BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

 • Fotografía sala lectura biblioteca
 • Presentació llibres

  22/02/24

  Presentació dels llibres: "Prevenir antes que curar. Las crisis sanitarias y las lecciones de la historia” i "Manual de historia de la medicina”

  El proper dijous 29 de febrer de 2024 a les 17 h. tindrà lloc al Saló d'Actes del Palau de Cerveró (seu a València de l'Institut Interuniversitari López Piñero) la presentació dels llibres:

   

  "Prevenir antes que curar. Las crisis sanitarias y las lecciones de la historia" de Josep Bernabeu Mestre, catedràtic d'història de la ciència a la Universitat d'Alacant.

   

  "Manual de historia de la medicina" coordinat per Josep L Barona, catedràtic d'història de la ciència a la Universitat de València .

   

  El llibre de J. Bernabeu mira al passat per explicar les crisis sanitàries actuals i fer front als possibles escenaris futurs.

   

  El Manual coordinat per JL Barona és una obra de consulta col·lectiva amb la participació d'una vintena d'autors. Reivindica la història com a eina de reflexió sobre el present.

   

  L´acte comptarà amb la participació dels autors.

   

  ZOOM https://uv-es.zoom.us/j/92032048576

 • Historicomèdica

  12/02/24

  Serveis de préstec i consulta no disponibles a la vesprada del 14 febrer

  El proper dimecres 14 de febrer els serveis de préstec i consulta de fons ubicats als diversos dipósits tancats no estaran disponibles des de les 18.00h.

   

  En cas de devolució podeu deixar el llibre a la consergeria a la planta baixa.

   

  Disculpeu les molèsties.

 • Historicomèdica

  15/01/24

  Biblioteca tancada el proper 22 de Gener i vesprada del 23 de Gener

  La Biblioteca Historicomèdica romandrá tancada el proper dilluns 22 de Gener, festivitat de Sant Vicent Màrtir, així com la vesprada del dimarts 23 de Gener.

   

  La vesprada del dimarts 23 de Gener tindreu a la vostra disposició la Sala d'Estudis de la primera planta.

   

  Disculpeu les molèsties.

 • Políticas locura

  21/12/23

  Publicació de la monografia d'Enric Novella "Las políticas de la locura. Psiquiatría y sociedad en la España de Franco"

  El professor d'història de la ciència de la Universitat de València i investigador de l'IILP Enric Novella acaba de publicar la monografia "Las políticas de la locura. Psiquiatría y sociedad en la España de Franco" dins la prestigiosa col·lecció Història i Memòria del Franquisme de Publicacions de la Universitat de València. Adjuntem el text de la presentació editorial.

   

  En els darrers anys, l'estudi de l'evolució dels discursos i les pràctiques psiquiàtriques durant el franquisme ha esdevingut un capítol rellevant de la historiografia de la ciència a l'Espanya del segle XX. Tot i que aquesta evolució es va desplegar en coordenades canviants i va comprendre aspectes molt dispars (com el cultiu de l'especulació clínico-teòrica, la introducció de novetats terapèutiques, l'afermament institucional de l'especialitat o la difusió del nou ideari de la salut mental), el franquisme va constituir sobretot un període en què la medicina mental es va veure particularment condicionada pel marc sociopolític regnant. Considerant els principals eixos en què va anar articulant-se la dimensió política i social de la psiquiatria al llarg dels quaranta anys de dictadura (la ideologia, la doctrina, el govern, la gestió i la ciutadania), aquesta monografia ofereix una nova interpretació de conjunt de la peculiar constel·lació "psicopolítica" de l'Espanya de Franco com una complexa i proteica amalgama de reaccionarisme, conservadorisme, totalitarisme, autoritarisme, tecnocràcia i (finalment) desbordament cívic.

 • Vesprades

  15/12/23

  Biblioteca tancada les vesprades del 21 i 22 de desembre

  La Sala d'Investigadors de la Biblioteca Historicomèdica romandrà tancada les vesprades dels propers 21 i 22 de desembre.

   

  La Sala d'Estudi mantindrà el seu horari habitual.

   

  Disculpeu les molèsties.

 • Horari

  11/12/23

  Horari de Nadal 2023

  Amb motiu de les festes de Nadal i Any Nou, la Biblioteca Historicomèdica tindrà el següent horari:


  • Sala d'investigadors i serveis assistits pel personal (préstec, consulta en sala, etc.): Tancada del 23 de desembre al 7 de gener, ambdòs inclosos, a excepció dels dies 27, 28, i 29 de desembre, que estarà oberta de 8:15 a 14:30 h.

   
  • Sala d'estudi: Tancada del 23 de desembre al 7 de gener, ambdòs inclosos, a excepció dels dies 27, 28, i 29 de desembre, que estarà oberta de 8:00 a 20:00 h.

   

  El dia 8 de gener tornarà a obrir-se amb l'horari habitual, També podeu veure els Horaris de Nadal a la resta de biblioteques.

   

  Bon Nadal!!