Logo de la Universitat de València Logo Servei de Prevenció i Medi Ambient Logo del portal

El Consorci de Bombers i la Universitat de València organitzen la I Trobada Nacional de Trauma i el XIII d'Excarceració.

  • 22 de desembre de 2016
signataris conveni escales rectorat

La Universitat de València i el Consorci Provincial de Bombers de València han signat un projecte per a la col·laboració i participació en la XIII Trobada Nacional d'Excarceració i I Trobada Nacional de Trauma, que tindrà lloc al maig 2017.

Avui dia, atesa la diversitat de situacions de rescat amb què el cos de bombers es pot trobar, és indispensable una formació i un entrenament específic i continu sobre l'actuació inicial sanitària fins a l'arribada de l'ajuda mèdica corresponent. És per això que es fa necessària la introducció, en el seu àmbit laboral, de les pràctiques i procediments que actualment s'imparteixen i desenvolupen a la universitat. Gràcies a aquest tipus d'iniciatives s'aconsegueix un intercanvi de coneixements entre tots dos cossos professionals, amb l'objectiu fonamental de millorar la qualitat assistencial en els diferents serveis d'emergències.

Una de les funcions dels tècnics de prevenció de l'Àrea de Seguretat en el Treball del Servei de Prevenció i Medi Ambient és promoure, integrar i implantar normes d'actuació enfront de situacions d'emergència, així com organitzar la coordinació necessària amb serveis externs a la Universitat, especialment en matèria d'assistència mèdica d'urgència, salvament i lluita contra incendis. Aquest és el motiu pel qual el Servei de Prevenció i Medi Ambient aposta i impulsa aquest tipus d'iniciatives, en aquesta ocasió amb la inestimable participació de la Facultat de Medicina i Odontologia, la Facultat d’Infermeria i Podologia i l'Associació d'Estudiants de Medicina en Urgències i Emergències (AESME).

En edicions futures s'intentarà implicar-hi més facultats, instituts o serveis.

 

Llista d'enllaços:

Imatges: