AgrotecUV Universitat de València Logo del portal

Uhmamix 3S Foods, startup impulsada per AgrotecUV, fa un pas al capdavant per a presentar els seus nous productes 100% plant-based

  • 18 de desembre de 2023
Image de la noticia

La startup impulsada per AgrotecUV, Uhmamix 3S Foods, va col·laborar este passat dissabte amb el LINEEX per a analitzar el seu producte estrela Powmix. Es tracta d'un producte energètic dirigit a esportistes i persones que cuiden el dia a dia de la seua alimentació. Els participants en l'experiment van poder avaluar el producte amb la finalitat d'identificar el target, adaptar-lo a les seues preferències i establir el preu òptim. Actualment, Uhmamix 3S Foods es troba en creixement exponencial i preveu tancar la seua ronda d'inversió al febrer. A més, com a llançament de la marca, serà possible aconseguir els seus productes a través del seu web i en diferents ciutats d'Espanya, pròximament.

Uhmamix 3S Foods, la startup liderada per l'emprenedor i xef pastisser-xocolater Javier Pérez, s'especialitza en la creació d'aliments saludables 100% plant-based, oferint una alternativa innovadora als ultraprocesados. Veient l'oportunitat d'accelerar la seua empresa, va participar en la 1a Convocatòria AgrotecUV, la incubadora d'alta tecnologia en agroalimentació sostenible de la Universitat de València i el Parc Científic de la Universitat de València. En el primer any del programa d'incubació, Uhmamix 3S Foods ha rebut orientació empresarial i assessorament cientificotècnic personalitzat proporcionat pel propi programa. Això li ha permés millorar i desenvolupar el producte, aconseguint fases de validació i escalat. Segons Pérez, la contribució crucial va partir de la interacció amb l'equip cientificotècnic i empresarial de AgrotecUV, encapçalat per Giuseppe Meca i Isidre March, respectivament. Pérez emfatitza, “no té res a veure el projecte que va entrar al principi, amb l'estadi actual en el qual ens trobem” destacant la importància del suport brindat.

En conseqüència, cal destacar una de les grans fites aconseguides enguany per Uhmamix 3S Foods a partir de la seua participació en el programa de AgrotecUV, la signatura d'un acord amb un important Partner industrial. Pérez declara: “Hem aconseguit desenvolupar el nostre producte en una planta pilot, escalant conjuntament el nostre model de negoci amb una visió industrial més global”.

Este passat dissabte i com a part del programa de la incubadora, la startup, va assajar en el Laboratori d'Economia Experimental i del Comportament de la UV (LINEEX) el seu producte estrela, sota la marca comercial Powmix, un producte energètic, dirigit a esportistes i el dia a dia de persones que cuiden la seua alimentació. Durant la sessió, els assistents van poder provar el seu primer producte que mescla el millor de la fruita fresca, juntament amb fruits secs, llavors o llegums i vegetals orgànics, sense afegits o additius en dos formats: una crema untable de textura més cremosa i una crema bebible en un format “pouch” de textura més líquida i fàcil de transportar.

Tal com ens explica Penélope Hernández, directora del LINEEX, “el LINEEX permet conéixer l'opinió del públic sobre un producte, identificar el target i segment de mercat, adaptar-ho a les seues preferències, o establir una estratègia de pricing”. El servici oferit pel LINEEX forma part del programa de AgrotecUV i està disponible per a les startups seleccionades dins del seu programa d'incubació i acceleració. Este permet posar a prova el producte desenvolupat per les startups per a explorar el comportament real del consumidor i identificar les variables que influïxen en les seues decisions de compra.

Actualment, Uhmamix 3S Foods es troba en creixement exponencial i preveu tancar la seua ronda d'inversió al febrer. A més, com a llançament de la marca, serà possible aconseguir, els seus productes saborosos, energètics i saludables a través del seu web i en diferents ciutats d'Espanya, pròximament.