Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de privacitat i transformació digital Microsoft-UV Logo del portal

Microsoft Digital Defense Report 2022

  • 18 de novembre de 2022
Portada del treball

L'informe busca il·luminar el panorama d'amenaces i potenciar la defensa digital.

Microsoft Security, unitat de Microsoft dedicada a desenvolupar programes per a fer front a ciberdelicte, va presentar l'informe Microsoft Digital Defense Report 2022. El report dona compte de l'estat actual de les ciberamenaces. Plantegen que la ciberdelinqüència continua augmentant, “impulsada per augments tant en atacs aleatoris com dirigits”. A més, assenyalen que els mètodes d'atac “han evolucionat per a crear amenaces cada vegada més diverses”.

Per exemple, s'estima que el volum d'atacs a contrasenyes entre juliol de 2021 i juny de 2022 ha crescut a 921 atacs per segon, això és un augment anual d'un 74%. 

En eixe sentit, indiquen que la guerra híbrida iniciada per Rússia en envair Ucraïna al febrer marca un punt d'inflexió en el combat al ciberdelicte. 

L'anàlisi s'enfoca en cinc àrees crítiques, a saber: 

  1. Estat de la ciberdelinqüència.
  2. Amenaces a l'Estat Nació
  3. Dispositius i Infraestructura.
  4. Operacions d'influència cibernètica
  5. Resiliència cibernètica.

Amb tot, cal destacar que la “higiene bàsica de seguretat” permeta protegir-se del 98% dels atacs, segons els registres de Microsoft. 

Per a llegir el reporte, visita la pàgina web del Microsoft Digital Defense Report 2022, on es pot trobar la seua versió en PDF.
 

Directrius