AgrotecUV Universitat de València Logo del portal

El CDTM, un dels majors centres d'investigació en emprenedoria a nivell internacional, tria València per a fundar la seua primera seu a l'estranger

  • Gabinet de la Rectora
  • 17 de febrer de 2023
El CDTM, un dels majors centres d'investigació en emprenedoria a nivell internacional, tria València per a fundar la seua primera seu a l'estranger

València serà la primera seu fora d'Alemanya del Center for Digital Technology and Management de Munic -CDTM-, un dels més prestigiosos centres públics de formació en innovació i emprenedoria.

El CDTM, que apunta a establir una xarxa europea de centres, s'ha decidit per València com a primer emplaçament després de la iniciativa conjunta presentada per la Generalitat, l'Ajuntament de València, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València.

El regidor d'Hisenda i Sectors Econòmics, Borja Sanjuan, ha valorat molt positivament la decisió del centre alemany “perquè és un altre senyal més que és el moment valencià. Estem en el mapa de les coses bones”.

“València és bressol de talent i les universitats públiques que tenim a la ciutat són el seu gran catalitzador, per això el CDTM ha triat València com la seua primera seu a l'estranger: per la pedrera que tenim i pel model de ciutat que hem desenvolupat basat en la innovació, la tecnologia i el coneixement. Quan el full de ruta és clar i els agents s'impliquen els bons projectes aposten per la nostra ciutat”, ha defensat Sanjuan.

Una comissió que va comptar amb representants de les universitats públiques de la ciutat va viatjar a Munic el passat octubre per a conéixer de primera mà el funcionament d'aquest centre, valorant molt positivament la iniciativa i formes d'organització del CDTM. Posteriorment, una comissió del CDTM formada per l'equip directiu, estudiants, professors i ex-alumnes, va viatjar a València per a conéixer l'ecosistema d'innovació de la ciutat aprofitant la celebració del València Digital Summit.

En aquest sentit, la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha afirmat que “l'arribada del CDTM constitueix un pas més en la consolidació de València, i la seua primera Universitat, com a node d'investigació i transferència de coneixement, fet que enfila perfectament amb la filosofia que venim desenvolupant en el Parc Científic des de fa més de 10 anys”. Per part seua, la vicerectora d'Innovació i Transferència Rosa Donat ha destacat el gran valor específic que té aquesta nova col·laboració que – ha afirmat – “obri al nostre alumnat les portes a un nombre ingent de recursos formatius i humans de primer nivell en línia amb la nostra política de transferència, innovació i docència, i en un camp capdavanter com la Tecnologia Digital”.

Per part seua, els responsables del projecte d'expansió del CDTM apunten que “València és una ciutat oberta a Europa, amb molt de talent cultivat per les universitats públiques, una indústria sòlida, un ecosistema emprenedor en creixement i una estratègia clara per a convertir-se en un pol tecnològic al Mediterrani. La visió del CDTM està molt alineada amb l'estratègia de la ciutat. Creiem que el CDTM pot convertir-se en un referent en formació, innovació i emprenedoria dins de l'ecosistema espanyol amb la finalitat de consolidar els ponts entre Espanya i Alemanya.”


Més i millors oportunitats de formació capdavantera a València

El CDTM s'estableix a València, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València, i oferirà a l'alumnat de tots dos centres el seu programa insígnia en Technology Management.

Aquest programa, que aspira a convertir-se en el programa líder en innovació a Europa, unirà a estudiants de diferents àmbits i els oferirà una formació de primer nivell en col·laboració amb empreses tecnològiques pioneres.

La primera edició tindrà lloc aquest mateix any 2023 en La Farinera, on l'equip directiu coordinarà el programa i on es formarà a les i els estudiants seleccionats.

El CDTM cerca ja perfils d'estudiants de postgrau, estudiants i empreses que vulguen col·laborar en projectes d'innovació.

CDTM, centre de referència en emprenedoria

El CDTM va ser fundat fa 25 anys i en l'actualitat és referent en matèries d'innovació i emprenedoria de base tecnològica.

Compta amb una xarxa d'uns 1000 ex-alumnes i ex-alumnes, molts dels quals han acabat fundant la seua pròpia startup després del seu pas pel programa.

A  Alemanya el programa que es posarà en marxa a València és un dels programes d'estudis més competitius, amb una taxa d'admissió inferior al 5%. I precisament aquest procés de selecció és part de l'èxit del programa.

En l'últim any, les startups afiliades al CDTM (https://www.cdtm.de/about-us/startups/), amb un o més d'un fundador format en el programa, van rebre més de 1.000 milions d'euros de finançament en total, o el que és igual a l'11% de tot el capital de risc alçat a Alemanya en 2022. Entre les startups creades per ex-alumnes al CDTM es troben 7 unicorns, entre ells Personio o Trade Republic, i compta amb casos d'èxit com el de pre.size, una start-up d'intel·ligència artificial que va ser adquirida l'any passat per Meta (Facebook). Més enllà de startups, el CDTM forma als seus estudiants per a tindre un alt impacte en diferents àmbits de la societat, tant en grans corporacions com en el sector públic.