Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Data de concessió: 27 de de setembre de 2001.

A proposta de: Departament d'Enginyeria Química.

Data de lliurament: 27 de de febrer de 2003.

Apunt biogràfic:

Agustín Escardino Benlloch, (València, Espanya 5 d'abril de 1934). Científic i investigador espanyol. Doctor en Ciències Químiques per la Universitat de València. De 1979 a 1984 va ser vicerector de la Universitat i catedràtic d'Enginyeria Química des de 1965 a de 1991.

Els seus principals treballs d'investigació s'han centrat en l'enginyeria i tecnologia química, tecnologia de l'alimentació i especialment en el camp de la tecnologia ceràmica.

Ha presentat més de cent ponències i comunicacions en congressos i seminaris, i publicat més d'un centenar d'articles en revistes especialitzades. Membre de l'American Institute of Chemical Engineers-AIChE i de l'American Ceramic Society (Estats Units), de la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre i de la Reial Societat Espanyola de Química Industrial.

Ha rebut nombroses condecoracions i premis al llarg de la seva carrera, el Premi Nacional d'Investigació Juan de la Cierva que concedeix el Ministeri de Ciència i Tecnologia i el Premi Jaume I d'Investigació i Noves Tecnologies que atorga la Generalitat Valenciana en 2008.

Documents:
Imatges de l'acte de lliurament:
Vídeos de l'acte de lliurament: