Logo de la Universitat de València Logo del portal

 • onu
 • Dia Mundial de la Població, 11 de juliol

  11/07/19

  Dia Mundial de la Població, 11 de juliol

  «L'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible és el pla que ha adoptat el món en pro d'un futur millor per a tots en un planeta sa. El Dia Mundial de la Població és l'ocasió de reconéixer que la missió guarda una estreta relació amb les tendències demogràfiques, entre elles el creixement demogràfic, l'envelliment de la població, la migració i la urbanització». António Guterres, Secretari General de les Nacions Unides.
  El Dia Mundial de la Població d'enguany aprofundeix en els assumptes encara pendents de la Conferència Internacional de 1994 sobre la Població i el Desenvolupament. Han passat vint-i-cinc anys des d'aquesta conferència històrica, on 179 governs van reconéixer que la salut reproductiva i la igualtat de gènere són essencials per a aconseguir un desenvolupament sostenible.
  Al novembre, el Fons de Població de l'ONU (UNFPA), juntament amb els governs de Kenya i Dinamarca, convocarà una conferència d'alt nivell a Nairobi per a accelerar els esforços a aconseguir aquests objectius pendents. En el Dia Mundial de la Població, es pretén realitzar una crida als líders mundials, els responsables polítics, les institucions i tots els membres de la societat en si, perquè ajuden al fet que la salut i els drets reproductius siguen una realitat per a tots.

 • Butlleti ONUBIB 2 2019

  26/06/19

  Butlleti ONUBIB 2 2019

  Estimat lector, té a les seues mans el Butlletí corresponent al segon trimestre de 2019. En aquest número podrà trobar, la web creada per a la celebració del centenari de la OIT. Aquesta Organització, va naixer en 1919 com a part del Tractat de Versalles que va acabar amb la Primera Guerra Mundial, i va reflectir la convicció que la justícia social és essencial per a aconseguir una pau universal i permanent. La força que va impulsar la creació de la OIT va estar provocada per consideracions humanitàries, polítiques, econòmiques i de seguretat. En sintetitzar-les, el Preàmbul de la Constitució de la OIT assenyala que les Altes Parts Contractants estan “mogudes per sentiments de justícia i humanitat, així com pel desig d'assegurar la pau permanent en el món...”. Aquests principis ens inspiren 100 anys després per a poder fer una realitat el tindre un món més just, més lliure, més pacífic. En aquesta mateixa línia, voldríem destacar la referència que el lector trobarà en aquest Butlletí a la reunió ministerial de manteniment de la Pau de les Nacions Unides per a l'any 2019, celebrada el 29 de març de 2019 en la seu de les Nacions Unides a Nova York.
  Són dos exemples que ajuden a mantindre l'esperança i el desig que les Nacions Unides es continuen reforçant. Al costat d'ells, com sempre, el lector trobarà en aquest Butlletí algunes de les activitats i punts d'informació de les Nacions Unides en molts altres àmbits. La nostra xicoteta contribució a tan alta meta és difondre aqueixa activitat amb puntualitat i posar el nostre treball al servei de tots aquells que vulguen contribuir a aqueixa necessària tasca.
  Com sempre, acabem demanant-los que continuen ajudant-nos en la nostra reflexió contínua, fent-nos arribar les seues crítiques, suggeriments o propostes perquè estiguem a l'altura del que la societat i les Nacions Unides reclamen de nosaltres.

 • Dia Mundial dels Refugiats, 20 de juny

  20/06/19

  Dia Mundial dels Refugiats, 20 de juny

  "Una cridà a la solidaritat"
  Entorn de 70,8 milions de persones a tot el món s'han vist obligades a fugir de les seues llars. Sens dubte una xifra sense precedents. Entre elles hi ha quasi 25,9 milions de persones refugiades, més de la meitat menors de 18 anys. A més, s'estima que hi ha 10 milions de persones apàtrides als qui se'ls ha negat una nacionalitat i accés a drets bàsics com a educació, salut, ocupació i llibertat de moviment.
  En l'actualitat, a tot el món, cada dos segons una persona es veu obligada a desplaçar-se com a resultat dels conflictes i la persecució. El treball d'ACNUR, l'organisme de les Nacions Unides per als refugiats, és més necessari que mai.
  En el Dia Mundial dels Refugiats, que se celebra cada 20 de juny, commemorem la seua força, valor i perseverança. Aquesta celebració ens brinda l'oportunitat de mostrar el nostre suport a les famílies que s'han vist obligades a fugir.
  A tot el món, comunitats locals, escoles, empreses, grups religiosos i persones de totes les edats i de tota condició estan donant xicotets i grans passos en solidaritat amb les persones refugiades. En aquest Dia Mundial del Refugiat, convidem a tothom al repte de fer un pas més amb els refugiats.
  Anima't i participa amb ACNUR recorrent la mateixa distància que recorren els refugiats cada any per a salvar les seues vides.
  Dona un pas més #ConLosRefugiados
  La delegació valenciana del Comité espanyol d'ACNUR ha preparat, entre altres activitats, una exposició en la Plaça de l'Ajuntament per a donar a conéixer les condicions de vida en els camps de refugiats. En ella es mostra la botiga on viuen i el kit de primeres necessitats que reben res més arribar al camp, com a mantes, aliments i aigua. Comité Espanyol d'ACNUR: https://eacnur.org/es

 • Día de Medi Ambient

  03/06/19

  Dia de Medi Ambient

  Enguany, el tema del Dia Mundial del Medi Ambient gira entorn de la contaminació de l'aire. L'aire que respirem a tot arreu del món, ja siga en una gran urbs o en un xicotet llogaret, està contaminat. Es calcula que nou de cada deu persones en el planeta estan exposades a uns nivells de contaminació atmosfèrica que superen els de les directrius sobre la qualitat de l'aire marcades per l'Organització Mundial de la Salut. Com a conseqüència, la nostra esperança de vida és menor i algunes economies s'estan veient perjudicades.
  Si volem millorar la qualitat de l'aire, hem de saber a què ens enfrontem. Les morts i malalties derivades d'aquest tipus de contaminació es deuen a unes partícules diminutes que penetren en el nostre organisme cada vegada que respirem. Aquestes partícules són producte, entre altres coses, de la combustió dels combustibles fòssils que utilitzem per a obtindre energia i desplaçar-nos, de l'activitat de la indústria química i minera, de la crema de residus a l'aire lliure, així com de boscos i camps, i de l'ús de combustibles “bruts” per a cuinar i calfar les llars, alguna cosa que suposa un important problema en el món en desenvolupament...
  Recursos: 
  https://www.un.org/es/events/environmentday/resources.shtml

  Missatge del Secretari General, António Guterres amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. El seu objectiu: conscienciar-nos del molt que depenem de la naturalesa i la salut del nostre planeta:
  https://www.youtube.com/watch?v=825_9Kn-3k4

 • ODS en Acció

  17/05/19

  ODS en Acció

  La Biblioteca depositària de l'ONU (ONUBIB) col·labora en la difusió d'Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) . En aquesta ocasió es tracta de la realització d'aquesta ACCION / DIFUSIÓ de l'APP, titulada “ODS en Acció”. Complint amb el següent lema “Aquesta biblioteca dóna suport a els ODS”, les biblioteques i centres de documentació podem fer un gran paper en l'implementació dels ODS. La IFLA així ho considera “Les biblioteques i la implementació de l'Agenda 2030 de l'ONU”

  Las Nacions Unides ha llançat oficialment l'aplicació mòbil en espanyol dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)."ODS en Acció".

  L'app "ODS en Acció" s'ha desenvolupat per a ressaltar la llista de tasques pendents que té el món per a posar fi a la pobresa, reduir les desigualtats i fer front al canvi climàtic.
  Característiques de l'aplicació ODS en Acció:
  -L'aplicació ofereix informació detallada sobre cadascun dels 17 Objectius, incloses les metes, vídeos explicatius, dades i xifres fonamentals, i suggeriments sobre com pot vosté contribuir al fet que s'adopten mesures.
  -L'informa de les últimes notícies relacionades amb el desenvolupament sostenible a tot el món. També li permet veure com la innovació està ajudant a aconseguir els objectius, interactuar amb ciutadans de tot el món i conéixer les últimes notícies.
  -Li permet triar els objectius que són importants per a vosté i rebre notificacions sobre aqueixos objectius.
  -Li dóna accés a la iniciativa The World’s Largest Lesson (La lliçó més gran del món), que explica cadascun dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.
  -Troba les accions i esdeveniments de la seua zona als quals vosté pot sumar-se per a donar suport a els Objectius.
  -Li permet crear accions planificades en la seua zona, així com convidar a uns altres a sumar-se a elles.
  L'APP està disponible per a plataformes Android i iOS i es troba sota el nom "SDGs in Action". Pot descarregar des d'ací l'app de forma gratuïta per a iOS i android (https://sdgsinaction.com/es.html).

 • Dia de l'idioma espanyol (23 d'abril)

  23/04/19

  Dia de l'idioma espanyol (23 d'abril)

  "La humanitat entrarà en el tercer mil·lenni sota l'imperi de les paraules [...] La llengua espanyola ha de preparar-se per a un ofici gran en aqueix avenir sense fronteres. És un dret històric. No per la seua prepotència econòmica, com altres llengües fins hui, sinó per la seua vitalitat, la seua dinàmica creativa, la seua vasta experiència cultural, la seua rapidesa i la seua força d'expansió...". —Gabriel García Márquez.
  Les Nacions Unides propugnen el multilingüisme com a mitjà per a promoure, protegir i preservar la diversitat d'idiomes i cultures a tot el món. Així mateix, la promoció del multilingüisme està estretament vinculada al respecte de la diversitat cultural i el foment del diàleg intercultural.
  D'igual manera, el multilingüisme assegura una participació més àmplia i efectiva de tots en el treball de l'Organització, així com una major eficàcia i eficiencia.el àrab, el xinés, l'espanyol, el francés, l'anglés i el rus són els sis idiomes oficials de les Nacions Unides.
  El 23 d'abril se celebra el "Dia de la llengua espanyola" en les Nacions Unides per a conscienciar al personal de l'Organització, i al món en general, sobre la història, la cultura i l'ús de l'espanyol com a idioma oficial.
  Consultar recursos en:
  https://www.un.org/es/events/spanishlanguageday/resources.shtml

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies