Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Luis Aparicio ingressa en la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana

  • Gabinet de la Rectora
  • 13 de novembre de 2019
Ingrés RAMCV Luis Aparicio

El professor titular del Departament d’Anatomia y Embriologia Humana de la Universitat de València, Luis Aparicio, ha ingressat hui dimecres 13 de novembre en la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana (RAMCV). Aparicio ha sigut presentat per l’acadèmic Federico Pallardó i ha dissertat sobre ‘Coneixement i habilitats en l’Ensenyament de la Medicina. Nous Reptes’.

L’acte d’ingrés de Luis Aparicio s’ha celebrat al saló d’actes de la Reial Acadèmia de Medicina i ha estat presidit per la rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, junt a la presidenta de la RAMCV, Carmen Leal, el degà de la Facultat de Medicina, Francisco Javier Chorro, el secretari de la RAMCV, Juan Viña, i el catedràtic de Fisiologia, Federico Pallardó.

A més, han assistit la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez, els ex rectors de la Universitat Esteban Morcillo i Francisco Tomás, el degà de la Facultat de Fisioteràpia, Antonio Alberola, i el director de la Fundació Lluís Alcanyís, José Manuel Almerich.

A la seua lliçó magistral, el doctor Aparicio ha destacat dos dels aspectes ‘més importants per a mi: el desig de saber i la voluntat d’ajudar als alumnes’. A més, s’ha reafirmat 'en la necessitat de potenciar i ampliar l’aula d’habilitats clíniques, incorporant noves tecnologies com la impressora 3D, i ‘la importància de motivar tant a l’alumnat, amb classes més interactives, com al professorat, que ha de convertir-se en mestre, crear escola, i per això és imprescindible modificar els barems per a que no s’obtinga més punts per investigació que per docència’.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha remarcat ‘un dels valors que ha destacat el doctor Aparicio a la seua intervenció i és la importància del factor humà en la formació de la medicina’. Mestre s'ha reafirmat 'en el compromís que la Facultat de Medicina continue sent líder a nivell nacional i internacional ampliant les competències per a adaptar-se a la medicina del futur’ i ha volgut felicitar a Aparicio ‘per tot el que aporta tant a la investigació i la docència com a la comunitat universitària i a la societat en general’.

La presidenta de la RAMCV Carmen Leal ha recordat l’extensa investigació del doctor Aparicio ‘valorant especialment que la seua recerca sempre ha estat pensada per utilitzar-se després a la clínica’. ‘La dedicació exhaustiva del professor Luis Aparicio a la Universitat és d’enaltir perquè el paper que ha desenvolupat i desenvolupa actualment a la Facultat de Medicina és quasi insubstituïble, és el motor diari del centre’, ha remarcat la presidenta.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Facultat de Medicina de la Universitat de València al 1986, el doctor Luis Aparicio Bellver és des de 1993 professor titular d’Anatomia i Embriologia a la Facultat de Medicina. A més, des de l’any 2012 i fins l’actualitat, és el secretari del mateix centre acadèmic. És autor d’un total de 12 publicacions entre llibres i capítols a més d’haver escrit 50 articles en diverses revistes i monogràfics i ser sol·licitant de tres patents i models d’utilitat.