Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries Logo del portal

Jornada de la Càtedra “Situació actual del sector d'hidrocarburs en les cooperatives”.

  • 16 d’abril de 2024
 

El passat 20 de març de 2024 va tindre lloc una jornada informativa sobre el panorama actual del sector hidrocarburs en les cooperatives espanyoles.

La jornada va ser organitzada per la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries i patrocinada per AgroBank.

Els canvis normatius existents arran de la publicació del RD Llei 8/2023 del passat 28 de desembre de 2023 i la seua pròxima entrada en vigor el dia 28 de març, i la confusió generada entre les cooperatives que compten amb servici de carburants al detall, va provocar que el Grup de Treball de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya organitzara esta jornada, tal com va destacar el seu president, Pepe Cala. A més, es van tractar altres qüestions de gran importància, com les estacions de servici low cost i el futur de les electrolineres i les instal·lacions de punts elèctrics.

Per a aclarir els dubtes i atorgar certitud jurídica, en esta jornada va participar com a ponent Natalia Hidalgo, directora de NH Asesores i advocada experta en impostos especials sobre hidrocarburs, que va exposar a més de 150 assistents, quina és la interpretació de l'article 47 del RD Llei 8/2023, les modificacions dutes a terme en el seu articulat, concretament en l'art. 43.1 de la Llei de Subministrament d'Hidrocarburs (LSH) que és el que afecta directament les cooperatives com a distribuïdors al detall, així com les esmenes presentades pels grups parlamentaris. També va abordar com poden afectar estos canvis a les cooperatives, una vegada entre en vigor l'RD Llei 8/2023, i com actuar en el futur.

En l'última part de la jornada, l'advocada va donar una visió generalista del panorama actual de les estacions de serbi low cost i com quedarà una vegada entre en vigor el ja esmentat article 47 del RD Llei 8/2023, ja que pot ser que es veja àmpliament reduït. Així mateix, va analitzar el futur de les electrolineres i qui es troben obligats a realitzar instal·lacions de punts elèctrics.

Més informació: