Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Informàtica Logo del portal

.
.

El professor José Manuel Claver rep el Premi Sapiens 2016

  • 26 d’abril de 2016
El professor José Manuel Claver rep el Premi Sapiens 2016

Amb la fi de la Setmana Informàtica 2016, el Col•legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana ha atorgat el Premi Sapiens Acadèmic al professor José Manuel Claver Iborra per distingir la seua tasca docent i de valorització de la professió informàtica.

Aquest premi acadèmic anual s'anomena 'Sapiens' per què fa referència a saviesa, el coneixement i la intel·ligència. Aquestes són precisament les característiques que el Col·legi desitja destacar, premiar i donar a conéixer a la societat com a elements íntimament lligats a la Informàtica.

Claver va treballar en la posada en marxa dels estudis en Enginyeria Informàtica de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) ara fa 25 anys. Quan es va crear aquesta universitat en 1991 es varen posar en marxa els estudis d'Enginyeria Informàtica i l'Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió. A més, el professor Claver, que era professor de la Universidad de Castilla-La Mancha en la Escuela Universitaria Politécnica de Albacete, on havia posat en marxa els estudis de les Enginyeries Tècniques en Informàtica en 1985 i on havia estat Director del "Departamento de Ingeniería Electrica, Electrónica y Arquitectura de Computadores", es va incorporar en la Comissió de Serveis.

Així, a l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals (ESTCE) de l'UJI es va responsabilitzar de l'àrea d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors, des d'on coordinava la definició dels continguts dependents d'aquesta àrea i s'encarregava de configurar els laboratoris de l'àrea.

El professor Claver ha desenvolupat la seua carrera professional a l'UJI durant 16 anys, on ha estat Secretari, Subdirector i Director de la ESTCE, i Director del Departament d'Enginyeria i Ciència dels Computadors, fins a l'any 2007 en què es va incorporar a la Universitat de València. Actualment és professor titular de l'ETSE-UV en el Departament d'Informàtica.

Imatges: