Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Drets Lingüístics Logo del portal

Direcció de la Càtedra

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
CASTELLO COGOLLOS, RAFAEL

CASTELLO COGOLLOS, RAFAEL

PDI-Titular d'Universitat

Oficina 3D14 Facultat Ciències Socials Campus Tarongers

(9638) 28302

rafael.castello@valencia.edu

Biografia
 

Rafael Castelló Cogollos va néixer a Carcaixent (Ribera Alta), en gener de 1964. Es va llicenciar en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València en juny de 1986. I va obtenir el grau de Doctor en Sociologia en 1999, amb una tesi sobre les identitats nacionals i l'estructura social al País Valencià.

Va ser professor d'economia en la Diplomatura de Treball Social durant el curs 1986-87. Va exercir de periodista econòmic en el setmanari 'El Temps' entre 1987 i 1988. I va ser elegit regidor de l'Ajuntament de Carcaixent en les eleccions de 1987, càrrec que va exercir fins les eleccions de 1991.

El 1989 va ser contractat per la Universitat de València com a professor d'Escola Universitària interí del Departament de Sociologia i Antropologia social, i ho va ser com a Ajudant en 1991. El 1995 va guanyar una plaça de Titular d'Escola Universitària. I el 2002 la de Catedràtic d'Escola Universitària. Des del 2007 és Titular d'Universitat.

Com a docent, Rafael Castelló ha donat classes en la Diplomatura d'Empresarials, en la Llicenciatura de Ciències Econòmiques, en la Diplomatura de Relacions Laborals, en la Llicenciatura de Sociologia i en la de Ciències Polítiques i de l'Administració. Actualment, al Grau de Sociologia i a la doble titulació de Sociologia i Ciències Polítiques i de l'Administració.

Com a investigador, ha treballat específicament qüestions relacionades amb la demografia i la sociologia política aplicades al País Valencià. Ha col·laborat en investigacions sobre la sostenibilitat i el desenvolupament humà, el voluntariat i el consum cultural a Espanya i les immigracions estrangeres al País Valencià. Ha participat en diverses obres col·lectives d'anàlisi de l'estructura social valenciana. Ha format part de grups d’investigació amb projectes I+D+i, dedicats a l’anàlisi de la crisi socioeconòmica i l'augment de la precarietat vital a Espanya, i altres països europeus. Darrerament, aquest grup ha centrat la seua atenció en les pràctiques socials col·laboratives, amb un projecte denominat Sharing Society.

En l'àmbit de la gestió universitària, va ser secretari del Departament de Sociologia i Antropologia social entre 1991 i 1995. Va ser vicedegà d'Estudis, innovació educativa i convergència europea de la Facultat de Ciències Socials entre 2006 i 2012, i director del Màster Universitari en 'Sociologia i Antropologia de les polítiques públiques' entre 2009 i 2012. President de la Comissió Acadèmica de Títol de la Llicenciatura de Sociologia entre 2006 i 2010, i del Grau de Sociologia entre 2010 i 2012. I també president del Comité de Qualitat del Centre, des de 2012 fins a 2019. Ara com ara, és membre de la Junta de centre de la Facultat de Ciències Socials, des de l'any 2000; i director del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, també des de 2012 fins a 2022.

TASA FUSTER, VICENTA

TASA FUSTER, VICENTA

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
Coordinador/a Curs