L’Institut Confuci de la Universitat, premiat per la seu central xinesa

  • Institut Confuci
  • 20 de novembre de 2024
 
Vicent Andreu, en el moment de rebre el premi.
Vicent Andreu, en el moment de rebre el premi.

L’Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV), difusor de la llengua i la cultura xineses, ha rebut dos premis importants, atorgats per la seu central a Pequín. Les dues distincions han recaigut en la persona del professor Vicente Andreu, que dirigeix l’ICUV des del començament el 2007.

El primer premi se li ha concedit com a millor director, un guardó que sols han rebut 42 directors a tot el món. El segon, concedit només a 28 acadèmics, ho ha estat a la seua feina com a expert en la Xina, un treball que ha desenvolupat fins a situar l’ICUV com el referent de la cultura i la llengua xinesa a la Comunitat Valenciana, i per la difusió de la cultura xinesa a tot Iberoamèrica amb la publicació del Club de Lectors de la revista ‘Instituto Confucio’.

Els premis s’han lliurat aquest cap de setmana a Pequín, en el marc del Congrés Mundial de la Llengua Xinesa, on ha participat com a ponent el professor Andreu. L’organització ha estat a càrrec de la Fundació per a l'Educació Internacional del Xinés. Els guardons a l’ICUV, que ja en té d’altres al llarg dels 17 anys d’història, tant de la seu central xinesa com d'institucions i empreses valencianes, adquireixen una rellevància especial. S’han lliurat l'any en què es compleix el 20è aniversari des que la Xina va crear estos centres.

Actualment, hi ha un total de 495 Instituts Confuci i 763 Aules Confuci, distribuïts en 160 països i regions del món. D'entre ells, només mig centenar són considerats “Model”, un reconeixement que ja va obtenir l’ICUV el 2015 quan va ser el primer d'Espanya a rebre’l. Al nostre país hi ha ara huit Instituts Confuci. Els de Madrid, València i Barcelona són els més antics en aquest ordre. Al mateix congrés també va rebre un reconeixement especial la professora de l’ICUV Li Yuanyuan, que exerceix les seues tasques al centre des de fa una dècada.

Per al director de l’ICUV, el reconeixement de la seu central xinesa ompli “d’alegria i consolida el nostre camí inicial, que no és altre que servir a la societat valenciana amb la difusió de la llengua i la cultura xineses, amb qualsevol mitjà al nostre abast, a tota mena de persones i no només de l'àmbit universitari”.

Arxivat en: Institut Confuci