Logo UVDegree in MedicineFaculty of Medicine and Odontology Logo del portal

Víctor Marcos Garcés rep la medalla García Blanco

  • February 1st, 2023
Víctor Marcos Garcés

El premi, en la seua 42 edició, ha premiat les aportacions de Víctor Marcos en el camp de la ressonància magnètica i els pacients amb cardiopatia isquèmica.

El doctor Víctor Marco Garcés ha rebut la el Premi-Medalla García Blanco en homenatge a la seua trajectòria científica i aportacions en relació amb la utilitat clínica de la ressonància magnètica cardíaca en el diagnòstic, maneig i seguiment del pacient amb cardiopatia isquèmica.

L’acte, esdevingut al Saló de Graus de la Facultat de Medicina de la Universitat de València va comptar amb la participació del vicerector d’Investigació de la UV, Carlos Hermenegildo; el degà de la Facultat de Medicina, Javier Chorro; el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez; i el secretari de la Comissió, Guillermo Sáez.

 

Premi-Medalla García-Blanco

El premi, que aquest any celebra la seua 42 edició, té el seu origen l’any 1975 quan a València es celebrava el simposi internacional en commemoració al descobriment del cicle de l’àuria per Hans A. Krebs.  Amb les aportacions dels diferents ponents al congrés, com les de santiago Grisolía, Rafael Báguena i Federico Mayor editen el llibre “The Urea Cycle” i part dels ingressos que es recapten es destinen a la creació del primer premi per a joves investigadors en medicina experimental. Amb tal finalitat en 1980 es constitueix la Comissió Medalla García-Blanco.

Images: