BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

 • Fotografía sala lectura biblioteca
 • Atenció obres

  15/02/21

  Avís d'obres a la biblioteca

  AVÍS:

   

  Us informem que, per obres d'adequació tècnica dels dipòsits de la biblioteca, les sales d'estudi i d'investigació podran patir sorolls als pròxims dies, i fins i tot tancar algun dia més endavant.

  Us informarem a través d'aquesta web de qualsevol notícia al respecte.

   

  Disculpeu les molèsties.

 • Cartell del Dia internacional de la dona en la ciència

  08/02/21

  Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

  El dijous que ve, com cada 11 de febrer des que així ho va decidir l'Assemblea General de l'ONU, es celebrarà el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

   

  Aquest dia va néixer amb l'objectiu de fomentar l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència de dones i xiquetes, així com el de reconéixer l'important paper que les dones exerceixen en el progrés científic (enguany, per a fer palès aquest paper s'ha triat com a tema central: "Les dones científiques, líders a la lluita contra la COVID-19").


  Des de la Biblioteca Historicomèdica volem unir-nos a aquesta celebració recomanant-vos alguns llibres que podeu demanar-nos en préstec:

  En primer lloc, teniu Women in Science: a social and cultural history, de Ruth Watts, que fa un repàs a la participació de les dones a la ciència des de l'edat mitjana fins a la Segona Guerra Mundial.

  També teniu a la vostra disposició The mind has no sex?: women in the origins of modern science, de Londa Schiebinger, obra que deixa de banda el recurs de centrar-se en "grans figures" de la història per a fixar-se en canvi a la participació social de les dones en l'anomenada "revolució científica" (les aristòcrates que reunien als seus salons l'intel·lectualitat, o les artesanes que investigaren en camps com l'astronomia, per exemple) i com aquesta participació canviaria amb el temps.

  Pel contrari, si us abelleix una obra més introductòria i lleugera (pel nombre de pàgines, menys de cent) i en castellà, us recomanem El papel de las mujeres en la ciencia y la tecnologia, de Francisca Puertas Maroto. Un llibre que fa tant una síntesi de la situació actual com una breu revisió de les dones que van ser rellevants en aquest camp, incloses les pioneres a Espanya.

   

  Per últim, dir-vos que teniu també al vostre abast la guia "Dones i ciència" elaborada per la Biblioteca del Jardí Botànic, amb diferents recursos bibliogràfics sobre aquest tema.

 • Fotografia antiga de l'Hospital Municipal d'Infecciosos

  05/02/21

  Seminari en línia "Epidèmies i ajuda internacional en perspectiva històrica"

  Dins de les activitats del Màster Universitari en Cooperació al Desenvolupament de la Universitat Miguel Hernández tindrà lloc la vesprada del dia 5 de febrer el seminari en línia "Epidèmies i ajuda internacional en perspectiva històrica".

   

  Aquest seminari està coordinat per Ramón Castejón Bolea, investigador de l'Institut Interuniversitari López Piñero, i comptarà amb la participació d'Enrique Perdiguero Gil (director de l'IILP-Universitat Miguel Hernández), Xavier García Ferrandis (Universitat Catòlica de València), Àlvar Martínez Vidal (IILP-Universitat de València) i Rosa Ballester Añón (Catedràtica Emèrita d'Història de la Ciència).

   

  El seminari serà retransmés en directe a través de l'aplicació Google Meet en l'enllaç https://universite.umh.es/meet/ccKAa_jGgC 

  Podeu accedir a la informació sobre el programa i els participants en la seu de l'Institut López Piñero a la UMH.

 • Imatge amb llibres

  18/01/21

  Biblioteques obertes el Pont de Sant Vicent

  Us recordem que amb motiu de la festivitat local de Sant Vicent la biblioteca romandrà tancada el divendres 22 de gener.

  Durant eixe dia i el cap de setmana següent obriran en horari extraordinari les biblioteques d’Humanitats, Ciències i Ciències Socials, només per als usuaris amb carnet de la UV.

  Teniu més informació a la pàgina d'horaris extraordinaris del Servei de Biblioteques.

 • Arbre de Nadal

  21/12/20

  Horari de Nadal 2020

  Amb motiu de les festes de Nadal i Any Nou, la Biblioteca Històrico-mèdica tindrà el següent horari:

  • Sala d'investigadors i serveis assistits pel personal (préstec, consulta en sala, etc.): Tancats del 24 de desembre al 7 de gener, ambdòs inclosos, a excepció dels dies 28, 29 i 30 de desembre, que estaran oberts de 8:30 a 14:30 h.
    
  • Sala d'estudi: Tancada del 24 de desembre al 7 de gener, ambdòs inclosos, a excepció dels dies 28, 29 i 30 de desembre, que estarà oberta de 8:00 a 14:00 h.
   El dia 8 de gener tornarà a obrir-se amb l'horari habitual

  També podeu veure els Horaris de Nadal a la resta de biblioteques.

  Bon Nadal!!

 • Balança

  14/12/20

  Exposició "L'EXPERIMENT COM A OBRA D'ART. 125 anys creant química en la Universitat de València"

  El dia 17 de desembre comença l'exposició L’experiment com a obra d’art. 125 anys creant química en la Universitat de València, organitzada per l'Institut Interuniversitari López Piñero i que tindrà tant una versió virtual com una versió física, a la Sala "José Puche" del Palau de Cerveró.

  Aquesta exposició s'integra al marc del 125 aniversari de la Facultat de Ciències i de l'inici dels estudis de Química a la Universitat de València, i presenta un grup selecte d’instruments científics i imatges tecno-científiques com a obres d’art, substituint les peces ordinàries de les exposicions artístiques (pintura, escultura, gravat...) per instruments, màquines, tecnologies i representacions visuals produïdes per aquests en el seu acte de servei a la ciència.

   

  La Biblioteca Historicomèdica "Vicent Peset Llorca" ha col·laborat a l'exposició amb el préstec de més d'una vintena d'obres d'entre finals del segle XVIII i principis del XIX, entre les quals tenim des de textos docents per a l'ensenyament de la química fins a un catàleg comercial il·lustrat d'un important fabricant d'instruments científics de l'època.

   

  Per a més informació, podeu visitar la notícia sobre l'exposició a la web de l'Institut López Piñero o a la web d'UV Cultura.