University of Valencia logo Logo Faculty of Philosophy and Education Sciences Logo del portal

Programa d'apropament al món professional, Grau en Pedagogia i Grau en Educació Social

  • April 20th, 2022

La Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació, en el marc del Projecte d'Innovació de Centre (PIC) promou el “Programa d'apropament al món laboral” que té per objecte aproximar el context laboral i professional als estudiants de primer curs dels nostres graus en Educació Social i Pedagogia.

El programa naix de la coordinació i la col·laboració entre els Col·legis Professionals vinculats als nostres graus (Col·legi Oficial de Pedagogs i Psicopedagogs de la Comunitat Valenciana; Col·legi Oficial d'Educadors i Educadores Socials de la Comunitat Valenciana) i el Centre (a través de les coordinacions de titulació de primer curs).

CENTRE I ENTITATS SELECCIONADES PER A LES VISITES DEL CURS 2021/2022

GRAU EN PEDAGOGIA

IES LA MORERIA. MISLATA
És un Institut d'Educació Secundària, publique, amb una Unitat Específica de Comunicació i Llenguatge (CYL), que acull a alumnes amb TEA. La característica d'aquest centre és la seua modalitat d'escolarització: unitat específica en centre ordinari, i la seua capacitat d'integració dels alumnes en el centre, malgrat els seus dificulteu-los i desnivells curriculars. Aquest centre va ser el primer a tindre una UECYL, i portem molts anys treballant per la integració i inclusió de l'alumnat amb TEA en el centre.

COL·LEGI SAGRAT COR VEDRUNA VALÈNCIA
Projecte educatiu fundat en 1826 el Pla d'Atenció del qual a la Diversitat constitueix una APOSTA PER UNA ACCIÓ EDUCATIVA basada en la generació de vida, dignificació i compromís de les persones, la societat i la naturalesa.

PRISMA  Programa de Rehabilitació i Inserció en Salut Mental MANCOMUNITAT CAMP DE TÚRIA
El Programa de Rehabilitació i Inserció en Salut Mental PRISMA de la Mancomunitat Camp de Túria, està dirigit a persones amb problemes de salut mental crònica de la comarca Camp de Túria. Es tracta d'un programa de treball en diferents àrees d'actuació formades per diferents perfils professionals: psicologia, activitats de l'esport i integració social.

COLÒNIA SANT VICENT FERRER
Recurs residencial per a compliment de mesures judicials d'internament de titularitat pública i de gestió concertada, amb 100 anys de trajectòria en l'àmbit. Acompanyament educatiu de els/as xiquets/as i adolescents de manera integral. 

GRAU EN EDUCACIÓ SOCIAL

Vivendes tutelades de persones migrants. Fundació Amigó.
Recurs residencial per a persones migrants, algunes ex tutelades

Projecte Home. Visita presencial.
Recurs de prevenció i atenció a persones amb conductes addictives.

Centre de Dia de suport convivencial i educatiu “Set-vies”
Recurs d'atenció a infància i adolescència amb diversos programes com a centre de dia, programa d'escolarització secundària, programa d'absentisme escolar i situacions d'expulsió, etc.

Equip Tècnic del servei de mediació de la Fiscalia de Menors de València. Ciutat de la Justícia.

Equip de Serveis Socials

Serveis Socials d'Atenció Primària Bàsica de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés
Visita en línia. Equip de Serveis Socials

Vivenda de protecció per a dones víctimes de violència de gènere. Centre de recuperació integral.
Visita en línia. Per motius de protecció no es poden visitar les instal·lacions de manera presencial o en línia de manera en línia. Es realitzarà una xarrada des d'oficina, abordant-se els detalls i les característiques del recurs i les seues funcions com a educadora social. S'analitzaran altres tipologies de recursos als quals les dones poden ser derivades.