Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial Logo del portal

El Mòdul Jean Monnet participa en la publicació d'un llibre sobre l'evolució de la UE des del Tractat de Maastrich

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 17 d’abril de 2024
Portada del llibre
Portada del llibre

Este volum, titulat "Democràcia europea i mercat únic: 30 anys del Tractat de Maastricht", ha sigut dirigit per la Directora del Modul, María Jesús García García.

El Mòdul Jean Monnet Citizens´ Integration into European Union democracy col·labora en la publicació del llibre Democracia europea y mercado único: 30 años del Tratado de Maastricht. El llibre ha sigut dirigit per la Directora del Mòdul, María Jesús García García i publicat per l'editorial Thomson Reuters-Aranzadi.

El llibre analitza les aportacions efectuades pel Tractat de Maastricht després de la seua entrada en vigor, així com la seua eficàcia i vigència hui dia, a la llum de les noves circumstàncies i evolució del projecte comunitari. En esta obra, diferents experts en Dret comunitari de diferents estats membres de la Unió Europea analitzen, des de diferents àrees i perspectives jurídiques, les aportacions que en el seu moment va suposar el Tractat de Maastricht, i la seua repercussió en el procés d'integració europea, centrant-se sobretot en els aspectes relacionats amb l'evolució democràtica de la Unió Europea i en el procés d'integració econòmica des de les noves perspectives socials i mediambientals aportades per Maastricht.

En l'elaboració del llibre han participat destacats experts en Dret comunitari pertanyents a diferents universitats europees, entre ells el Professor Ennio Triggiani de la Universitat de Bari.