Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de privacitat i transformació digital Microsoft-UV Logo del portal

Director de la càtedra

Ricard Martínez Martínez.

Doctor en Dret per la Universitat de València, ha dedicat la seua investigació a l'estudi del dret fonamental a la protecció de dades i a diferents qüestions relacionades amb les repercussions de les tecnologies de la informació i les comunicacions en la vida privada. Actualment presta els seus serveis en la Universitat de València com a Professor Contractat Doctor en el Departament de dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració. Membre de l'Healthcare Data Innovation Council

En el marc de les seues activitats de transferència i servei públic ha format part successivament del Grup de Treball sobre Drets Digitals dels Ciutadans del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital i del Grup de Treball sobre Drets Digitals de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial. En aquest segon grup va ser una de les cinc persones ponents de la Carta de Drets Digitals

Dedica actualment la seua investigació a l'estudi de les condicions per a la generació de repositoris massius de dades amb finalitats d'investigació, particularment en l'àmbit de la salut, i al compliment normatiu en l'àmbit de la Intel·ligència Artificial. Ha participat o participa en Projectes d'Investigació com BigMedilytics, WellBased o Chaimeleon. El resultat de la seua investigació bàsica en aquesta matèria transferit al projecte Playbook and HealthData 29 de Fundació 29 va meréixer el Premio a la Proactividad y Buenas Prácticas de la Agencia Española de Protección de Datos en 2021. 

Ha sigut tècnic de control de bases de dades de la Universitat de València. President de la Asociación Profesional Española de la Privacidad. Ha col·laborat amb diferents Universitats com a docent en estudis de grau o de postgrau i ha sigut responsable de l'Àrea d'Estudis de la Agencia Española de Protección de Datos.

És autor de diferents monografies dedicades a aquesta matèria, -"Tecnologías de la Información, Policía y Constitución", "Una aproximación crítica a la autodeterminación informativa"- i ha participat com a autor o coordinador en diferents comentaris al Reglamento de Desarrollo de la Ley Orgánica de Protección de Datos, i monografies sobre dret i xarxes socials o Cloud Computing així com altres publicacions. Membre del Consejo Académico de Fide y codirector del seu Foro de Protecció de Dades.

Publicacions en Dialnet

Currículum complet

Perfiles socials
TwitterLinkedin