BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

 • avís

  20/06/22

  Avís important

  La biblioteca del Jardí Botànic estarà tancada durant tot el dia 20 de juny per una avaria en les seues instal·lacions.

  El dia 21 de juny obrirem en el nostre horari habitual.

  Per a més informació, contacteu amb la biblioteca.

  Disculpeu les molèsties.

 • Dioscórides

  12/05/22

  Novetat: Facsímil del Dioscòrides de Cibo y Mattioli

  A la Biblioteca del Jardí Botànic hem rebut recentment l’edició facsímil del Dioscórides de Cibo y Mattioli (c. 1564-1584), manuscrit que es conserva a la British Library (Add. Ms. 22332).

   

  El manuscrit conté textos botànics i mèdics del Discorsi del metge sienés Pietro Andrea Mattioli, seleccionats i il·lustrats per Gherardo Cibo, artista i botànic, amb més de 160 miniatures de plantes i paisatges.

   

  Mattioli havia traduït a l’italià De Materia Medica, del metge grec Pedanius Dioscòrides (s.I d.C.), al que va afegir comentaris i un gran nombre de plantes a partir dels seus propis coneixements, els escrits dels estudiosos àrabs i els descobriments fets en Orient i Amèrica.

   

  Cibo, a diferència de la majoria de botànics que confiaven en artistes, va il·lustrar les plantes que ell mateix recol·lectava, i va ser el primer a desenvolupar la imatge del botànic: en moltes il·lustracions es representa el botànic treballant, descobrint, col·leccionant i estudiant la natura, fet que va posar l'accent en la importància d'estudiar exemplars en els seus entorns locals.

   

  El facsímil va acompanyat d’un volum d’estudi que inclou la interpretació de l’obra i la descripció de les espècies botàniques representades a les magnifiques il·lustracions.

  Enllaç al catàleg: https://links.uv.es/8PIxWTk

  Vídeo: https://ir.uv.es/4tzkzG7 

 • foto libro

  02/05/22

  Últimes adquisicions

  Botànica, sanitat vegetal, divulgació, il·lustració científica, llibre infantil i narrativa. Consulta les últimes adquisicions de la biblioteca

  https://ir.uv.es/9JHANC0

   

 • llibre

  01/04/22

  Nous títols rebuts a la Biblioteca

  Manual pràctic de botánica: Morfologia de les plantes vasculars, és una de les novetats que hem rebut al llarg de l’últim mes a la Biblioteca del Jardí Botànic de la UV. Escrit en un llenguatge assequible, inclou una part descriptiva amb fotografies de detall i un glossari terminològic. És un llibre molt útil per als estudiants i per als aficionats a la botànica.

  Manual pràctic de botànica, de Jaume Llistosella i Mercè Bernal, edicions UB. https://ir.uv.es/5IzVMVA

  Més novetats https://ir.uv.es/svm7Ran

 • boscos

  21/03/22

  Dia Internacional dels boscos

  Amb motiu del Dia Internacional dels boscos, us proposem un recull de referències del nostre catàleg Trobes sobre arbres i boscos.

   

  (Fes clic per a fer gran la imatge)

   

 • llibre

  04/02/22

  Nous títols rebuts a la Biblioteca

  Ja es poden consultar els llibres i les revistes que hem rebut durant l’últim mes a la Biblioteca del Jardí Botànic:

  https://uv-es.libguides.com/bibjardi/novetats/gener22

  Destaquem:

  Flora Valentina: Flora vascular de la Comunitat Valenciana (Volumen IV), de Gonzalo Mateo Sanz, Manuel Benito Crespo Villalba i Emilio Laguna Lumbreras, editat per Jolube (en castellà): 

  https://links.uv.es/wti9A0E

  I un llibre interessant: The botanical Wall Chart: the Golden age of scientific discovery, un recorregut per les làmines botàniques de paret utilitzades per a l’ensenyament, des del seu naixement a finals del segle XIX fins al primer terç del XX, aproximadament.

  https://links.uv.es/d0dVDNo

  També hem rebut llibres sobre flora de l’Himalaia, Nepal, Índia, Austràlia, Amèrica, Grècia i Itàlia.