
l'equip MIC (Ciències Socials i Jurídiques) guanyador, idea desenvolupada per les estudiants del Grau en Treball Social Clara Ballester i Irene Postigo i Marta Román del Grau en Psicologia
DisasterMatters (Arquitectura i Enginyeria), MycoRelax (Ciències), MIC (Ciències Socials i Jurídiques) i MicroGum (Ciències de la Salut) són les quatre idees reconegudes en aquesta edició en cadascuna de les seues àrees
La Universitat de València ha celebrat aquest dimecres el lliurament dels Premis Motivem 2025. L'acte ha tingut lloc a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau. Aquesta iniciativa té com a objectiu impulsar la creativitat emprenedora de l'estudiantat universitari, en col·laboració amb el professorat. Està coordinada pel Vicerectorat d'Innovació i Transferència i gestionada per la Fundació ADEIT.
Durant l'acte, que ha comptat amb representació institucional i acadèmica, s'han atorgat premis a quatre equips finalistes en les seues respectives branques de coneixement.
En Ciències Socials i Jurídiques, l'equip MIC ha rebut el premi per una experiència immersiva en realitat virtual. El seu objectiu és sensibilitzar sobre l'assetjament sexual en espais d'oci nocturn. La rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre, ha anunciat el projecte premiat en aquesta categoria. Aquesta idea l'han desenvolupada els estudiants Clara Ballester i Irene Postigo (Grau en Treball Social), i Marta Román (Grau en Psicologia), amb la coordinació de Faraj Abu-Elbar (Facultat de Psicologia i Logopèdia) i la col·laboració d'Irene Cano (Facultat de Psicologia i Logopèdia).

En la seua intervenció, la rectora María Vicenta Mestre ha subratllat el paper de Motivem com a eina per a "potenciar el talent universitari i reforçar el vincle entre la universitat i la societat". Rosa Donat, vicerectora d'Innovació i Transferència i directora de la iniciativa, ha presentat els resultats d'aquesta edició i ha agraït la implicació de l'estudiantat i del professorat. "Motivem ha suposat un canvi de paradigma. Dota al professorat d'eines per a promoure competències transversals, que no estan contemplades en l'aprenentatge tradicional de la Universitat i que tan importants són". La vicerectora ha afegit que "l'adquisició d'aquestes competències transversals per a l'estudiantat en la seua formació professional és una realitat contrastada".
En aquesta edició, s'han presentat 161 idees de tots els centres de la Universitat de València, que han sigut desenvolupades conjuntament per equips multidisciplinaris d'estudiants de la Universitat de València i coordinats per docents formats en la Escola Motivem.
L'acte ha finalitzat amb la intervenció d'Ángela Pérez, presidenta de ADEIT, que ha destacat que "el que veritablement fa possible MOTIVEM és el compromís i la creativitat d'estudiants i docents". A més, ha felicitat a tots els equips guanyadors i ha destacat l'alta presència de dones en ells.La Universitat de València entrega los premios Motivem 2025, que reconocen la creatividad emprendedora de su estudiantado