University of Valencia logo Logo Inter-university Institute López Piñero Logo del portal

FEM ciència?, propostes de la SCHCT per conèixer quin paper juguen les dones a la història de la ciència. Entrevista Judit Gil-Farrero

  • February 15th, 2021
Judit Gil

Amb motiu de l’11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, continuem amb la sèrie d'entrevistes *FEM Ciència?*, realitzada per Mar Rivera Colomer, estudiant del Màster Oficial en Història de la Ciència i Comunicació Científica de l'IILP.

La sèrie convida a reflexionar sobre les relacions entre ideologia de gènere i ciència, a partir de 8 entrevistes a historiadores de la ciència, la tècnica i la medicina, des de la seva experiència professional, acadèmica i personal. Les entrevistes es publicaran periòdicament entre l'11 de febrer i el 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Amb aquesta sèrie cridem l’atenció sobre un tema de reflexió col·lectiva obligada per a la nostra societat, professió i disciplina.

*FEM Ciència?* és una col·laboració entre l'IILP i la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica i ha sigut realitzada per Mar Rivera Colomer en el marc de les seves Pràctiques de Màster, amb supervisió i recolzament de Júlia Massó (SCHCT), Josep Simon (IILP-UV), Ignacio Suay (IILP-UMH) i Alfons Zarzoso (MHMC-SCHCT).

Més informació: https://blogs.iec.cat/schct/fem-ciencia/

 

FEM ciència?, propostes de la SCHCT per conèixer quin paper juguen les dones a la història de la ciència

2n lliurament “FEM ciència?”

Entrevista Judit Gil-Farrero

“La investigació és una carrera de resistència a nivell psicològic i econòmic: et pots permetre el luxe de ser una persona precària quan passes de llarg dels 30?”

  En aquesta segona entrevista parlarem amb Judit Gil Farrero sobre la relació entre la història de la ciència, la natura i el feminisme, entre d’altres temes relacionats amb dones, classe, ciència i història de la ciència.

https://blogs.iec.cat/schct/fem-ciencia/

 

VIDEO
https://youtu.be/HBXfr4st-9g

Judit Gil Farrero és professora associada d’Història de la Ciència a la Universitat de Barcelona. És llicenciada en ciències ambientals i doctora en Història de la ciència per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Els seus temes de recerca se centren en l’estudi de conflictes ambientals, la protecció d’espais natural i la percepció de la natura i el paisatge.

La Judit Gil Farrero ens explicarà quina és la seva percepció de la història de la ciència i quin paper haurien de tenir les commemoracions com l’11F i el 8M. També tractarà els aspectes socioeconòmics i de classe social que afecten a la construcció de la història de la ciència, quins efectes té la idea de neutralitat en les narracions d’història de la ciència i com aquesta serveix d’eina per exemplificar biaixos de gènere.