Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Bàsquet l'Alqueria del Basket Logo del portal

Inscriu-te en les "Valencia Innovation Days" de la Càtedra Alqueria del Bàsquet

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 15 de febrer de 2024

La Càtedra de Bàsquet l’Alqueria del Basket oferix unes jornades de formació sobre l'aplicació de la tecnologia en el món esportiu

Cartel de la jornada

La Càtedra de Bàsquet l’Alqueria del Basket té el plaer de presentar un nou seminari titulat “València Innovation Days”, que té com a tema principal la preparació física.

En este nou seminari, el qual comptarà amb els ponents Carlos Balsalobre, Carlos Gallardo i Antonio Expósito es parlarà sobre la tecnologia aplicada a l'esport.

El seminari començarà amb la ponència de Carlos Balsalobre, Doctor en Ciències de l'Esport i professor de Biomecànica de l'Esport en la Universitat Autònoma de Madrid. És especialista en tecnologia, avaluació i entrenament de la força i ha col·laborat com a assessor amb esportistes d'elit, des de corredors olímpics fins a equips NBA. També és autor de múltiples investigacions científiques en l'àmbit de l'entrenament de força i l'ús de noves tecnologies per a valorar el rendiment i dissenyador de “My Jump Lab”, una popular app per a avaluar el rendiment físic. Balsalobre parlarà sobre l'avaluació del rendiment muscular mitjançant tecnologia mòbil.

Després serà el torn de Carlos Gallardo, Sports Cientist i readaptador de lesions de l'Acadèmia del València CF, on treballa amb Big data aplicat a la millora del rendiment i prevenció, és responsable de monitoratge del futbolista, dirigix el treball de força en el gimnàs, entrena amb els futbolistes no convocats i s'encarrega de la readaptació dels jugadors lesionats. També és consultor extern de futbol professional en l'empresa Thermo Human, on realitza prevenció i seguiment de lesions amb termografia infraroja. La ponència de Gallardo versarà sobre la figura del sports scientist en una acadèmia d'elit.

El seminari conclourà amb la intervenció d'Antonio Expósito, preparador físic enlaire rendiment. Actualment es dedica a esta tasca amb futbolistes professionals masculins i femenins, esportistes olímpics de taekwondo i altres esports en general. Té experiència en la pedrera de l'Atlètic de Madrid i en el Bàsquet Torrelodones, a més del primer equip del Bàsquet Pozuelo de Alarcón. Expósito parlarà sobre la tecnologia en l'esport, preguntant-se si és amiga o enemiga.

Inscripción:

Formulario de inscripción

Programa de la Jornada:

  • 09:30 – 09:40 Inauguració de la jornada per Borja Ricart.
  • 09:40 – 11:00 Carlos Balsalobre: "Evaluación del rendimiento muscular mediante tecnología móvil".
  • 11:00 – 11:15 Torn de preguntes.
  • 11:15 – 11:45 Cofee Break
  • 11:45 – 12:05 Carlos Gallardo: "La figura del Sports Scientist en una Academia de élite".
  • 12:05 – 12:20 Torn de preguntes.
  • 12:20 – 13:40 Antonio Expósito: "Tecnología en el deporte, ¿amigo o enemigo?"
  • 13:40 –14:00 Torn de preguntes.
  • 14:00 Fi de la jornada.