Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de privacitat i transformació digital Microsoft-UV Logo del portal

La Càtedra Privacitat Microsoft UV participa en el VIII Congrés Internacional de Privacitat de la APEP

  • 15 de juny de 2022
Congrés

L'esdeveniment es realitzarà el 16 i 17 de juny. Torna després de dos anys a causa de les limitacions imposades per la Covid.

La jornada està organitzada per l'Associació Professional Espanyola de Privacitat (APEP) i comptarà entre els seus ponents amb el professor Ricard Martínez M., director de la Càtedra Privacitat i Transformació Digital Microsoft-Universitat de València.

Martínez participarà el dijous 16 a les 16.30 en la taula: Tractaments de dades en la investigació salut. Compartirà la sessió amb Jesús Rubí, Vocal Coordinador de la Unitat de Suport i Relacions Institucionals de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD); Lluís Sabaté, Membre de l'Oficina del Delegat de Protecció de Dades de Salut de la Generalitat de Catalunya (Fundació TIC Salut i Social); Julián Isla, Fundador de Fundació 29 de Febrer; i Joaquín Canyada, Delegat de protecció de dades en Generalitat Valenciana. Moderarà la taula Eduard Blasi, Vicepresident 3r de APEP.

El tractament de dades en la investigació en salut és un dels temes principals que aborda aquesta Càtedra. En les seues últimes conferències i comunicacions, Martínez ha posat l'accent en la necessitat d'harmonitzar un robust esquema de protecció de dades amb la necessitat dels investigadors d'accedir a ells per a produir un coneixement que vaja en benefici de la salut pública.

En eixe sentit, a finals de maig, en el congrés internacional GDPR Requirements for Biobanking Activities Across Europe organitzat per Universitat degli Studi di Perusa i el Consiglio Nazionale delle Ricerche d'Itàlia, l'acadèmic va exposar sobre la normativa europea en protecció de dades aplicable a la investigació en salut. D'ella es desprén que els esforços es concentren a enfortir la seguretat i aplicabilitat dels mètodes d'anonimització i de pseudoanonimització.

La informació i inscripció en el VIII Congrés VIII Congrés Internacional de Privacitat de la APEP es troba en la seua pàgina web.

Logo congreso