Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Spot Hemeroteca

Fons dels segles XVI, XVIII-XX

En 1906 els hereus de José Pizcueta van donar al Jardí Botànic la seua biblioteca particular, formada per llibres de botànica general i flors dels segles XVIII i XIX. Este llegat constitueix la base del fons antic. Algunes d'estes obres estan il·lustrades amb magnífics gravats calcogràfics i làmines pintades d'una qualitat envejable que la tècnica fotogràfica no ha aconseguit suplantar. Aquests fons són completats amb la compra i la donació de facsímils d'obres que, d'una altra manera serien difícils d'adquirir.

Monografies

La biblioteca compta amb una important col·lecció que inclou llibres, revistes especialitzades i de divulgació científica, materials especials i separates de revistes o parts de monografies, donades fonamentalment per Manuel Costa Talens, Gonzalo Mateo i Vernon H. Heywood.

Els fons de la biblioteca estan integrats en el catàleg general del la Universitat. Per a consultar i recuperar separates és necessari interrogar la base de dades BOTANYBIB.

Les separates es poden recuperar pels següents punts d'accés principal: autor, títol (paraules clau en l'idioma original de publicació, bàsicament llatí, anglès, castellà, italià, francès, portuguès, valencià i alemany) i dades de la revista. També estan integrats en  BOTANYBIB els documents que processa el banc de llavors com a base i suport de les seues funcions de conservació.

La biblioteca compte a més amb tesis doctorals, memòries de llicenciatura i projectes de fi de carrera, inèdits majoritàriament, així com diversos projectes docents, ja catalogats, donats quasi en la seua totalitat per D. Manuel Costa (ambdós tipus de documents es troben exclosos de préstec així com de la reproducció sense el consentiment per escrit dels autors).

Finalment ressaltar la xicoteta col·lecció de facsímils (recuperables a través del catàleg general per la signatura topogràfica JB FACS/) que a poc a poc van complementant el fons antic.

Publicacions periòdiques

Es pot consultar el llistat de les publicacions periòdiques de la biblioteca del Jardí Botànic en el catàleg Trobes. La biblioteca compta amb revistes obertes (títols en curs que es reben actualment), i revistes tancades (títols que han deixat de rebre's).

Materials especials

Fonamentalment compost per mapes (geològics, topogràfics, forestals i de vegetació), així com vídeos, CD-ROM, DVD, microformes (inclosos 17 microfilms de l'arxiu personal d'Antonio José Cavanilles, que es conserva des de 1992 en el Real Jardí Botànic de Madrid) i material didàctic.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies