Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries Logo del portal

La Càtedra va organitzar el IV Fòrum Tècnic de Carburants

  • 27 d’abril de 2022
 

En el webinar es va abordar la fiscalitat en l'activitat de carburants que desenvolupen les cooperatives, i l'aplicació de la bonificació dels 20 cèntims que han de complir tots els distribuïdors de carburants a Espanya.

La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya i de la Universitat de València, amb el patrocini de Agrobank, ha celebrat el IV Fòrum Tècnic de Carburants, en el qual s'ha analitzat l'RD-Llei 6/2022 i l'aplicació de la bonificació dels 20 cèntims, fita que ha suposat un desafiament per a totes les cooperatives distribuïdores de carburants.

La jornada a més, d'analitzar la fiscalitat en l'activitat de carburants que desenvolupen les cooperatives, s'ha aprofundit en el recentment publicat RD-Llei 6/2022, aprovat el passat 29 de març, i l'aplicació de la bonificació de 20 cèntims que han de complir tots els actors implicats en la distribució de carburants al nostre país.

En la inauguració de la jornada ha participat Pepe Cala Varela, president del Grup de Treball de Carburants de Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya, que ha donat pas a Natalia Hidalgo Sebastián, especialista en la matèria i directora del despatx NH Assessors. Hidalgo s'ha centrat en les mesures urgents que conté el Pla Nacional que dona resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra d'Ucraïna que conté el Reial decret llei 6/2022 aprovat el passat 29 de març. Durant la seua exposició ha analitzat de forma detallada el contingut dels articles 15 a 21 del Reial decret llei 6/2022 que versen sobre la bonificació extraordinària i temporal del preu final de determinats productes energètics i la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari temporal a realitzar pels operadors a l'engròs de productes petrolífers.

En la ronda de preguntes moderada pel tècnic sectorial, Jesús Gustrán, Hidalgo ha aclarit les qüestions que més preocupaven les cooperatives que desenvolupen l'activitat de subministrament de carburants.

Imatge del Fòrum Tècnic de Carburants