University of Valencia logo Logo Inter-university Institute López Piñero Logo del portal

.

Institut Interuniversitari López Piñero. Palau de Cerveró

.

Col·lecció cientificomèdica permanent en el Palau Cerveró

.

Dibuix de S. Ramón y Cajal

.

Biblioteca Historicomèdica "Vicent Peset Llorca"

.

Teachers of the Faculty of Medicine (1922)

.

Calligraphy of diseases

Cicle Sentits Clínics

El dijous 9 de febrer tindrà començament el cicle de cinema Sentits clínics en el Palau de Cerveró.

La programació d'aquest mes té com a objectiu acostar a la encomiable labor de la comunitat mèdica, en especial a aquella que afecta a la relació entre el metge i el pacient. No podemos oblidar que els metges, a més d'investigar i buscar nous tractaments i tècniques per a guarir malalties, són els encarregats de transmetre els diagnòstics o suposen la primera i més immediata esperança per als pacients i les seus famílies. Per això és tan important aprofundir en la faceta humana d'aquesta professió, l'actitud de la qual i dedicació pot suposar un valuós element de millora en els casos de major necessitat.

Aquest cicle està coordinat per Consuelo Lloret (Aula de Cinema) i Joan Lloret (IHMC López Piñero), comptant amb la següent programació: 

Dijous 9 de febrer, 18:00
A cor obert (Something the Lord Made, Joseph Sargent, 2004, 110’)
Direcció: Joseph Sargent Guió: Peter Silverman, Robert Caswell, a partir del artículo de Katie McCabe Música: Christopher Young Fotografia: Donald M. Morgan Intèrprets: Alan Rickman, Mos Def, Charles Dutton, Mary Stuart Masterson, Kyra Sedgwick, Gabrielle Union.

Presentación a cargo de Consuelo Lloret (Aula de Cinema) y Joan Lloret (IHMC López Piñero)

Sinopsi: En els anys 40, a Baltimor, el doctor Alfred Blalock i el seu ajudant Vivien Thomas treballen per a trobar una tècnica revolucionaria que garantisca l'èxit de les operacions de cor en “nados blaus”. És un excel·lent pel·lícula en el qual és mostren els nous i espectaculars camins del camp de la medicina, magrat les pressions socials i els problemes als quals s'enfronten els seus protagonistes.

 

Dijous 16 de febrer, 18:00
Patch Adams (Tom Shadyac, 1998, 120’)
Direcció: Tom Shadyac Guió: Steve Oedekerk, a partir de la novel·la de Hunter Adams Música: Marc Shaiman Fotografia: Phedon Papamichael Intèrprets: Robin Williams, Monica Potter, Philip Seymour Hoffman, Bob Gunton, Daniel London, Peter Coyote.

Presentació a càrrec d'un membre de l'Aula de Cinema i la Dra. Amparo Escribano (pediatra de l'Hospital Clínic)

Sinopsi: una pel·lícula basada en fets reals. Es centra en la biografia del metge Patch Adams (Robin Williams), que revolucionà la comunitat mèdica oficial aplicant singulars teràpies consistents en fer riure i proporcionar afecte als pacients malalts de càncer.

 

Dijous 23 de febrer, 18:00
Dioses (Bogowie, Lukasz Palkowski, 2014, 120’)

Direcció: Lukasz Palkowski Guió: Krzysztof Rak Música: Bartosz Chajdecki Fotografia: Piotr Sobocinski Intèrprets: Tomasz Kot, Piotr Glowacki, Szymon Piotr Warszawski, Magdalena Czerwinska, Rafal Zawierucha, Marta Scislowicz

Presentació a càrrec d'un membre de l'Aula de Cinema

Sinopsis:  basada en fets reals, aquesta pel·lícula ens narra la història del cirujano Zbigniew Religa, qui va fer el primer trasplantament de cor exitóso a Polònia en els anys 80. El cicle finalitzarà amb aqueta interessant i valenta pel·lícula que ens remet a altra situació real en la qual un reeixit cirujà polonès va dur a terme amb èxit el primer trasplantament de cor de la història del seu país, però que al mateix temps va haver d'enfrontar-se a l'opinió social i lluitar per treure endavant els seus projectes.

Cartell [+]