuïm al canvi. Aquets són:

  1. REFUGI I ODS
  2. ET SUMES Al CANVI?
  3. El desenvolupament sostenible comença per la salut i el benestar. (Objectiu 3) 
  4. Educar per a eliminar la pobresa i les desigualtats. (Objectiu 4)
  5. Seguretat i igualtat per a les xiquetes i les dones forçades a fugir. (Objectiu 5)
  6. L'aigua potable, un element indispensable per a la vida. (Objectiu 6)
  7. Suport a la creació d'ocupació per a les persones refugiades. (Objectiu 8) 
  8. Protecció i empara per a les persones forçades a fugir. (Objectiu 11)
  9. LES PERSONES DESPLAÇADES EN EL MUNDO
  10. ODS EN ACCIÓ! ACTUA I SÉ PART DEL CANVI.

 • Dia Internacional de la Dona 8/03/19

  04/03/19

  Dia Internacional de la Dona 8/03/19

  El Dia Internacional de la Dona, (mira aquest video). També és un bon moment per a reflexionar sobre els avanços aconseguits, demanar més canvis i celebrar la valentia i la determinació de les dones del carrer que han jugat un paper clau en la història dels seus països i comunitats. Un exemple d'això és el paper de les Dones en redacció de la Declaració Universal dels Drets Humans. Gràcies a elles, el principi de la igualtat de gènere es va incloure en el document dels drets humans i van aconseguir que aquesta declaració fóra veritablement universal. (Video).
  El lema del Dia per a enguany, "Pensem en igualtat, construïm amb intel·ligència, innovem per al canvi", se centra en les formes innovadores en les quals podem advocar per la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones, especialment en les esferes relatives als sistemes de protecció social, l'accés als serveis públics i la infraestructura sostenible.
  L'assoliment dels ambiciosos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) requereix canvis transformadors, enfocaments integrats i noves solucions, sobretot en el que concerneix la defensa de la igualtat de gènere i l'apoderament de totes les dones i xiquetes. 
  Igualtat de gènere en l'Agenda 2030: objectius clau.
      -Vetlar per que totes les xiquetes i tots els xiquets acNaben els cicles de l'ensenyament primari i secundari, que ha de ser gratuïta, equitativa i de qualitat i produir resultats escolars pertinents i eficaços.
      -Procurar que totes les xiquetes i tots els xiquets tinguen accés a serveis d'atenció i desenvolupament en la primera infància i a un ensenyament preescolar de qualitat, a fi que estiguen preparats per a l'ensenyament primari.
      -Posar fi a totes les formes de discriminació contra totes les dones i les xiquetes a tot el món.
     -Eliminar totes les formes de violència contra totes les dones i les xiquetes en els àmbits públic i privat, incloses la tracta i l'explotació sexual i altres tipus d'explotació.
     -Eliminar totes les pràctiques nocives, com el matrimoni infantil, precoç i forçat i la mutilació genital femenina.
   

 • Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina, 6 de febrer

  06/02/19

  Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina, 6 de febrer

  La mutilació genital femenina (MGF) comprén tots els procediments consistents a alterar o danyar els òrgans genitals femenins per raons que res tenen a veure amb decisions mèdiques. Està reconeguda internacionalment com una violació dels drets humans de les dones i xiquetes.
  Al juliol de 2018, el Secretari General va realitzar l'informe "Intensificació dels esforços mundials per a l'eliminació de la mutilació genital femenina", on es espefica que els esforços per a acabar amb aquesta pràctica han de dirigir-se als grups de dones i xiquetes que corren major risc, en particular les que pateixen formes múltiples de discriminació, com les dones refugiades i migrants, les dones que viuen en comunitats rurals i remotes i les xiquetes xicotetes, amb l'objectiu de no deixar a ningú arrere. De la mateixa manera, els principis de la universalitat i el respecte dels drets humans sobre els quals se sustenta l'Agenda 2030 exigeixen que les parts interessades facen front a aquesta pràctica, independentment de les circumstàncies individuals, les normes culturals i socials imperants, o el país d'origen o destinació.

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies