Logo de la Universitat de València Logo del portal

 • onu
 • Dia Internacional de la Dona 8/03/19

  04/03/19

  Dia Internacional de la Dona 8/03/19

  El Dia Internacional de la Dona, (mira aquest video). També és un bon moment per a reflexionar sobre els avanços aconseguits, demanar més canvis i celebrar la valentia i la determinació de les dones del carrer que han jugat un paper clau en la història dels seus països i comunitats. Un exemple d'això és el paper de les Dones en redacció de la Declaració Universal dels Drets Humans. Gràcies a elles, el principi de la igualtat de gènere es va incloure en el document dels drets humans i van aconseguir que aquesta declaració fóra veritablement universal. (Video).
  El lema del Dia per a enguany, "Pensem en igualtat, construïm amb intel·ligència, innovem per al canvi", se centra en les formes innovadores en les quals podem advocar per la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones, especialment en les esferes relatives als sistemes de protecció social, l'accés als serveis públics i la infraestructura sostenible.
  L'assoliment dels ambiciosos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) requereix canvis transformadors, enfocaments integrats i noves solucions, sobretot en el que concerneix la defensa de la igualtat de gènere i l'apoderament de totes les dones i xiquetes. 
  Igualtat de gènere en l'Agenda 2030: objectius clau.
      -Vetlar per que totes les xiquetes i tots els xiquets acNaben els cicles de l'ensenyament primari i secundari, que ha de ser gratuïta, equitativa i de qualitat i produir resultats escolars pertinents i eficaços.
      -Procurar que totes les xiquetes i tots els xiquets tinguen accés a serveis d'atenció i desenvolupament en la primera infància i a un ensenyament preescolar de qualitat, a fi que estiguen preparats per a l'ensenyament primari.
      -Posar fi a totes les formes de discriminació contra totes les dones i les xiquetes a tot el món.
     -Eliminar totes les formes de violència contra totes les dones i les xiquetes en els àmbits públic i privat, incloses la tracta i l'explotació sexual i altres tipus d'explotació.
     -Eliminar totes les pràctiques nocives, com el matrimoni infantil, precoç i forçat i la mutilació genital femenina.
   

 • Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina, 6 de febrer

  06/02/19

  Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina, 6 de febrer

  La mutilació genital femenina (MGF) comprén tots els procediments consistents a alterar o danyar els òrgans genitals femenins per raons que res tenen a veure amb decisions mèdiques. Està reconeguda internacionalment com una violació dels drets humans de les dones i xiquetes.
  Al juliol de 2018, el Secretari General va realitzar l'informe "Intensificació dels esforços mundials per a l'eliminació de la mutilació genital femenina", on es espefica que els esforços per a acabar amb aquesta pràctica han de dirigir-se als grups de dones i xiquetes que corren major risc, en particular les que pateixen formes múltiples de discriminació, com les dones refugiades i migrants, les dones que viuen en comunitats rurals i remotes i les xiquetes xicotetes, amb l'objectiu de no deixar a ningú arrere. De la mateixa manera, els principis de la universalitat i el respecte dels drets humans sobre els quals se sustenta l'Agenda 2030 exigeixen que les parts interessades facen front a aquesta pràctica, independentment de les circumstàncies individuals, les normes culturals i socials imperants, o el país d'origen o destinació.

 • Butlleti ONUBIB 4 2018

  02/01/19

  Butlleti ONUBIB 4 2018

  És un plaer presentar-li el Butlletí núm. 4 de 2018, el número 16 ja des que comencem la marxa d'aquest Butlletí en 2015. Fins a hui, hem estat puntuals a publicar els 4 números de cada any, intentant prestar, d'aquesta forma, un servei públic que ajudi a difondre el treball de l'Organització de les Nacions Unides.
  El quart trimestre de 2018 has estat ple d'esdeveniments i novetats en l'activitat de l'Organització. Un esdeveniment sens dubte de gran importància era la celebració del 70 aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans. Però la veritat és que la lectura del contingut del Butlletí deixa clar que és tanta l'activitat duta a terme aquest trimestre que aquest esdeveniment ha quedat gairebé difuminat.
  Tots els anys l'últim trimestre és especialment ric en activitat, perquè l'inici del període de sessions de l'Assemblea General de Nacions Unides ve acompanyat de la presentació d'Informes sobre qüestions essencials per al desenvolupament i benestar de la Comunitat Internacional.
  Sigui com sigui l'interès particular del lector, estem segurs que trobarà informació rellevant. Ja sigui el seu interès tenir coneixement de Nacions Unides en general, els drets humans, les qüestions humanitàries, el manteniment de la pau, el desenvolupament social, el desarmament, els Objectius de Desenvolupament Sostenible o el medi ambient, aquest Butlletí porta informes, llocs web i instruments creats per Nacions Unides que segur atreuen la seva atenció. No és fàcil destacar cap.
  Com diu el Secretari General de Nacions Unides, Antonio Guterres, en la introducció de la 42 edició de la publicació ABC de les Nacions Unides, referenciada en aquest mateix Butlletí, “Les Nacions Unides continuen sent un pilar indispensable del sistema internacional, treballant sense descans en tot el planeta per a promoure la pau, el desenvolupament sostenible i els drets humans. En un moment en el qual els desafiaments tenen una dimensió cada vegada més mundial, i les nostres destinacions estan inexorablement vinculats entre si, entendre l'essència de les Nacions Unides –la seva finalitat, el seu funcionament i els seus ideals– és més important que mai”.
  Amb aquest Butlletí continuem intentant aportar el nostre petit gra de sorra per a contribuir a aquesta finalitat.

