Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Drets Lingüístics Logo del portal

La Càtedra de Drets Lingüístics de la UV celebrarà l'Escola d'Estiu ‘Llengües minoritàries: drets i pràctiques lingüístiques’

  • 2 de maig de 2022
Imatge del Centre de Gandia de la Universitat de València.
El Centre de Gandia de la Universitat de València.

Aquesta activitat, organitzada en col·laboració amb el Projecte Forthem, tindrà lloc a Gandia en el marc de la 39 Universitat d’Estiu de Gandia (UEG), del 18 al 22 de juliol de 2022. El termini d’inscripció s’obrirà al llarg del mes de maig.

Aquesta és una proposta de formació sobre els drets associats a les llengües minoritàries i les pràctiques dels seus usuaris. Amb les activitats planificades es busca la construcció del coneixement per part del propi estudiant a partir dels materials proporcionats a través de dinàmiques participatives.

L'equip organitzador està format per persones de reconeguda experiència en el tractament del problema abordat: els codirectors del Departament de Drets Lingüístics, Vicenta Tasa i Rafael Castelló, i el Cap de la Unitat de Llengües i Polítiques Lingüístiques, Ferran Suay, han produït múltiples publicacions vinculades a fi d'estudi proposat. D'altra banda, també suposen un fort compromís institucional de la Universitat de València amb la proposta, ja que els tres són responsables d'unitats vitals de la pròpia universitat.

Les estructures vinculades a l'organització de la proposta són: la Càtedra de Drets Lingüístics, la Universitat d'Estiu de Gandia i el Vicerectorat d'Internacionalització i multilingüisme, en col·laboració amb ELEN.

Les activitats tindran lloc a la ciutat de Gandia, on la Universitat de València té les instal·lacions del Centre Internacional de Gandia. Les dates previstes són entre el dilluns 18 de juliol i el divendres 22 de juliol de 2022.
Tots els dies, comença amb un discurs d'obertura d'un convidat. A continuació, es realitzarà una activitat participativa per part dels assistents, organitzats en grups. Es discutirà el que ha proposat el ponent per a concloure amb una proposta compartida per l'equip. Posteriorment, es tractarà el tema en una Taula Redona en la qual participaran dos convidats juntament amb l'aportació dels assistents. La sessió conclourà amb una Discussió.

L'Escola d'Estiu proposada serveix als objectius estratègics de FORTHEM:

  • educar a les generacions futures de persones obertes i compromeses amb els nostres valors democràtics comuns,
  • fomentar la reflexió entorn de les pràctiques a l'aula i estimular l'ús de mètodes innovadors i participatius centrats en l'alumne.
  • fomentar el multilingüisme
  • abordar els desafiaments socials i millorar la visió d'una societat oberta per als ciutadans europeus del demà

Al maig s'obrirà el termini d'inscripció per a assistir a l'Escola d'Estiu “Llengües minoritàries: drets i pràctiques lingüístiques”.

Més informació sobre el curs (pdf)