Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

José Sanchis Sinisterra

Data de concessió: 29 de de maig de 2018.

Data de lliurament: 23 de de juny de 2018.

Apunt biogràfic:

José Sanchis Sinisterra (València 1940), dramaturg i director de  teatre, va iniciar els estudis de Filosofia i Lletres a la Universitat de València el 1957 i els va concloure el 1962. A continuació, va ser nomenat professor ajudant fins al 1967. Poc després d’ingressar a la Universitat va dirigir el TEU de la seua facultat. Al curs següent va ser nomenat director del Districte Universitari de València i va participar en diversos festivals. Aquell curs va estrenar una obra seua titulada ‘Para algo mejor’, i començà a col·laborar en la revista ‘Claustre’.

El curs 1959-1960 es va crear el Grup d’Estudis Dramàtics, grup teatral independent deslligat del sindicat falangista, que dirigirà fins el1967. A principis del curs 1960-1961 va fundar l’Aula de Teatre, vinculada a la càtedra del professor Francisco Sánchez Castañer. El curs següent va fundar el Seminari de Teatre.

Quant a la seua  faceta de dramaturg, té més de 50 obres teatrals, entre les quals destaquen títols com ‘Las noches de Molly Bloom’, ‘Ñaque’, ‘¡Ay, Carmela!’, ‘El cerco de Leningrado’, ‘El lector por horas’, ‘Sangre lunar’ o la recent ‘El lugar donde rezan las putas’. Però, a més, Sanchis ha dedicat gran part de la seua carrera a obrir nous espais on poder experimentar i  formar altres creadors.

Al llarg de la seua trajectòria ha rebut guardons com el Premi Nacional de Teatre, el  Federico  García Lorca o el Premi Nacional de Literatura Dramàtica i el premi Max d’Honor (Fundació SGAE).

Documents:
Notícia de premsa
Imatges de l'acte de lliurament: