Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Fotografia d' Isabel Morant

Data de concessió: 7 de de juliol de 2017.

A proposta de: Facultat de Geografia i Història.

Data de lliurament: 19 de de gener de 2018.

Apunt biogràfic:

Isabel Morant Deusa (Almoines, 1947) és catedràtica emèrita de la Universitat de València. Historiadora, feminista, i escriptora,  va cursar primer estudis de magisteri i després d’història a la Universitat de València, on es va doctorar en Geografia i Historia.

Ha estat professora del Departament d’Història Moderna, i va ser vicerectora d’Extensió Universitària entre 1984 i 1990, des d’on organitzà el primer cicle d’estudis feministes i la Universitat d’Estiu de Gandia. Dirigeix des de 1990 la ‘Colección Feminismos’. És autora, entre d’altres, dels llibres ‘Amor, matrimonio y familia: la construcción histórica de la familia moderna’ (1998) i ‘Discursos de la vida buena: matrimonio, mujer y sexualidad en la literatura humanista’ (2002).

Va recórrer tots els nivells docents al Departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat de València: becària d’investigació, professora ajudant, professora encarregada de curs, professora adjunta contractada i catedràtica d’universitat fins la seua jubilació.

Ha realitzat estades acadèmiques a les biblioteques Margerithe Durand i Nationale de France i a la Universidad Nacional Autónoma de México.

Morant fou membre del Consell Valencià de Cultura entre 2004 i 2011, i el 2007 fou guardonada amb el primer premi Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) a la Promoción de la Igualdad en el Conocimiento.

Documents:
Imatges de l'acte de lliurament:
Vídeos de l'acte de lliurament: