Logo de la Universitat de València Logo del portal

 • onu
 • Dia dels drets humans (10 desembre)

  05/12/17

  Dia dels drets humans (10 desembre)

  La Declaració Universal dels Drets Humans comença el seu 70º aniversari.
  "Defensem l'equitat, la justícia i la dignitat humana"

  El Dia dels Drets Humans se celebra cada 10 de desembre, coincidint amb la data en què l'Assemblea General va adoptar la Declaració Universal de Drets Humans, en 1948.

  Per a celebrar el que serà el 70 aniversari el pròxim any, llancem hui una campanya amb la qual volem destacar la transcendència d'aquest document històric, que va proclamar els drets inalienables inherents a tots els éssers humans, sense importar la seua raça, color, religió, sexe, idioma, opinions polítiques o d'una altra índole, origen nacional o social, propietats, lloc de naixement ni cap altra condició.
  La Declaració, l'esborrany de la qual van redactar representants de diferents contextos jurídics i culturals de tot el món, exposa valors universals i un ideal comú per a tots els pobles i nacions. A més, estableix que totes les persones tenen la mateixa dignitat i el mateix valor.
  Gràcies a aquest document —que amb les seues versions en 500 idiomes s'ha convertit en el més traduït del món— i el compromís dels Estats amb els seus principis, la dignitat de milions de persones s'ha vist enfortida, i s'han assegut les bases d'un món més just. Encara que encara quede camí per recórrer perquè les promeses que tanca es complisquen plenament, el fet que haja perdurat en el temps és prova inequívoca de la universalitat imperible dels seus valors eterns sobre l'equitat, la justícia i la dignitat humana.
  La Declaració ens enforteix a tots i els principis que arreplega són tan rellevants en l'actualitat com el van ser en 1948. Hem de lluitar pels nostres propis drets i pels del proïsme. Podemos passar a l'acció en les nostres vides diàries per a defensar aquells drets que ens protegeixen i així fomentar la unió de tots els éssers humans.

  #LuchaPorLosDDHH

  •La Declaració Universal dels Drets Humans ens enforteix a tots.
  •Els drets humans ens concerneixen a tots nosaltres cada dia.
  •La condició humana que compartim té les seues arrels en aquests valors universals.
  •L'equitat, la justícia i la llibertat eviten la violència i vetlen per la pau.
  •Cada vegada que abandonem els drets humans, correm un gran risc.
  •Hem de lluitar pels nostres drets i pels del proïsme.

 • 50 Aniversari ONUBIB

  21/11/17

  50 Aniversari ONUBIB

  Benvolguts usuaris:

  La Biblioteca Dipositària de les Nacions Unides-Universitat de València (ONUBIB) celebra el 50 Aniversari, amb un acte acadèmic en la Facultat de Dret presidit pel Vicerector de Cultura de la Universitat de València Antonio Ariño acompanyat per la Degana de la Facultat M. Elena Olmos, Jorge Cardona, Blanca Llópis i Jesús Olavarria, on s'han recordat al costat de la seua bibliotecària Chelo Pons molts fets històrics de la biblioteca i de la Facultat. També s'ha projectat un video amb la participació on-line dels Bibliotecaris Responsables de la Biblioteca Dag Hammarskjöld de l'ONU, des de Nova York: https://youtu.be/9gez9qu2muq.

  Mes tard s'ha llegit un certificat de reconeixement a la Biblioteca Dipositària de les Nacions Unides (ONUBIB), rebut de la Biblioteca Dag Hammarskjöld de les Nacions Unides. Y a continuació, en la Biblioteca ONUBIB, s'ha inaugurat una exposició biliográfica.

 • La Biblioteca respon

  02/11/17

  La Biblioteca respon

  La Bibliotec@ Respon és el servei de referència virtual de les biblioteques de la UV per atendre, orientar i resoldre els dubtes sobre els serveis, els recursos i les activitats de les biblioteques.

  Normativa del servei La Bibliotec@ respon
  Consulta les preguntes freqüents abans d'enviar el formulari, perquè potser la teua pregunta ja s'ha contestat.

  Fes la consulta:

  +Formulari per a membres de la comunitat universitària (estudiants, PDI i PAS)

  +Formulari per a altres usuaris

  AVÍS: Les respostes t'arribaran del remitent AskALibrarian@oclc.org

  Pots veure i gestionar les teues consultes des del teu compte d'usuari de La Bibliotec@ respon
  La contrasenya d'accés la rebràs en el correu de confirmació de la primera consulta. Si no la recordes, pots tornar a demanar la contrasenya.

  Vols formular una queixa, suggeriment o felicitació?

  Els suggeriments, les queixes i les felicitacions relacionades amb el Servei de Biblioteques i Documentació s’han de fer a través de la Bústia de Suggeriments, Quiexes i Felicitacions (SQF)

   

 • Dia de les Nacions Unides (24 d'octubre)

  23/10/17

  Dia de les Nacions Unides (24 d'octubre)

  Dia de les Nacions Unides (24 d'octubre)

  72 Anys lluitant per la PAU

  El Dia de l'ONU marca l'aniversari de l'entrada en vigor en 1945 de la Carta de les Nacions Unides. Amb la ratificació d'aquest document fundacional de la majoria dels seus signataris, inclosos els cinc membres permanents del Consell de Seguretat, les Nacions Unides va entrar oficialment en vigor.
  El 24 d'octubre s'ha celebrat com a Dia de les Nacions Unides des de 1948. En 1971, l'Assemblea General de Nacions Unides recomana que el dia s'observe pels Estats membres com un dia festiu.

