El projecte PERSIST_EU obri la inscripció al cicle de debats universitaris sobre ciència

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 7 d’octubre de 2020
 
Imagen de la noticia

Els dies 29 d’octubre, i 5, 6 i 7 de novembre tindran lloc a través de la plataforma en línia Blackboard els debats sobre ciència organitzats per l’equip d’investigació de la Universitat de València ScienceFlows en el marc del projecte PERSIST_EU. L’objectiu és conèixer què opina l’estudiantat universitari sobre quatre temes: canvi climàtic, vacunes, medicina alternativa i complementària i organismes modificats genèticament. La inscripció romandrà oberta fins al 25 d’octubre en https://go.uv.es/Ha3MgR8.

Els debats també es realitzaran a Portugal, Itàlia, Alemanya i Eslovàquia, i donaran a conèixer com influeix la formació de l’estudiantat universitari en la seua presa de decisions. En total, el projecte PERSIST_EU espera comptar amb la participació de 500 estudiants actualment matriculats en qualsevol universitat europea. Els debats que es realitzaran el 30 d’octubre i al novembre es van ajornar a l’abril a conseqüència de la pandèmia de COVID-19.

Per a participar en el ScienceCamp és necessari ser major de 18 anys, estudiar en qualsevol universitat espanyola i inscriure-s’hi prèviament. No és necessari cap coneixement previ. Encara que el debat està coordinat pel grup d’investigació ScienceFlows, pot participar alumnat de qualsevol centre d’ensenyament superior espanyol. En els debats, després d’escoltar quatre persones expertes en cadascuna de les àrees, l’estudiantat participarà en els debats sobre els temes triats i podrà exposar les seues conclusions.

En el procés d’inscripció, qui s’inscriga podrà triar el tema del debat en el qual vol participar i rebrà un correu electrònic que confirmarà la seua inscripció. En els dies previs als debats, aquest estudiantat haurà d’emplenar un breu qüestionari i rebrà l’enllaç a la plataforma Blackboard. D’entre totes les sol·licituds de participació rebudes se seleccionarà una mostra de candidats amb l’objectiu que el conjunt de participants en els debats represente la diversitat d’estudis de la universitat espanyola.

El debat sobre canvi climàtic tindrà lloc el dijous 29 d’octubre a les 19:00h; el d’organismes modificats genèticament, el dijous 5 de novembre a les 18:00h; el debat sobre medicines alternatives i complementàries serà el divendres 6 de novembre a les 18:00h i el de vacunes, el dissabte 7 de novembre a les 11:30h.

Projecte PERSIST_EU

El projecte PERSIST_EU és un projecte d’investigació finançat en el marc de la convocatòria Erasmus+ de la Unió Europea. L’objectiu de la investigació és quantificar i mesurar el valor de la formació i de l’educació de l’estudiantat universitari a l’hora de prendre decisions personals relacionades amb ciència, tecnologia, salut i medi ambient.

 

Enllaç per a inscriure’s: https://go.uv.es/Ha3MgR8

Projecte PERSIST_UE: http://scienceflows.com/proyectos/persist-eu/

 

Imatges: