
El passat 1 de desembre es van celebrar els premis de UVemprén Salut amb motiu de la III Setmana d'Emprenedoria de la Universitat de València. Des de la Facultat de Fisioteràpia, estem orgulloses perquè dos dels projectes guanyadors, són el fruit del treball d'alumnat de la Facultat de Fisioteràpia.
El projecte anomenat “BerdMar Desing” ideat per Adalberto Bencomo, alumne de doctorat de la Facultat de Fisioteràpia i la seua companya Bouchra de la Facultat de Dret, té com a objectiu presentar un model de roba que, des d'una perspectiva funcional i estètica, facilite l'acció de vestir xiquets/tes que presenten espasticitat a conseqüència d'una lesió cerebral, millorant d'aquesta manera la qualitat de vida de la persona i facilitant a la persona cuidadora l'acció del vestit. La idea, va nàixer de Bouchra qui dia a dia conviu amb la problemàtica de com vestir una persona amb limitació en la mobilitat. Com assenyala Adalberto “de la necessitat sorgeixen les grans innovacions”. Adalberto, dins del projecte, va tindre com a funció realitzar la justificació sanitària, exposant com l'espasticitat pot afectar la vida diària d'aquestes persones i els seus cercle més pròxim, en una cosa tan tan fonamental com és l'acció de vestir-se. “BerdMar Desing”, vol crear una línia de roba que a més de còmoda i accessibles tinga un disseny atractiu, ja que com ressalta Aldalberto en moltes ocasions, “la roba per a aquestes poblacions és pràctica, però no bonica, i això té un impacte per a la seua autoestima”.
L'altre projecte guanyador ha sigut Crawling, unes malles que tenen com a objectiu afavorir i estimular el gateig entre els/as més xicotets/as que presenten alteracions en el desenvolupament psicomotor. Crawling, ha sigut dissenyat i ideat per Ana Castellano, alumna del màster de Recuperació Funcional de Fisioteràpia, qui, des de segon de grau, ja tenia clar que volia unir les seues dues passions: la fisioteràpia i la moda. La idea va començar en les seues pràctiques en l'àrea de fisioteràpia neurològica, en pediatria. Ana, comenta que en aquest moment “vaig començar a pensar com poder ajudar a totes les famílies que no es poden permetre anar a un fisioterapeuta totes les setmanes i com d'una forma pràctica i des de la seua casa podia estimular i ajudar en la seua rehabilitació. Va ser en eixe moment i des de llavors que porte investigant i dissenyant com llançar la línia de roba rehabilitadora”. És des d'eixe moment, que Ana porta investigant i treballant en el disseny d'una línia de roba que a més de millorar la funcionalitat de la persona siga accesible econòmicament.
Des de la Facultat de Fisioteràpia, volem felicitar tots dos estudiants que són exemple per a la resta d'alumnat de la Facultat perquè continuen treballant en el desenvolupament d'idees emprenedores que tinguen un impacte en la qualitat de vida de les persones.