Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Data de concessió: 10 de de juliol de 2018.

A proposta de: Facultat de Medicina.

Data de lliurament: 4 de de març de 2019.

Apunt biogràfic:

Carme Valls Llobet (Barcelona, 1945) és directora del programa ‘Dona, Salut i Qualitat de Vida’ al Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS), organització científica no governamental de la qual és vicepresidenta.

Llicenciada i Doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, participà en la fundació del Sindicat Democràtic d’Estudiants d’aquella universitat, i milità en la branca universitària del grup Força Socialista Federal fins 1968.

Professora titular de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, la seua especialitat científica ha estat la medicina interna i l’endocrinologia, essent pionera a Espanya en plantejar la investigació mèdica sobre les diferències en mortalitat i morbiditat entre homes i dones. També va formar part d’un moviment internacional per impulsar la inclusió de les dones en els assajos clínics i el rigor científic aplicat als problemes més habituals de les dones.

Dona compromesa, lluitadora per la igualtat i impulsora de la medicina des de la perspectiva de gènere, va ser diputada al Parlament de Catalunya en la sisena legislatura (1999-2003) pel Partit dels Socialistes de Catalunya – Ciutadans pel Canvi. També ha presidit la Fundació Catalunya Segle XXI.

Documents:
Imatges de l'acte de lliurament:
Vídeos de l'acte de lliurament: