https://www.uv.es/fcafehttps://www.uv.es/uvweb/grau-ciencies-activitat-fisica-esport/ca/grau-ciencies-activitat-fisica-esport-1285935083794.htmlhttps://www.uv.es/ Logo del portal

Federacions, equips i centres esportius, a la cerca de talent universitari en el Fòrum d’Ocupació de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport

  • UV General Foundation
  • February 3rd, 2022
 

Prop d’una vintena d’empreses i entitats, entre elles, federacions, equips i centres esportius, s’han donat cita en la tercera edició del Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria celebrat a la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (FCAFE) aquest dimecres, 2 de febrer, amb l’objectiu de captar el talent universitari forjat a les aules en cada promoció.

El tercer Fòrum de l’FCAFE, organitzat per la Universitat de València a través del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, i UVocupació, en col·laboració amb la Facultat, i el segon en modalitat presencial. La fira universitària de l’ocupació va reunir institucions especialitzades en la inserció laboral de professionals de l’esport, així com l’Associació d’Estudiants, el Col·lectiu d’Estudiants de Postgrau d’Esports de la Universitat de València i organitzacions representatives de l’esport federat, els camps de la investigació i l’educació en l’activitat física, a més d’equips i col·lectius d’atletes.

Centenars de persones, entre estudiantat, egressats i egressades, i usuaris/àries del Servei d’Esports, visitaren els estands instal·lats al vestíbul de la Facultat des del migdia, si bé les activitats programades al llarg de tot el matí començaren a primeríssima hora amb la presentació del Fòrum a càrrec de la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero; el degà de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Ferran Calabuig; i la directora d’UVocupació, Marisa Quintanilla.

Tot seguit, Ferran Calabuig va donar pas a la conferència inaugural, impartida pel preparador físic Enrique Sanz, qui va realitzar una sèrie de reflexions personals sobre ocupació i emprenedoria en la societat de la informació.

L’activitat acadèmica va cloure amb una taula redona sobre eixides professionals en l’àmbit de l’educació i l’esport, en la qual van intervindre professionals del ram, expertes i experts: Luis Arnau, director de Metodologia de Villarreal CF, encarregat de l’àrea de rendiment; José Zaragoza, mestre d’Educació Física, que es va centrar en l’àrea de docència; Bruno Bazuelo, de Biomech, qui va abordar temes relacionats amb l’àrea de la biomecànica i la salut; i Lucía Carmona, coordinadora d’Activitats de la Federació d’Hoquei de la Comunitat Valenciana, qui parlà sobre gestió esportiva.

“Una jornada clau per a la inserció laboral”
El mateix vestíbul de la Facultat va ser l’escenari on la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, va donar la benvinguda a les organitzacions participants, i molt especialment a l’estudiantat d’FCAFE a qui va encoratjar per a “posar a l’abast de les empreses tot el talent que podeu aportar a la societat”, va dir.

Acompanyada per Adela Valero i Ferran Calabuig, la rectora va inaugurar el Fòrum, el qual va definir com a “una jornada clau per a la vostra inserció laboral i un pilar clau també per a la missió de la Universitat, la qual no es completa fins el moment en què els i les nostres egressades s’incorporen al món laboral”, subratllà adreçant-se a l’estudiantat present en l’acte.

La rectora Maria Vicenta Mestre va destacar així mateix “el perfil científic” de la Facultat, “basat en la recerca i la seua contribució a la formació i la millora de l’educació”. “Només així farem transferència del coneixement”, va afirmar.

Maria Vicenta Mestre va recordar també que la Direcció del Servei d’Esports d’aquesta Facultat té al seu front, per primera vegada, una dona, Ana María Gómez, a qui va animar a “fer una política universitària esportiva formativa i investigadora”.

L’acte inaugural va ser presentat per la vicerectora Adela Valero, qui va assenyalar la importància del Fòrum d’FCAFE dins de la línia estratègica de la Universitat per a la millora de l’ocupabilitat de l’estudiantat, el qual va considerar “una oportunitat per a acostar-se a l’empresa i al món laboral”.

El degà Ferran Calabuig, per la seua banda, va insistir en la rellevància de la celebració de la fira d’ocupació universitària al si de l’FCAFE perquè “és una manera de reconéixer la tasca que fan les empreses, facilitant el contacte amb el nostre estudiantat i, per tant, la seua ocupabilitat”. Igualment, va apuntar que les Ciències de l’Activitat Física i l’Esport són uns estudis “amb una alta ocupabilitat”. “Més del 85% dels nostres egressats comencen a treballar només finalitzar la carrera, i un alt percentatge ho fa en organitzacions on han realitzat les pràctiques curriculars o voluntàries. Per això, us anime a contactar des de ja amb les empreses, que creeu xarxes, perquè això us donarà oportunitats laborals”, va sostindre.

En finalitzar l’acte inaugural, la rectora Maria Vicenta Mestre va visitar els estands de les empreses, acompanyada, a més, pel gerent de la Universitat de València, Juan Vicente Climent; l’equip deganal de la Facultat; el gerent de la Fundació General de la Universitat, Cristóbal Suria; la directora d’UVocupació; així com professorat i estudiantat.

La jornada finalitzà amb el reconeixement a les organitzacions participants en el Fòrum amb el lliurament d’un diploma.

Links: