Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Data de concessió: 29 de de maig de 2018.

A proposta de: Mª Vicenta Mestre, Rectora de la Universitat de València..

Data de lliurament: 9 de de novembre de 2018.

Apunt biogràfic:

Nascut a València l’any 1951, Esteban Morcillo va passar la seua infància i adolescència a Oliva. Catedràtic de Farmacologia de la Facultat de Medicina i Odontologia, va ser elegit rector de la Universitat de València en les eleccions celebrades l’any 2010, i reelegit per a un segon període en 2014. Llicenciat i doctor en Medicina per la Universitat de València, va completar la seua formació amb beques Fulbright i del Ministerio de Educación en les nordamericanes John Hopkins University i University of Michigan i al Regne Unit en la University of Strathclyde.

Des de la seua incorporació com alumne intern, el professor Morcillo va ocupar totes les posicions docents (becari, professor encarregat, ajudant i agregat) abans d’assolir la càtedra d’universitat, primer a la Universidad de Alcalá i, des de 1990, a la Universitat de València.

En l’àmbit investigador ha desenvolupat una àmplia activitat de recerca, essent investigador principal de nombrosos projectes finançats pels ministeris d’Educació i Ciència i Sanitat, la Generalitat Valenciana i l’Instituto de Salud Carlos III. La seua tasca científica, especialitzada en farmacologia de l’asma i l’EPOC, s’ha recollit en més de 175 publicacions en revistes internacionals indexades en el Science Citation Index, així com en nombrosos llibres en els àmbits de la Farmacologia, la Medicina i l’Odontologia. També ha coordinat el Programa Sectorial de Vida i Salut del Pla Valencià de Ciència i Tecnologia i va ser representant de la Comisión Interministerial de Ciencia y Tecnología (CICYT) en els programes Biomed2 i COST de la Unió Europea, entre d’altres responsabilitats com la presidència de la Sociedad Española de Farmacología. Té acreditats sis sexennis investigadors i sis quinquennis docents.

Al llarg de la seua trajectòria acadèmica, ha ocupat diversos càrrecs de gestió universitària, tant a la Universidad de Alcalá, on va ser vicerector d’Investigació, com a la Universitat de València, on va ocupar els càrrecs de degà de la Facultat de Medicina i Odontologia en dos períodes consecutius (1999-2006), delegat del Rector (2006-2007) i vicerector d’Investigació i Política Científica (2007-2010). Elegit Rector de la Universitat de València l’any 2010, va ser reelegit l’any 2014 per un segon i últim període de govern, d’acord amb els Estatuts de la Universitat.

Esteban Morcillo és acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana i membre de nombroses societats científiques estatals i internacionals. La seua activitat científica va ser reconeguda amb el premi Galien d’investigació en Farmacologia.

Durant el seu primer període al front del rectorat, la Universitat de València aconseguí el reconeixement com a Campus d'Excel·lència Internacional als seus projectes conjunts VLC/Campus i CAMPUSHABITAT5U, la institució obtingué el guardó Ability Awards com a millor organització del sector públic espanyol 2012, el premi CERMI per la dimensió inclusiva de la discapacitat l’any 2013 i, el mateix any, com a millor institució Erasmus d'Espanya.

Documents:
Imatges de l'acte de lliurament:
Vídeos de l'acte de lliurament: