University of Valencia logo Logo Inter-university Institute López Piñero Logo del portal

FEM ciència?, propostes de la SCHCT per conèixer quin paper juguen les dones a la història de la ciència. Entrevista Marta Jordi

  • February 19th, 2021
Marta Jordi

3r lliurament “FEM ciència?”

Entrevista Marta Jordi 

“Hi ha un gran entramat de circumstàncies subjectives, intangibles i per vèncer tot açò és important generar referents.”

En aquesta tercera entrevista parlarem amb Marta Jordi sobre la relació entre la història de la ciència, la física quàntica i el feminisme, entre d’altres temes relacionats amb dones, ciència i història de la ciència.

https://blogs.iec.cat/schct/fem-ciencia/

VIDEO  https://youtu.be/Va0JJl_cuYA

Marta Jordi és coordinadora científica de l’Institut Menorquí d’Estudis i historiadora de la ciència. És llicenciada en Física per la Universitat de Barcelona (UB) i doctora en Ciències Històriques per l’Humboldt-Universität de Berlín.  També ha exercit de professora d’informàtica i ha treballat a la facultat de Matemàtiques de la Johannes Gutenber-Universität Mainz, on va donar classes d’història de la ciència i fent recerca sobre la relació entre la física i les matemàtiques des d’un punt de vista històric.

La Marta Jordi ens explicarà quina és la seva percepció de la història de la ciència i quin paper haurien de tenir les commemoracions com l’11F i el 8M. També discutirà els processos d’exclusió que detecta avui en dia i quins són els reptes en clau de gènere que queden per afrontar, com pot ser la maternitat i la generació de referents a les noves generacions. També ens explicarà quines eines li han donat els coneixements d’història de la ciència i com encara la nova posició de coordinadora científica.