  ONU Vídeos. El canal de vídeos més internacional del planeta
  https://videos.un.org/es/

  Dia de les Nacions Unides
  https://videos.un.org/es/tag/dia-de-las-naciones-unidas/

 • Butlletí ONUBIB 3 de 2017

  02/10/17

  Butlletí ONUBIB 3 de 2017

  Benvolgut lector, té en les seues mans el Butlletí ONUBIB nº3 de 2017. Abans d'explicar breument el seu contingut, permeta'ns manifestar la nostra satisfacció per la celebració del Cincuentenari d'aquesta Biblioteca Dipositària de les Nacions Unides.
  L'any 1966, D. Efrén Borrajo, Degà de la Facultat de Dret per aquell temps, a instàncies de D. Adolfo Miaja de la Muela, insigne catedràtic de Dret Internacional de la Universitat de València, sol·licitava a Nacions Unides i, al desembre de 1967 les Nacions Unides concedia a la Facultat de Dret, la Biblioteca Dipositària-DL 248.
  Des de aquets moment, ONUBIB ha sigut una biblioteca al servei de la comunitat universitària i de la societat en general. La nostra vocació ha estat sempre informada pels propòsits i principis de les Nacions Unides; sent la pau, els drets humans i el desenvolupament econòmic i social la fi últim perseguit.
  Els mitjans amb els quals hem tingut per al desenvolupament de la nostra activitat han anat variant amb el pas del temps, encara que no el nostre fi. Des de l'inici de la seua marxa en un humil despatx del Departament de Dret Internacional de la Facultat de Dret, passant per la Biblioteca de la Facultat, fins a la seua actual ubicació en una secció diferenciada de la Biblioteca de Ciències Socials “Gregorio Mayans”, la ONUBIB i l'equip humà que li dóna suport han recorregut un llarg camí.
  Fa tres anys que iniciem l'edició del Butlletí ONUBIB amb les novetats i recursos bibliogràfics de l'Organització, de les seues Agències i dels seus Organismes Especialitzats i Internacionals. Confiàvem entonces i confiem que aquest seguisca sent un bon instrument de difusió de la nostra activitat.
  En aquest número, volguém destacar el primer Informe sobre la labor de Nacions Unides del nou Secretari General de l'Organització, D. António Guterres, i les paraules amb les quals obri el que està cridat a ser un vertader programa sobre el futur de l'ONU en els pròxims anys: “La meua intenció és oferir una visió equànime del món actual i un enfocament realista de com podem complir millor amb la promesa de les Nacions Unides.”

  El Butlletí es pot consultar al catàleg Trobes de la UV, en Roderic, en el nostre Facebook i en Issuu.

  No volem acabar sense convidar a tots els nostres lectors al fet que celebren amb nosaltres el 50 Aniversari de ONUBIB, el pròxim 27 de novembre d'enguany, unint-se als diferents actes que anirem anunciant periòdicament en la nostra pàgina web i xarxes socials.

   

 • Nou periode AG 72

  12/09/17

  Nou periode sessions AG 72

  Conclou el 71º període de sessions de l'Assemblea General de l'ONU. Inici del nou període 72º http://www.un.org/es/ga/

  El Secretari General de Nacions Unides va destacar hui 11 de setembre 2017 — la Declaració de Nova York sobre refugiats i migrants i l'avanç en l'aplicació de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament sostenible, com a part dels moments més destacats del 71º període de sessions de l'Assemblea General de l'ONU.
  D'aquesta manera s'acomiadava Antonio Guterres de Peter Thomson, el President sortint de l'òrgan principal de Nacions Unides, al terme avui d'aqueix període de sessions.
  Entre altres assoliments aconseguits per Thomson, el Secretari General va voler destacar un moment especial que va tenir lloc durant el passat mes de juny.
  “Sé que li va complaure especialment convocar la Conferència Sobre els Oceans al juny. Va ser un exercici que va contribuir a conscienciar sobre la necessitat de l'ús dels recursos marins d'una manera sostenible”, va dir Guterres.
  Durant la seua última intervenció com a president, Thomson va destacar que el principal objectiu durant la seua presidència es va centrar en l'engegada dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
  Thomson va destacar que l'impuls generat per la implementació dels ODS és positiu i que es va progressar en àrees essencials dels mateixos, però va advertir sobre certes dificultats.
  “El progrés individual dels Objectius sobre el terreny és desigual entre regions, sexes i en diferents franges d'edats, de riquesa i entre zones urbanes i rurals”, va indicar.
  El 72º període de sessions de l'Assemblea General de l'ONU s'iniciarà demà matí baix la presidència de Miroslav Lajcák, exministre d'Afers exteriors d'Eslovàquia.

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies