AgrotecUV Universitat de València Logo del portal

Reptes d'innovació

En AgrotecUV posem a la disposició de les empreses agroalimentàries el 'know-how' dels investigadors de la Universitat de València per a proporcionar solucions adaptades als seus problemes i necessitats d'innovació.

Les nostres àrees d'innovació es centren en 7 aspectes clau per a la transformació del sistema agroalimentari:

 

 

Desenvolupament de nous aliments i ingredients alimentaris

  • Disseny, formulació i avaluació de nous productes alimentaris
  • Ingredients alimentaris i compostos bioactius d'aliments
  • Nous co-productes a través de la valorització de residus
  • Fonts alternatives d'aliments: microalgues i insectes
  • Aliments 'plant-based': aliments per a vegans i vegetarians

Nutrició i salut

  • Nutrigenòmica, nutrició personalitzada i microbioma
  • Nutracèutics: prebiòtics, probiòtics i postbiòtics
  • Desenvolupament d'aliments funcionals
  • Assajos clínics per a avaluar la funcionalitat d'aliments

Qualitat i seguretat alimentària

  • 'Foodomics': caracterització de la qualitat i seguretat alimentària, autenticació i origen
  • Control analític de mostres alimentàries

Control de plagues

  • Desenvolupament i síntesi de noves biomolècules
  • Desenvolupament de noves formulacions agroquímiques
  • Control biològic de plagues
  • Anàlisis i determinació del contingut de matèries actives en formulacions de productes agroquímics
  • Sistemes intel·ligents per a la detecció i control de plagues agrícoles

Producció primerenca

  • Millora de cultius vegetals
  • Post-collita
  • Cultiu de la vinya i enologia
  • Aqüicultura: dietes i patògens
  • Ús sostenible i eficient dels serveis de l'ecosistema (hídrics, edafològics i energètics)

Indústria 4.0: digitalització, traçabilitat, embalatge i logística

  • Aplicació de 'big data' i 'smart data' anàlisi en el sector agroalimentari
  • Sistemes integrats per al control de qualitat en aliments
  • 'Blockchain' per a la traçabilitat agroalimentària
  • Sistemes intel·ligents d'emmagatzematge i distribució d'aliments
  • Teledetecció i monitoratge de superfícies agràries
  • Envasos innovadors i sostenibles
  • Disseny i desenvolupament de nous materials per a l'envasament d'aliments

Business Intelligence

  • Pla de negoci
  • Pla de màrqueting
  • Pla financer
  • Pla d'internacionalització
  • Assessorament jurídic
  • Assessorament en gestió de consorcis i aliances estratègiques
  • Assessorament en llicències
  • Pricing: determinació de preu segons valor percebut
  • Segmentació de mercats: identificació de 'target' i nínxols de mercat
  • 'Branding' i disseny de producte
  • Pla d'igualtat
  • Assessorament en alineament amb ODS
  • Assessorament en actitud de sostenibilitat

Repte obert