University of Valencia logo Logo Faculty of Philosophy and Education Sciences Logo del portal

Taller: "Pedagogia d'emergència"

  • September 9th, 2019
Image de la noticia

El dimecres 11 de setembre, de 13h a 14:30h, a la Sala de Juntes de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació, tindrà lloc el taller "Pedagogia d'Emergència", a càrrec de Diana Tessari i Guille Mealla.

La Pedagogia d'Emergència és una branca que sorgeix de la Pedagogia Waldorf com a intervenció educativa d'urgència per a xiquets que han viscut un trauma psicològic. En 2006, en el marc del festival de la Joventut organitzat per la UNESCO, Bernd Ruf, el seu creador, entra en contacte amb joves traumatitzats per la guerra del Líban. Arran d'aquesta experiència, desenvolupa un ampli marc conceptual i metodològic amb l'objectiu d'ajudar xiquets que viuen o han viscut situacions traumàtiques.

Diana Tessari és Pedagoga terapèutica, Mestra Waldorf, Arteterapeuta, Psicòloga Social i Pedagoga d'Emergència. Fundadora del moviment de Pedagogia d'Emergència Espanya. President de l'Associació per a la Pedagogia d'Emergència d'Espanya, coordinadora de la Formació Avançada de Pedagogia d'Emergència, Representant d'Espanya en la Xarxa Internacional de Pedagogia d'Emergència Sense Fronteres.

Per part seua,Guille Mealla és Coach, Mestre Waldorf i Pedagog d'Emergència, Especialista en Comunicació. Vicepresident de l'Associació per a la Pedagogia d'Emergència d'Espanya, coordinador de la Formació Avançada de Pedagogia d'Emergència.

L'activitat, de lliure accés fins a completar aforament de la sala, s'emmarca dins del Projecte d'Innovació de Centre de la Facultat.