Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Drets Lingüístics Logo del portal

La Càtedra Drets Lingüístics de la UV celebra una xarrada a la Fira del Llibre sobre les llengües als EEUU

  • 4 de maig de 2023
Taula de debat

El passat 2 de maig Vicenta Tasa, codirectora de la Càtedra, va moderar la xarrada “Les llengües als EEUU: entre la persecució i la resistència” en el marc de la Fira del Llibre de València.

L’acte fou presentat per Àngels Gregori, escriptora i directora de la Poefesta, i tingué lloc a les 19:15 hores en la Sala Museu 2. Esta taula rodona comptà amb la participació de Yuri Herrera, escriptor i professor mexicà, amb Dejanira Álvarez, coordinadora de la Fira i impulsora d’altres projectes com el FILMINIST i José Higuera, director de la Fira del Llibre de NYC.

José Higuera ens parlà de la importància de la Fira del Llibre de NYC per al món literari llatinoamericà i de la transmissió familiar de la llengua com a mecanisme d’exclusió o integració social dins la jerarquia de classes. Per la seua banda, Yuri Herrera posà de relleu les noves formes d’exclusió social per raons lingüístiques i les conseqüències del possible reconeixement oficial de l’anglès a nivell nacional; i finalment Dejanira abordà el tema de la discriminació pels diferents accents que conflueixen als EUA.

Fou una trobada molt interessant on tractàrem la situació lingüística que es viu als Estats Units. Gràcies a la Fira del Llibre de València per fer-ho possible.

Imatges: