UVCulturaExtensió UniversitàriaUniversitat de València Logo del portal

UV Col·laboratori: Descobrint la màgia dels Ludi Saguntini.2 crèdits ECTS.

  • 28 de setembre de 2023
Spatia als Ludi Saguntini

Aquesta activitat està pensada per a cobrir l’espai existent que hi ha al programa del Grau de Filologia Clàssica, pel que fa a les pràctiques amb alumnat en edat escolar. Tot i que ja hi ha una assignatura de pràctiques externes a 4t de carrera, són pocs els que la poden cursar, ja que molts han escollit fer-hi un Minor i no tenen aquesta opció. Però també cobreix un buit important pel que fa a la formació de l’alumnat de Filologia Clàssica, atés que els tallers proposats tendeixen a reconstruir d’una manera més palpable alguns dels aspectes quotidians que eren fonamentals en el món antic de Grècia i Roma, com l’escriptura, la ceràmica, la cuina o la indumentària. Des d’aquesta perspectiva, és un complement necessari per a l’alumnat, perquè la formació teòrica rebuda en les classes es pot veure complementada i reforçada amb un aprenentatge de caire molt més pràctic i actiu, on l’alumne pot fer-se una idea més exacta d’aspectes quotidians de les societats antigues, que per falta de temps no es poden veure en la carrera.

 

Per això nosaltres els proposem, des de primer de carrera, no sols als alumnes de filologia Clàssica, sinó a totes aquelles titulacions els continguts de les quals siguen afins a la cultura clàssica, participar en el nostre curs. Formar-se en els spatia, tallers breus de contingut clàssic molt variat, posar-ho en pràctica amb alumnes des dels 13  fins als 18 anys, i posteriorment elaborar de forma col·laborativa més materials o modificar-ne els ja existents.

 

En aquests mini-tallers posem en pràctica la nostra màxima Ludere et Discere, és a dir, jugar aprenent. Per a nosaltres després d’una explicació teoria, una de les millors maneres d’assegurar-nos un aprenentatge significatiu en aquestes edats és amb un joc. I açò és el que aprendran a fer els alumnes del curs.

 

A més, les sessions d’aquest són molt variades, des de les sessions monogràfiques de formació pròpiament dita, fins a les taules de debat, taules de treball col·laboratiu o pràctiques amb els xiquets. En qualsevol d’aquestes preguem una participació activa i cooperativa d’aquells que s’inscriguen al curs.

Dirigit a estudiants del Grau de Filologia Clàssica, altres filologies i Història Antiga

Més Info: https://go.uv.es/nwtn8BQ

Matricula tancada