Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Edifici Rectorat.
Edifici Rectorat.
Edifici Rectorat.

La Universitat modifica el reglament per flexibilitzar les anul·lacions de matrícula per causes econòmiques

  • 25 de juny de 2013
Rectorat de la Universitat.

La Universitat de València ha modificat el seu Reglament de Matrícula per tal de flexibilitzar les anul·lacions de matrícula degudes a motius econòmics i a altres causes de força major. El Consell de Govern ha aprovat aquest dimarts, 25 de juny, aquests canvis, que unifiquen el sistema de matrícula en les titulacions de grau i en els màsters. El Reglament consagra també el pagament de les taxes en diferents mensualitats

El context econòmic de crisi ha portat a la Universitat de València a flexibilitzar alguns aspectes del seu Reglament de Matrícula. A partir d’ara es permetran les anul·lacions parcials de matrícula (fins ara només estaven previstes les anul·lacions totals) quan hi haja causes de força major, tals com “pèrdua econòmica en la unitat familiar, “feina o causes d’índole professional” o malaltia. La modificació del Reglament ha estat presentada per la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez.

Una vegada resolta l’anul·lació de la matrícula, serà aplicada immediatament en l’expedient de l’estudiant/a i tindrà la mateixa consideració que si l’estudiant/a no s’haguera matriculat. En el cas d’anul·lació total de la matrícula, implicarà la revocació de les qualificacions que eventualment s’hi hagen inclòs a l’expedient durant el curs del qual s’anul·la la matrícula. Si es tracta d’un, l’estudiant/a de primer curs tindrà dret a la reserva de plaça en els mateixos estudis el curs següent.

En els casos d’anul·lació total o parcial de matrícula per causes de força major sol·licitades abans del 31 de desembre de l’any que comença el curs acadèmic, serà procedent la devolució de les taxes de matrícula, a sol·licitud de la persona interessada.

Quant al fraccionament del pagament de les taxes de matrícula, els canvis en el Reglament regulen tres possibilitats, que tria l’estudiant/a: un únic pagament, dos terminis, o fraccionament en diferents mensualitats. Aquesta triple possibilitat ja està implantada en la pràctica en la institució, però ara es consagra en el Reglament.

Esportistes d’alt nivell

El Consell de Govern també ha aprovat les ajudes als esportistes d’èlit. El pla desplega una sèrie de mesures específiques i fomenta la compatibilització dels estudis amb la preparació o activitat esportiva. Aquests estudiants tenen suport quan demanen canvis d'horaris, de grups o de data d’examen. Els esportistes d’alt nivell tenen beneficis també amb relació a l’accés als estudis universitaris.

En el curs 2012/2013, de les 219 sol·licituds presentades, 173 foren aprovades. D’aquestes, 10 són d'alt nivell o del pla ADO/ADOP; 70 són convocats per la selecció nacional corresponent; 79 tenen resultats en Campionats d’Espanya Universitaris, i la resta competeixen en torneigs valencians. Aquests esportistes d’alt nivell disposen en la Universitat de 20 tutors acadèmics, una coordinadora, un metge i un fisioterapeuta.

Conveni Banc de Santander

El Consell de Govern ha acordat també autoritzar el rector a signar un nou conveni de col·laboració entre la Universitat de València i el Banc de Santander. Aquest conveni suposa una renovació i ampliació del vigent actualment. En aquest nou acord la institució financera incrementarà el volum d’activitats i de recursos que aporta a la Universitat de València.
En aquest marc, i segons ha autoritzat el Consell de Govern, es procedirà a la renovació progressiva de les targetes universitàries de què disposen els membres de la Universitat (PDI, PAS i estudiants). La nova targeta universitària incorpora majors mesures de seguretat i noves funcionalitats a la mateixa, com un codi QR personalitzat que complementarà el codi de barres i la funció de ‘proximitat’ que ja incorporen les targetes actuals.

Els estudiants que s’incorporen aquest curs acadèmic a la Universitat de València seran els primers en disposar de la nova targeta, que anirà substituint progressivament les que actualment utilitza la comunitat universitària, i que continuaran essent vàlides fins la seua caducitat, indicada en cada targeta.

Condol institucional

En el seu informe, el rector Esteban Morcillo ha expressat el condol institucional als familiars i amics de membres de la comunitat universitària que han mort recentment. És el cas de l’estudiant d’ADE Carlos Rodríguez; la membre del PAS María José Sifre Soler; i els professors Pedro Luis Tineo, Miguel Sanz Álix i Enrique Pérez Payá. També s’ha tramés el condol a la família Petruzzi, estudiant erasmus mort recentment.