Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Nova Transició Verda Logo del portal

La Cátedra col·labora amb Visit València incorporant València al grup de destins Global Destination Sustainability Movement

  • 8 de febrer de 2021
Image de la noticia

La Càtedra de Nova Transició Verda de la Universitat de València col·labora amb Visit València i l'Ajuntament de València en la proposta d'incorporació de la ciutat al Global Destination Sustainability Movement (GSM) com a destinació turística sostenible.

La Càtedra de Nova Transició Verda de la Universitat de València comença l'any 2021 col·laborant amb Visit València i l'Ajuntament de València en l'elaboració de la proposta perquè València, com a destinació turística, s'incorpore al Global Destination Sustainability Movement (GSM). El Destination Sustainability Index del GSM és un programa d'avaluació comparativa i millora del rendiment en matèria de sostenibilitat turística, tant dels propis destins com de les entitats turístiques que els conformen.

València ha sigut la primera ciutat en el món a calcular l'empremta de carboni de l'activitat turística. Este procés ha de complementar-se amb noves propostes que contribuïsquen que la ciutat, com a destinació turística, avanç efectivament per a ser un destí i una ciutat sostenible.

Com assenyala, Emiliano García, regidor de Turisme i president de Visit València, «València ha iniciat el camí cap a la sostenibilitat turística amb uns objectius molt clars i molt ambiciosos. El nostre projecte de referència és convertir-nos en Destí Neutre en Carboni en 2025, encara que no obstant això, són moltes les iniciatives, que, des de la perspectiva social, econòmica i mediambiental, estem impulsando» i, afig, que «sumarnos al GDS Movement ens permetrà avaluar les nostres iniciatives, accedir a nou coneixement turístic a través de la seua metodologia, i compartir el ‘expertise’ del que València ja disposa en matèria de sostenibilitat perquè, junt amb altres destins i entitats turístiques, avancem en favor d'un turisme més integrat i integrador».

Des de la Càtedra, estem realitzant la investigació necessària per a valorar els indicadors corresponents al Global Destination Sustainability Index. Esta investigació, permetrà avaluar en detall (69 indicadors) i comparar la nostra ciutat amb ciutats referents com Sidney, Hèlsinki, Oslo, Zúrick, Brussel·les, Montreal, Praga i Viena. L'objectiu és que dites indicadores servisquen com a base per a una proposta contínua de millora en l'àmbit del destinació turística València.

Aquest projecte, iniciat des de Visit València, pretén implicar a empreses i agents que operen en este destinació turística. Des d'un punt de vista de l'organisme que ho impulsa, és de vital importància que Visit València impulse este procés.

Nota de prensa de l'Ajuntament de València

Nota de prensa al GDS