University of Valencia logo Logo Scientific Culture and Innovation Unit - Chair for Scientific Dissemination Logo del portal

Maria Nicolau i Ricard Camarena presenten el llibre Cuina! O barbàrie a l’Octubre de València

  • Scientific Culture and Innovation Unit
  • February 1st, 2023
cartell acte

El pròxim dilluns 6 de febrer a les 19 hores tindrà lloc a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) de València una trobada entre l’escriptora i cuinera María Nicolau i el xef Ricard Camarena, que conversaran sobre el llibre Cuina! O barbàrie d’ella. Recalcar la importància de la cuina i l’alimentació seran els principals objectius que vol transmetre l’autora, que defensa que la cuina és tot allò que passa als marges d’una recepta. L’acte serà moderat pel periodista de Televisió Espanyola Paco Alonso, expert en gastronomia.

La vida professional de l’autora en l’àmbit gastronòmic va començar als catorze anys i des de llavors no ha deixat els fogons. Ha treballat en diversos establiments d’Espanya i França fins que va crear el seu propi restaurant, Ferrer de Tall, a Vilanova de Sau (Barcelona) on dóna menjar a un poble de menys de 300 habitants per un preu aproximat de 25€.

El seu primer llibre, Cuina! O Barbàrie, va ser escrit el 2022, i la seua primera versió en català va vendre més de 25.000 exemplars. Més endavant, el reconegut xef Dabiz Muñoz va fer el pròleg de l’obra. En el relat l’autora insisteix que per a ella la cuina no consisteix a obeir instruccions o sotmetre a llistes d’ingredients, sinó que es basa a improvisar, arriscar i decidir.

El col·loqui està organitzat per l’Espai Ciència de l’OCCC i hi col·laboren l’Institut d’Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, el Ministeri de Ciència i Innovació, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECyT), el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), la revista Mètode, la llibreria Fan Set, les editorials Ara Llibres i Península, i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.