University of Valencia logo Logo Science Culture and Innovation Unit - Chair for Science Popularisation Logo del portal

Recently featured videos

En aquest Divulga descobrim el Laboratori de Materials d'Alta Potència per a l'Espai que treballa des de desembre per a l'Agència Espacial Europea investigant materials que mitiguen l'efecte multipactor en els sistemes de comunicació de satèl·lits. I parlem amb l'estadístic Vicent Campos, que ens fa algunes recomanacions matemàtiques del cinema i la televisió.
En aquest nou Divulga vos presentem Epidisease, un projecte d'empresa tecnològica duta a terme per investigadors de la Facultat de Medicina de la Universitat de València, que es basa en l'aplicació dels estudis epigenètics per a la cura de malalties. I en Mite i Ciència li preguntem a l'astrofísic Fernando Ballesteros per què en el cinema els alienígenes tenen sempre forma humana.
Divulga s'endinsa en Pictogram Room, una aplicació desenvolupada pel Grup d'Autisme de l'IRTIC de la Universitat de València que fomenta la comunicació en xiquets amb problemes d'autisme. I analitzem la polèmica de la dieta crudivegana exposada en el documental 'Rawer', que conta la història de Tom, un xiquet crudivegà amb problemes de creixement.
En l'episodi de Divulga d'aquesta setmana acompanyem alumnes de segon de batxillerat en una ruta guiada per València en la qual descobriran, a través de diferents problemes i operacions, que tot és matemàtica, des del Micalet fins les Torres dels Serrans. I viatgem a l'espai amb la pel·lícula 'Gravity' per tal d'analitzar l'estranya trajectòria d'una llàgrima en un entorn sense gravetat.
En el Divulga de hui visitem el Laboratori de Biomecànica Esportiva de la Universitat de València en el qual els investigadors Pedro Pérez i Salvador Lana treballen la manera de millorar el rendiment esportiu. A més, el genetista Fernando González Candelas ens ajuda a explorar la genètica dels superherois per tal de descobrir si està al costat de la ciència o més a prop de la ficció.
Comença un nou programa científic en Mediauni en el qual parlarem amb els Wormboys, un grup d'estudiants investigadors que han aconseguit el premi a la millor aplicació en biotecnologia en el concurs IGEM de Boston. Al seu torn, l'arqueòleg i prehistoriador Valentín Villaverde ens ajuda a desmitificar la figura cinematrogràfica d'Indiana Jones, un aventurer que té poc a veure amb l'arqueologia.
La ciència a l'abast dels més menuts. Aquesta és la premissa d'Expociència, la jornada de portes obertes del Parc Científic de la Universitat de València plena de propostes lúdiques i divulgatives al voltant de la ciència, la tecnologia i la innovació.
El pròxim dissabte 25 se celebrarà a la Universitat de València una nova edició d'Expociència. Per a obrir boca, el Parc Científic ha organitzat al llarg d'aquesta setmana una sèrie de xarrades i taules redones al voltant de la innovació i la recerca.
Conferència que consta de dues parts: la presentació realitzada per l'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues i el discurs a càrrec de la professora Evelyn Fox Keller titulat 'Died feminism have an impact on science?'.
Conferència de Vicente Rubio, director de l'Institut de Biomedicina de València (CSIC), titulada 'Estructures de macromolècules', com a part del cicle de conferències de la Càtedra de Divulgació de la Ciència.
Vídeo institucional de la Universitat de València.
Què diu l’evolució del nostre comportament?
Com arriben els colors a la vegetació?
¿Podemos jugar con la evolución humana?
La evolución y la ocupación de los nichos ecológicos
Los transgénicos, ¿alteran el curso de la evolución?
Los viroides, ¿el primer escalón de la evolución?
¿Cómo han evolucionado los cetáceos?
¿Qué mariposa buscaba Darwin?
Què diu l’evolució del nostre comportament?
La biología del sex-appeal
¿Existe la selección artificial?
La reproducción, ¿con sexo o sin sexo?
Per què és millor viure junts?