 • Dia dels Drets Humans (10 de desembre)

  03/12/18

  Dia dels Drets Humans (10 de desembre)

  El Dia dels Drets Humans es celebra cada 10 de desembre, coincidint amb la data en què l'Assemblea General va adoptar la Declaració Universal de Drets Humans, en 1948. Enguany, el Dia dels Drets Humans marca el 70 aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans, un document històric, que va proclamar els drets inalienables inherents a tots els éssers humans, sense importar la seua raça, color, religió, sexe, idioma, opinions polítiques o d'una altra índole, origen nacional o social, propietats, lloc de naixement ni cap altra condició. És el document més traduït del món, disponible en més de 500 idiomes.
  La Declaració, l'esborrany de la qual van redactar representants de diferents contextos jurídics i culturals de tot el món, exposa valors universals i un ideal comú per a tots els pobles i nacions. A més, estableix que totes les persones tenen la mateixa dignitat i el mateix valor.
  Gràcies a aquest document —que amb les seues versions en 500 idiomes s'ha convertit en el més traduït del món— i el compromís dels Estats amb els seus principis, la dignitat de milions de persones s'ha vist enfortida, i s'han assegut les bases d'un món més just. Queda molt de camí per recórrer perquè les promeses que conte es complisquen plenament, el fet que haja perdurat en el temps és prova inequívoca de la universalitat imperible dels seus valors eterns sobre l'equitat, la justícia i la dignitat humana.
  La Declaració ens enforteix a tots i els principis que arreplega són tan rellevants en l'actualitat com el van ser en 1948. Hem de lluitar pels nostres propis drets i pels del proïsme. Podem passar a l'acció en les nostres vides diàries per a defensar aquells drets que ens protegeixen i així fomentar la unió de tots els éssers humans.

  Veure aquest video:

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=ibyI7zFRqUQ

 • Dia Mundial d'Informació sobre el Desenvolupament. (24 d'octubre)

  23/10/18

  Dia Mundial d'Informació sobre el Desenvolupament. (24 d'octubre)

  «Les tecnologies de la informació i les comunicacions tenen el potencial de brindar noves solucions als problemes del desenvolupament, en particular en el context de la globalització, i poden promoure el creixement econòmic, la competitivitat, l'accés a la informació i els coneixements, l'eradicació de la pobresa i la inclusió social». — Resolució de l'Assemblea General (A/RES/65/141)

  Des dels seus inicis en 1945, una de les principals prioritats de les Nacions Unides ha estat «aconseguir la cooperació internacional en la solució dels problemes de caràcter econòmic, social, cultural o humanitari i en el desenvolupament...», segons es recull en la seva Carta fundacional.

  Disposar d'informació àmplia, puntual i rellevant sobre tots els assumptes vinculats al desenvolupament, així com un major accés a la tecnologia i a les noves vies de comunicació que han sorgit, contribuirà a avançar en els esforços per millorar les vides de les persones, sobretot a les regions amb menys recursos.

  Aprofitar les tecnologies de la informació i les comunicacions per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

  En 2015, l'ONU va adoptar l'Agenda 2030, que conté 17 objectius, entre els quals figura l'eliminació de la pobresa com a primer objectiu.

  Prèviament, en 2010, l'Assemblea General va reconèixer que les tecnologies de la informació i les comunicacions tenen el potencial de brindar noves solucions als problemes del desenvolupament, en particular en el context de la globalització. Poden promoure, a més, el creixement econòmic, la competitivitat, l'accés a la informació i els coneixements, l'eradicació de la pobresa i la inclusió social; factors que contribueixen a accelerar la integració de tots els països, especialment, la dels països en desenvolupament i, en particular, la dels països menys avançats en l'economia global.

  Aquest Dia Mundial pretén precisament conscienciar i mobilitzar a l'opinió pública, especialment a la joventut, per aconseguir un millor coneixement dels problemes generals del desenvolupament i per prendre consciència de com les noves tecnologies de la informació i la comunicació poden contribuir a fer-ho sostenible.

 • Dia de les Nacions Unides (24 octubre)

  23/10/18

  Dia de les Nacions Unides (24 octubre)

  El Dia de l'ONU marca l'aniversari de l'entrada en vigor el 24 d'octubre de 1945 de la Carta de les Nacions Unides, document amb el qual oficialment van entrar en vigor les Nacions Unides. En l'actualitat, 193 Estats són membres de les Nacions Unides, que estan representats en l'Assemblea General.

  Pots descobrir més coses sobre l'ONU i la nostra història en aquesta pàgina web. I veure aquets video.

  Celebra amb nosaltres l'aniversari de l'organització creada per a vetlar per tots els països i les persones del món.

   

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies