El Programa Shadowing de mentorització de la UV aconsegueix una inserció del 25%

  • Fundació General UV
  • 16 d’octubre de 2024
 
Estudiantes i estudiants de la Universitat de València, en un dels Fòrums d'Ocupació organitzats el curs passat.
Estudiantes i estudiants de la Universitat de València, en un dels Fòrums d'Ocupació organitzats el curs passat.

La quarta edició del Programa Shadowing de mentorització de la Universitat de València, impulsat pel Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació a través d’UVocupació i amb el suport de Banco Santander, ha facilitat la inserció laboral del 25% de l’estudiantat participant, que han sigut 73 persones d’últim curs de grau, 56 de postgrau oficial i 11 de doctorat.

Aquesta dada, que aporta UVocupació, s’extrau del seguiment als resultats de participació dins del programa que en 2024 s’ha desenvolupat per quart any consecutiu i que ha superat les xifres de la tercera edició amb més de 150 inscripcions i 140 participants, entre els quals la “irrupció” de l’estudiantat de doctorat. Els estudiants i les estudiantes (de 22 nacionalitats diferents i la majoria dones) provenien de 15 facultats de la Universitat de València, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV) i, com a novetat, de l’Escola de Doctorat.

A més, i d’acord amb les paraules de la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació de la Universitat de València, Ángeles Solanes, “la inserció facilitada pel Programa Shadowing suposa un valor afegit a un projecte que naix amb l’objectiu d’acompanyar a l’estudiantat que està a punt d’enfrontar-se al món laboral mitjançant mentories de professionals en actiu, els quals treballen amb l’estudiantat per a orientar-lo, guiar-lo i aportar-li consells de qualitat de cara al seu desenvolupament professional”.

La quarta edició de Shadowing ha posat a l’abast de l’estudiantat 240 mentors i mentores (105 més que l’any passat); tots ells professionals en actiu procedents de més de 90 empreses i entitats distintes, especialistes de reconeguda trajectòria en les branques formatives d’Enginyeria, Ciències, Ciències Socials i Jurídiques, Ciències de la Salut, i Arts i Humanitats. La seua col·laboració ha estat completament voluntària i altruista.

El treball realitzat al llarg del programa ha tractat, principalment, de millorar la motivació i seguretat dels participants, i que aquests tingueren noves oportunitats per a ampliar la seua xarxa de contactes. Tot allò mitjançant les diferents sessions de mentoria i experiències proposades dins del projecte d’ocupabilitat.

Finalment i com a conclusió a l’enquesta de satisfacció realitzada per UVocupació, el 100% afirma recomanar el Programa Shadowing i reconeix que aquesta mentoria li ha proporcionat ferramentes, recursos i una orientació encertada per a millorar la seua inserció professional i el desenvolupament de la seua carrera.

Més informació: